Prins Harry och William's fejd - hur det började, 'skrällande' Meghan -råd, 'fredsmakaren' Kate

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Prinsarna kommer att avslöja en staty idag för att hedra sin mor prinsessa Diana

Prinsarna kommer att avslöja en staty idag för att hedra sin mor prinsessa Diana(Bild: Getty Images)



Det var bilden som krossade en nations hjärta: två unga prinsar förenade sig i sorg när världen såg på.



Nu, nästan 25 år efter prinsessan Dianas begravning, kommer William och Harry att träffas igen för att hylla sin mycket saknade mamma.



När de förbereder sig för att avslöja en staty av Diana idag, hoppas man att tillfället kommer att vara ett sällsynt ögonblick för att ta itu med den växande sprickan mellan bröderna som har kungat kungafamiljen.

Enligt uppgift väckte William oro över Harrys snabbt utvecklande förhållande till Meghan Markle, den spända raden kokade snabbt över - med den yngre prinsen som anklagade The Firm för rasism och hävdade att hans bror var 'instängd' i det kungliga systemet.

Trots en kort försoning vid begravningen av prins Philip i april sägs paret ha hållit sig distanserade, bara kommunicera kort med text. Det finns dock kvar hopp om att bröderna kan vara redo att försonas.



Här är hur deras en gång närstående relation förvandlades till ett skadligt ordkrig.

& apos; Skynda dig inte på det här, lär känna den här tjejen & apos;

Från det ögonblick Meghan kom in i Harrys liv blossade spänningarna upp mellan prinsen och William, enligt förra sommarens biografi Finding Freedom.



Känn inte att du behöver skynda på detta, sa den äldre brodern till den yngre och tillade: Ta så mycket tid som du behöver för att lära känna den här tjejen.

Bokens författare, Omid Scobie och Carolyn Durand, skrev att frasen denna tjej genast störde Harry.

De sa: Harry blev förbannad ... att hans bror skulle fråga något sådant.

De en gång sammansvetsade bröderna har drivits isär över en växande familjefejd

De en gång sammansvetsade bröderna har drivits isär över en växande familjefejd (Bild: UK Press via Getty Images)

På tal om dokumentärfilmen Kate v Meghan på Princess 5: Princesses at War ?, sa den kungliga författaren Katie Nicholl: Jag tror att det som var menat som väl avsett broderråd bara irriterade Harry.

'Harry skyddar Meghan enormt. Han såg det som kritik. Han tolkade det som att hans bror inte riktigt stod bakom detta äktenskap, denna förening, och jag tror inte att saker har varit helt rätt sedan dess.

Efter det kungliga bröllopet 2018 fanns det också många rapporter om ett växande avstånd mellan paret och Kate och William.

Påståenden dök upp om att Kate `` lämnade snyftande '' mitt i ett spänt argument med Meghan om tärnorna & apos; klänningar.

Men under sin intervju med Oprah Winfrey tidigare i år sa Meghan att 'det motsatta hände' och hon fick gråta.

Att hävda att det inte vore rättvist för Kate att gå in på detaljer om vad som hände, Meghan sa helt enkelt att det inte var en konfrontation och en ursäkt.

Bröder & apos; & apos; hårt och bittert möte & apos; över mobbningsraden

Inuti palatset oroar sig dock Sussex & apos; krävande beteende började koka upp.

År 2018 skickade Jason Knauf, den gemensamma kommunikationssekreteraren för Kensington Palace, ett e -postmeddelande till Simon Case, Williams privata sekreterare, som redogjorde för farhågor för att två personal hade lämnat palatset efter konflikter med Meghan.

Jag är mycket orolig för att hertiginnan kunde mobba två PA från hushållet under det senaste året, skrev han i ett dokument utarbetat i oktober, Tiderna rapporterad.

Enligt uppgift blossade Harry upp & apos; på anklagelser om att Meghan hade mobbat personal

Enligt uppgift blossade Harry upp & apos; på anklagelser om att Meghan hade mobbat personal (Bild: Getty Images)

Knauf sa att hennes behandling av en medhjälpare varit 'helt oacceptabel' och hävdade att han hade fått 'rapport efter rapport' om hertiginnan.

Robert Lacey, författaren till Battle of Brothers, hävdade att William var 'förskräckt' över anklagelserna och konfronterade sin bror i ett 'hårt och bittert möte'.

'I det ögonblick som prinsen hörde mobbningsanklagelserna, han relaterade till den här vännen, ringde han direkt för att prata med Harry - och när Harry blossade upp i rasande försvar mot sin fru, fortsatte storebror', skrev han i ett utdrag från boken, publicerad i The Times.

'Harry stängde av sin telefon arg, så William gick för att prata med honom personligen. Prinsen blev förskräckt över vad han just fått veta om Meghans påstådda beteende, och han ville höra vad Harry hade att säga.

Sussexerna har förnekat alla anklagelser om mobbning som felaktiga och insisterade på att det var en produkt av en smutskampanj. I ett uttalande till tidningen sa de att påståendena var ärekränkande och baserade på vilseledande och skadlig information.

Prinsens upprörda William rullade inte ut röda mattan & apos; för Meghan

De första tecknen på en offentlig spricka mellan bröderna kom när Sussexes meddelade att de skulle flytta från Kensington Palace, det kungliga residenset som de delade med Cambridges, i november 2018.

Meghan och Harry sa att de skulle lämna sitt hem i centrala London och flytta till Frogmore House på Windsor Castle - innan barnet Archie föddes.

En kunglig källa berättade för The Sun : 'Den ursprungliga planen var att Harry och Meghan skulle flytta från sin stuga på Kensington Palace och in i en av huvudlägenheterna.

Men det har varit lite spänning mellan bröderna.

'Nu vill Harry och Meghan inte bo bredvid William och Kate och vill slå till på egen hand.

'De behöver mer utrymme och hoppas att Frogmore Cottage kommer att vara redo i tid när de får barnet.'

Earl Spencer, prins William, prins Harry och prins Charles ser hur kistan som innehåller prinsessan Diana körs bort från Westminster Abbey

Earl Spencer, prins William, prins Harry och prins Charles ser hur kistan som innehåller prinsessan Diana körs bort från Westminster Abbey (Bild: X00490)

Under de kommande månaderna sades Harry ha känt sig besviken över att hans bror inte skulle rulla ut röda mattan för Meghan.

Cambridges bjöd in Sussexarna att spendera jul i sitt hem i Norfolk, men enligt uppgift först efter ingripande av prins Charles.

Tala till Vanity Fair , sa en källa: 'Harry kände att William inte rullade ut den röda mattan för Meghan och sa till honom det.

'De hade lite fall-out som bara löstes när Charles klev in och bad William att göra en insats. Det var då Cambridges bjöd in Sussexarna att spendera jul med dem.

Gesten tycktes dock bli kort, eftersom bröderna upptäcktes att de inte talade med varandra under en påsksöndag 2019.

Men trots beskedet att Harry och Meghans första son, Archie, föddes i maj, sa en stolt William: Uppenbarligen glad, absolut förtjust och uppenbarligen ser fram emot att se dem under de närmaste dagarna när det har tystnat.

'Jag är mycket nöjd och glad över att få välkomna min egen bror till det sömnbristsamhälle som är föräldraskap.

& apos; Vi kommer alltid att vara bröder ... vi är på olika vägar & apos;

Senare samma år bekräftade Harry den länge misstänkta sprickan i ITV-dokumentären Harry & Meghan: An African Journey.

'En del av den här rollen och en del av det här jobbet, och den här familjen, under pressen att det är under, oundvikligen, du vet, saker händer,' sa han.

de modigas familjer

Men se, vi är bröder, vi kommer alltid att vara bröder. Och vi är säkert på olika vägar för tillfället, men jag kommer alltid att finnas där för honom, eftersom jag vet att han alltid kommer att finnas där för mig.

Han tillade: 'Vi ser inte varandra så mycket som vi brukade för att vi är så upptagna, men du vet, jag älskar honom högt.

'Majoriteten av det här (i pressen) är skapat av ingenting, men ni vet, som bröder, ni har bra dagar, ni har dåliga dagar.

Till jul var förhoppningarna om att de två hushållen åter skulle träffas förstörda när det avslöjades att Meghan och Harry skulle spendera det med hertiginnans mamma, Doria Ragland.

I ett uttalande insisterade palatset: Detta beslut överensstämmer med prejudikatet som tidigare gjorts av andra medlemmar av kungafamiljen och har stöd av Hennes majestät drottningen.

Men efter tillkännagivandet var det spekulationer om att sprickan tog ut sin rätt.

Klyftan mellan William och Harry är en av huvudorsakerna bakom deras beslut. Eftersom det är Archies första jul vill de att den ska vara super speciell. Det blir bara Doria och de tre, berättade en källa US Weekly .

Dramat kring paret har orsakat en enorm stress. De gör sin familj högsta prioritet just nu.

Prinsar drev samtal för att rädda bond & apos; under Megxit

Sussexerna anlände till Frogmore Cottage i april 2019 och avbröt ytterligare sina band med Cambridges två månader senare efter att de splittrades från deras Royal Foundation -välgörenhet.

Husflytten blev dock kortvarig. Den 8 januari 2020 meddelade Harry och Meghan att de slutade i sina kungliga roller och flyttade till Kanada för att söka integritet.

William med Diana och Harry samma dag som han gick med i Eton i september 1995

William med Diana och Harry samma dag som han gick med i Eton i september 1995 (Bild: WireImage)

Under de följande dagarna beordrade drottningen och hennes arvingar, prinsarna Charles och William, en rad krisförhandlingar för att ta itu med det efterblivna paret och tvingade Harry till ett Sandringham -toppmöte på kungligheten i Norfolk.

Nödmötet slutade med att drottningen motvilligt gav sitt barnbarn och hans fru tillstånd att avgå som kungligheter.

Trots det fantastiska beslutet att ta kungligheterna på vakt, sägs bröderna ha förblivit på goda villkor under förhandlingarna.

En källa berättade Solen : William och Harry har tillbringat tid tillsammans privat, borta från det officiella Sandringham -toppmötet, arbetat med deras förhållande och diskuterat deras framtid.

”Det har varit banbrytande när det gäller att rädda deras band som bröder och har drivits helt av dem.

'Men Kate och Meghan, som var i Kanada, gick med på några av samtalen vid mer än ett tillfälle - vilket är ytterligare ett tecken på en riktig upptining i deras förhållande. Saker är bättre.

William & apos; överallt & apos; efter bomb Oprah -chatt

I mars, hertigen och hertiginnan av Sussexes & apos; bombshell inteview med Oprah Winfrey bedövade världen - och störtade hela kungafamiljen i krisläge.

Harry berättade för Oprah att han och William är på 'olika vägar' och att det finns 'utrymme' mellan dem, medan Meghan hävdade att en namnlös kunglighet kom med en rasistisk kommentar om Archie och att institutionen inte hjälpte henne genom hennes psykiska hälsokamp.

Prinsen talade om sin fars och brors framtida roller som kungar och sa: Jag är en del av systemet med dem, det har jag alltid varit, men jag antar - och jag är mycket medveten om detta - att min bror inte kan lämna det systemet, men jag har. Min far och min bror är instängda. '

Enligt vänner var William 'väldigt upprörd' och 'upprörd' över påståendena, med huvudet 'överallt'.

Harry och Megans bombskada Oprah Winfrey -intervjun chockade kungafamiljen till sin grund

Harry och Megans bombskada Oprah Winfrey -intervjun chockade kungafamiljen till sin grund (Bild: VIA REUTERS)

En tidigare palatsassistent berättade för Sunday Times: När han väl kom över ilskan över hur saker hände, stod han kvar med sin brors frånvaro.

De delade allt om deras liv, ett kontor, en stiftelse, möten tillsammans de flesta dagar och det var mycket roligt på vägen. Han kommer att sakna det för alltid.

En nära vän till syskonen hävdade att William kände att trycket är 'allt på honom' och att hans framtid var annorlunda på grund av Harrys beslut att sluta med sin roll som senior kunglig.

En annan vän tillade: Det är fortfarande rått. Han är mycket upprörd över det som har hänt, men absolut avsikt att han och Harrys förhållande ska läka med tiden.

Efter att ha gjort sitt första offentliga framträdande sedan intervjun tillsammans med Kate senare samma vecka kunde William inte hålla tillbaka sina tankar.

På frågan i slutet av ett besök på en skola om han hade pratat med sin bror sedan anklagelserna sändes sa hertigen av Cambridge: Nej, jag har inte pratat med honom än men jag kommer att göra det.

När Sky News -reportern Inzamam Rashid direkt efteråt frågade om kungafamiljen var en rasistisk familj vände sig William tillbaka mot pressen och sa: Vi är verkligen inte en rasistisk familj.

Kate & apos; fredsmakaren & apos; vid Filips begravning

Bröderna återförenades för första gången sedan Oprah -intervjun en månad senare vid prins Filips begravning.

En källa berättade för The NEWSAM att de kämpande kungligheterna var angelägna om att lägga sina olikheter åt sidan för att ge hertigen av Edinburgh ett lämpligt utskick.

Trots allt som har hänt och såren fortfarande är ganska råa hoppas alla att tvister kommer att parkeras en annan dag, säger de.

Det här handlar om att ge hertigen den avsändning han förtjänar omgiven av sin familj.

blake fielder-civil
Kate Middleton hyllades som en & apos; fredsmakare & apos; mellan bröderna vid prins Philip begravning

Kate Middleton hyllades som en & apos; fredsmakare & apos; mellan bröderna vid prins Philip begravning (Bild: BBC)

Medan Harrys anmärkningar sägs ha gjort det till ett 'spänt och svårt ögonblick', fick paret en kort chans att prata ensamma efter begravningen - med hertiginnan av Cambridge hyllad för att ha agerat 'fredsmakare'.

Kate, William och Harry sågs chatta när de lämnade St George's Chapel och gick tillbaka till Windsor Castle privata lägenheter - innan hertiginnan tyst släppte sig bakom.

En insider berättade Telegrafen : 'Eftersom hon var så nära sina egna syskon, Pippa och James, och först hade bevittnat det speciella bandet mellan William och Harry, har hon haft hela situationen svår och upprörande.

'Hon är verkligen någon som skyr ifrån konflikter och kommer att hoppas att lugna spänningarna.'

Men efter händelsen befaras förhållandet mellan bröderna ha varit ansträngt.

En källa berättade för The Sun att bröderna bara hade kommunicerat via text sedan april, utan 'personliga chattar eller ordentliga samtal', istället 'bara ett mycket kort och minimalt utbyte av textmeddelanden'.

De tillade: Förhållandet är fortfarande mycket ansträngt och det finns inga tecken än på att det kommer att bli någon form av att komma ihop när som helst snart.

Inför dagens avslöjande av prinsessan Diana -statyn, säger dock författaren Robert Lacey att det fortfarande kan finnas hopp om försoning, med Harry som vill erkänna misstag de senaste åren.

'Harry är beredd att erkänna den roll som bara rent humör spelade vid olyckliga ögonblick, särskilt i den så kallade [Megxit] -blindsideringen tidigt 2020,' sa han till Newsweek.

'Han är faktiskt beredd att erkänna, på ett sätt som William inte verkar vara.'

Kungliga fans kommer att hoppas att bröderna äntligen kan lägga sina olikheter åt sidan och stötta varandra igen genom tjockt och tunt.

Se Även: