Peter Crouch Spara vår sommarrecension: Fotbollshow flyger långt utanför målet

Tv -Recensioner

Ditt Horoskop För Imorgon

Peter och co försöker få sommarnöje till lördagskvällarna



Vald stjärnaVald stjärnaOvald stjärnaOvald stjärnaOvald stjärna

Den tidigare fotbollsspelaren i England, Peter Crouch, började sin debut som TV -värd för lätt underhållning med detta uppdragsuttalande:



myr och dec bok

Allt har ställts in - musikfestivaler, sportevenemang och så vidare - men vi kommer att ta med lite av dem alla till denna lördagskväll.



Massiv respekt för de ädla avsikterna och allt det där, Crouchy.

Men tio minuter in i det här första avsnittet undrade jag om något annat kan vara på väg att gå med i den avbokade listan.

Den inledande låten som spelades av internbandet var mindre en låt, mer ett aktuellt råd: Give It Up av KC & The Sunshine Band.



Det var ingen överraskning att se BBC: s sociala mediateam gå med hela hashtaggen #SaveOurSummer.

Att förkorta det till en mer ärlig #SOS skulle ha visat en självkännedom som är klart bortom dagens Beeb.



Peter med medvärd Maya Jama (Bild: BBC)

För alla som någonsin har klagat på att BBC1 visar Mrs Brown's Boys, Mrs Brown's ap-offs eller repetitioner av Mrs Brown's Boys på en lördagskväll, var här en nykter glimt av alternativet.

En fotbollsbaserad podcast som nyligen tycktes ha överförts till ett nedlagt Homebase trädgårdscenter.

Värd av en man som läser en autocue som ett livrädd kidnappningsoffer som vädjar till någon - vem som helst - att betala lösen.

När historien om Covid UK är skriven kommer det säkert att finnas ett kapitel som ägnas åt det tråkiga faktumet att tv-tittare på jakt efter en underhållningslösning på lördagskvällar tre månader in i nedläggningen reducerades till att titta på några ex-internationella fotbollsspelare och up-and- kommande programledare Maya Jama försöker salva en tepåse i en kaffemugg.

Vid det här laget skulle jag säga att jag förstår varför BBC var så angelägen om att ge Peter ett skott.

Hans böcker How To Be A Footballer är lysande roliga, hans tidningsspalter är skarpa och insiktsfulla och jag får ofta veta att hans poddar är det bästa på internet.

Han är dock ingen tv -programledare på lördagsnatten.

Och medan det var en vettig idé att skriva in ett proffs som Maya för att stötta honom, kan jag inte se att det räddar honom - eller den här showen - i längden.

Maya Jama är ett säkert par händer (Bild: Instagram / @ mayajama)

Det är naturligtvis inte Peters fel. Detta program var ursprungligen tänkt som en följeslagare efter matchen till Euro 2020.

Tyvärr, när euron skjuts upp, misslyckades BBC med att göra det vettiga och följa efter.

Bristen på fotboll lämnade helt klart ett massivt innehållshål i showen, som Peter och hans team försökte fylla genom att anta samma tillvägagångssätt som han använder när han handlar sina 6ft 7in ram kläder shopping: Kasta allt på det, hur löjligt som helst, och hoppas att ett par saker fungerar.

Peter och fru Abbey Clancy (Bild: Getty)

Och vart tog de vägen för att leta efter idéer? De vanliga platserna. Soccer AM diffusion sortiment. Fantasy Football boutique. Förbundet i deras eget emporium. Till och med popup-butiken för Redknapp’s Home Fixture.

Läs mer

Ian Hyland på tv
Peter Crouch lyckas inte rädda vår sommar EastEnders & apos; 100 bästa karaktärer någonsin After Life 2 går för hjärtat inte skrattar Storbritanniens tio bästa frågesportvärdar genom tiderna

Låt oss ändå titta på den ljusa sidan. Det är sju veckor till, så Peter har gott om tid att vända på det.

Dessutom har han alltid varit en notoriskt långsam starter.

Det tog 20 matcher för honom att göra sitt första mål för Liverpool och, efter eget erkännande, en lång hård kamp för att få en kvinna som Abbey Clancy.

Se Även: