Margaret Thatcher kände till pedofilen Tory sjuka hemlighet men SÄKER honom ändå en ridderskap

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Margaret Thatcher, Peter Morrison (ovan), Leon Brittan (nedan)

Margaret Thatcher rekommenderade Peter Morrison (uppe till höger) och Leon Brittan för riddarskap



Margaret Thatcher säkrade en ridderskap för en topp Tory trots att hon varnades för påståenden om att han hade hållit sexfester med pojkar under åldern.



Thatchers tidigare polisvakt säger att han vidarebefordrade anklagelser om Peter Morrison till Tory -premiärministern 1986.



Tidigare vice partiordförande Morrison misstänks nu allmänt för att vara en perverse barnsex.

Bara fyra år efter varningen rekommenderade fru Thatcher personligen Morrison för en ridderskap.

Dokument som erhållits under informationsfriheten visar att hon föreslog honom att bli sir i december 1990, dagar efter att hon avgick som premiärminister.



Honan tilldelades Morrison av drottningen på Buckingham Palace i februari 1991.

Sunday People Margaret Thatcher-övergrepp mot barnmisshandel

Hon visste: Hur folket rapporterade anklagelser mot Margaret Thatcher förra året



Labour -parlamentsledamoten Simon Danczuk, som avslöjade Sir Cyril Smiths pedofilskandal, sa idag: Det som har blivit smärtsamt uppenbart är att människor i regeringstoppen blundade för förfärliga sexuella övergrepp från politiker.

Jag har träffat någon som påstår att han våldtogs av Morrison och det finns utbredd ilska och misstro över att någon som han kunde ha skyddats av premiärministern vid den tiden.

Andra papper avslöjar att Thatcher också rekommenderade en ridderskap för tidigare Tory -inrikesminister Leon Brittan 1989.

Förra året avslöjade Sunday People hur Mrs Thatcher hade varnat en minister för att städa upp din sexuella handling efter att ha blivit varnad för hans lust till unga pojkar vid ett möte på hög nivå med säkerhetstjänsten MI5 och polisen.

Margaret Thatcher med Jimmy Savile

Gamla vänner: Margaret Thatcher med den pedofila DJ: n Jimmy Savile 1989 (Bild: PA)

Krav på sexuella övergrepp mot barn mot Brittan, som dog för fyra månader sedan i 75 -årsåldern, utreds för närvarande av polisen som en del av en större utredning om påstådda VIP -pedofiler.

miley cyrus på mtv awards

Uppenbarelsen om Morrison kommer efter fördömande avslöjanden om Thatchers kunskap om anklagelser om övergrepp mot liberala parlamentsledamoten Cyril Smith och DJ Jimmy Savile, som båda blev riddare.

Morrison, som dog 51 år gammal 1995 av en hjärtinfarkt, var en av fru Thatchers starkaste anhängare och en av de första Tories som uppmanade henne att ställa upp för ledarskap.

PM: s livvakt, före detta detektivinspektör Barry Strevens, säger att han vidarebefordrade påståenden om MP för Chester till Thatcher och hennes privatsekreterare Archie Hamilton 1986.

Peter Morrison konservativa MP för City Of Chester

Barnmisshandel: Tidigare MP för Chester Peter Morrison

Han säger att han berättade för dem att en högre officer i Chester hade varnat honom för rykten om pojkar under åldern som deltog i sexfester i ett hus som ägs av Morrison.

Herr Strevens, 71, sa: Archie tog anteckningar och de tackade mig.

Hamilton, 73, säger att han kom ihåg att polisen hade varit på Downing Street men inte kunde minnas något omnämnande av pojkar under åldern.

Han sa: Hon lyssnade på vad han sa och det var det. Det var bara en fest.

Morrison, MP för Chester från 1974 till 1992, har också varit inblandad i skandalen mot övergrepp mot barn på vårdhem i norra Wales.

Se Även: