Big Brother -serien en cast nu - ånger, krossade hjärtan och bittra rättsslag

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Långt tillbaka när strassjeans och näsdukstoppar fortfarande var en sak, tillbringade nationen sina somrar som fångade av Big Brother.



Och det är 20 år sedan idag att serien först lanserades på Channel 4, med 6,9 miljoner tittare som ställde in sig för att titta på upptåg av 11 relativt normala huskamrater.



Det var verkligen en mer oskyldig tid. Istället för att utföra sexhandlingar på flaskor höll gruppen kycklingar, odlade sin egen grönsak och lärde sig morse -koden.



tyson fury vs anthony joshua

De rasigaste stunderna kom när irländsk hunk Tom McDermott gav Melanie Hill en sexig massage och Nichola Holt täckte sin nakna kropp i lera och kastade sig mot väggen. Sann historia.

Men fansen älskade varje sekund av det. Så vad kom sedan för år 2000? Från spädbarn och splittringar till vilda domstolsstrider om hundar, det har inte varit rosigt ...

Craig Phillips

Craig, på bilden med programledaren Davina McCall, var showens första vinnare

Craig, på bilden med programledaren Davina McCall, var showens första vinnare (Bild: PA)



Allas favorit Liverpudlian murare blev showens första vinnare någonsin efter att ha konfronterat Nasty Nick om hans smyg och fusk.

För att avsluta det, gav snubben Craig, 48, sina vinster på 70 000 pund till sin bästa väns brorsdotter Joanne Harris, som hade Downs syndrom och behövde betala för en hjärt- och lungtransplantation.



Den julen samlade han in ytterligare 40 000 pund för Downs syndromförening med sin välgörenhetssingel, vid denna tid på året och blev förkrossad när Joanne tyvärr dog 2008 25 år gammal.

Craig Phillips (Bild: Mercury Press)

Vad Craig inte vet om DIY är inte värt att veta

Sedan dess har Craig blivit TV -DIY: s ansikte och presenterat mer än 700 program inklusive 60 Minute Makeover.

Han var också en vanlig på Bo! Selecta och plöjde alla pengar han tjänade på att köpa och renovera fastigheter. Vid den senaste räkningen hade han 22 hus, 17 lägenheter och mer än 50 hyresgäster.

Ryktas vara värt 6 miljoner pund, han byggde sig själv och fru Laura ett plysch hus med åtta sovrum nära Liverpool med en bar, ett gym och en studio.

Paret gör naturligtvis videoklipp på sociala medier under namnen Mr and Mrs DIY och har ett år gammal dotter Nelly och en son som väntas i december.

Craig och hans fru Laura är föräldrar till dottern Nelly och har en till på gång

Craig och hans fru Laura är föräldrar till dottern Nelly och har en till på gång (Bild: Jason Roberts fotografering)

När det gäller hans förhållande till de andra hemmakamraterna så visar det sig att hans enda bestående vänskap är bisarrt med Nasty Nick Bateman. Han hyrde till och med ett rum av den skamfria huskamraten efter att showen var inlindad.

Men när paret nyligen kom ikapp för middag i Syndey, där Nick nu bor, hävdade Craig att porkiesna kom snabbt och tjockt.

Han sa till The Sun: 'Jag visste att Nick bodde i Sydney, så jag tillbringade fyra eller fem timmar med honom över ett par flaskor vin.

'Ibland kan du fånga honom när han är lite normal men eftersom Laura var där var det lögn efter lögn efter lögn!'

Anna nolan

Anna har åstadkommit stora saker inom tv

Anna har åstadkommit stora saker inom tv

amir khan och fru

Irländska Anna, 49, hade redan levt ett fascinerande liv som internationell basketspelare och nunna.

Hon lämnade klostret efter en sprudlande utekväll, kom ut som gay och flyttade till London för att arbeta i en skateboardbutik innan hon ansökte om showen och kom tvåa tack vare hennes coola, lugna atmosfär.

Showvärden Davina McCall tog också glansen till stjärnan - som nu har en framgångsrik tv -karriär i Irland, värd för Great Irish Bake -Off - och paret förblir goda vänner till denna dag.

På frågan om varför hon deltog i det som började som ett socialt experiment erkände hon: 'Det är så tilltalande, att vara på TV 24 timmar om dygnet.'

'Folk säger att det var sjukt, det var som en attraktion för något pervers, och kanske var det därför jag gjorde det', sa hon till The Observer.

Men i slutändan tyckte jag inte att det var skäl att dra sig ur. Jag tänkte att jag bara borde vara lite vågad om det.

Melanie Hill

Mel kom fyra i den första serien

Mel kom fyra i den första serien (Bild: Press Association)

Sedan kom en 26-årig datorsystemsäljare från norra London, Mel bort från showen med de största ångrarna.

Hon blev omedvetet offentlig fiende nummer ett bara för att snogga Andy Davidson, då 26, och Tom McDemott, då 31, och fick ett rekord som slog två miljoner vräkningsröster.

Efter att ha lämnat föreningen till boos sa Mel senare att hon inte hade en aning om vad som hände och förklarade att det bara blev värre därifrån.

År 2002 lade hon sina frustrationer nakna i en uppsats för Evening Standard med titeln 'Hur storebror förstörde mitt liv' och förklarade: 'Jag hade ingen aning om att jag skulle framstå som den mest hatade kvinnan i Storbritannien.'

Hon njöt av en ångande snog med Andrew

Hon njöt av en ångande snog med Andrew (Bild: Press Association)

Hon fortsatte: 'Jag beskrevs som en tårta, en tjusning, en läskig krydda.

'Om och om igen såg jag min botten - i en bikini, i underkläder, som klämdes in i ett par shorts, i duschen - eller på att jag kysste alla pojkarna.'

”Inte konstigt att kvinnor överallt hatade mig och män tyckte att jag var lätt. Jag hade framställts som en total flört, någon som var helt självupptagen, lite skamlös.

Mel och serie tre -tävlande Alex Sibley träffades så småningom och flyttade in och träffades i tre år innan saker och ting slutade otäckt, och paret slogs i rätten om sin husdjurräddning Poppy.

stephanie davis sparkad från holyoaks
Nu 46, Mel har en son, Otis

Nu 46, Mel har en son, Otis (Bild: Melanie Hill/Instagram)

Båda ville ha tillgång till Staffordshire bullterrier, och 2007 - efter att ha samlat in en rapporterad £ 25 000 i juridisk fess - fick Alex vårdnaden om hunden i två veckor av fem.

Alex berättade för domstolen: 'Vi var som en liten flock, jag själv, Melanie och vallmo', men Melanie insisterade: 'Hans intresse för vallmo verkade öka när vårt förhållande försämrades.'

Hon studerade för att bli advokat och har nu en son, Otis, med sin partner Glenn.

Otäckt Nick Bateman

Otäcka Nick's scheming fick honom att startas från huset

Otäcka Nick's scheming fick honom att startas från huset (Bild: PA)

Vem kan glömma den tidigare börsmäklaren som orsakade förödelse med sina röstinflytande anteckningar till andra husmän?

Det var inte bara förbjudet att diskutera nomineringar, utan det var också användningen av pennor och pennor, vilket gjorde den nu 53 -årige till en verklig fredlös.

Med rasande fans som strömmade efter blod fick Nick skon och istället förvandlade han sin avvikelse till en lukrativ karriär och skrev boken Nasty Nick: How To Be A Right B ***** d.

Han började så småningom ett nytt liv Down Under som författare och sändare och insisterade på Twitter: Om du kände mig utifrån vem jag var för 16 år sedan känner du mig inte alls.

Som nämnts tidigare kompisar han fortfarande med Craig som kärleksfullt påstår att han fortfarande är en massiv lögnare.

Claire Strutton

Claire Strutton skrevs in för att ersätta Nick

Claire Strutton skrevs in för att ersätta Nick (Bild: Kanal 4)

Claire skrevs in för att ersätta Nick och blev snart en hit hos de manliga huskompisarna tack vare hennes ofta nämnda falska bröst.

Efter showen slutade den tidigare blomsterhandlaren från Gerrards Cross, Bucks, att träffa Tom McDermott och blev gravid strax efter.

De hade en pojke som heter Pierce och flyttade till en lyxvilla i Spanien, men mindre än ett år senare var det hela över.

'Det här är inte vad jag drömde om när jag var en liten flicka', sa hon då till Closer Magazine och erkände att det inte hade varit kärlek vid första ögonkastet, utan snarare växte han på henne som ett utslag.

Tom och Claire flyttade till Spanien och fick ett barn tillsammans

Tom och Claire flyttade till Spanien och fick ett barn tillsammans (Bild: Sunday NEWSAM)

'Jag drömde aldrig om att växa upp, skaffa barn och sedan vara ensam. Vi slutade bara fortsätta, fortsatte hon.

'Vi bråkade och bestämde att det var bäst att ha lite tid ifrån varandra.'

Claire, 45, är nu gift med affärsmannen Ian Radford och äger en lyxig badort i Marbella samt nattklubbar i Gibraltar och Chigwell, Essex.

Nu Walkington

Sada lever ett helt annat liv nu

Sada lever ett helt annat liv nu

Den blivande yogaläraren Sada, då 28, orsakade avbrott genom att lägga till tofu i veckolistan och blev snabbt en splittrande karaktär i huset.

Medan hon var nära Nichola Holt och Caroline O & apos; Shea anklagade pojkarna henne för att försöka skapa en pojke/tjejskillnad och hon var den första personen som vräktes.

Men hennes drömmar gick i uppfyllelse och hon bor nu i Argentina och arbetar som yogainstruktör, som heter Guru Amrit Dev.

Hon är gift med den argentinska musiker Sat Man Swaraj och paret välkomnade tvillingarna Indigo och Padma 2005.

Tom McDermott

Bonden Tom fick alla att svälla

Bonden Tom fick alla att svälla

har mcdonald's öppet på julafton

Den hunkiga bonden och datoringenjören från Omagh, County Tyrone, föll till en början för Mel men blev senare chockad med Claire.

De splittrades 2004, och han gifte om sig 10 år senare, med blomsterhandlaren Claire som gjorde blommorna för sitt bröllop.

Han bor nu i en by på Cornwalls kust och driver ett eget fastighetsbolag.

Nichola Holt

Nichola gillade att springa runt naken

Nichola gillade att springa runt naken

Den hudartade artisten hade allas uppmärksamhet redan från början och såg till att hon behöll den genom att göra
springer runt naken och gör leraavtryck av hennes nakna kropp på väggarna.

Tyvärr var tittarna inte förtjusta i hennes upptåg och startade henne i vecka fem.

Lancashire -lasset studsade tillbaka med ett dansspår som heter The Game - som var hennes slagord i serien. Men ack, det floppade bara in på nummer 72 i listorna.

Nu 48, hon gifte sig senare med personlig tränare Yas Parr på ön Huatulco i Mexiko, iklädd vit baddräkt och sarong.

De separerade efter 18 månader och hon tros för närvarande bo på Bolton med sin unga dotter.

Caroline O & apos; Shea

Cags gnuggade hennes huskamrater på fel sätt

Cags gnuggade hennes huskamrater på fel sätt

Grusröstade & apos; Caggie & apos; älskade att gnugga upp folk på fel sätt, inte mer så att de alltid blev populära Craig och Anna.

Arbetslös när hon kom in i huset, varade den då 37 -åringen tills vecka tre sedan gled in i anonymitet, enligt uppgift säljer vuxenleksaker.

Men hon gjorde en triumferande återgång för Ultimate Big Brother 2010.

Andrew Davidson

Andrew föll för Mel i huset

Andrew föll för Mel i huset (Bild: Kanal 4)

Som 23 -åring var marknadsföringsproduktchefen från Hemel Hempstead husets bebis.

Efter veckor av sexuell spänning, snog han äntligen Mel, men ingenting kom ut av det i den verkliga världen.

Han arbetade för MTV i fyra år innan han startade sin egen £ 1,1millions forskningsverksamhet för varumärken som Starbucks, Weetabix och McVitie & apos; s.

Andy - som är bror är Formel 1 -racerförare och Anthony Davidson - bor nu i London och har tre barn.

Darren Ramsay

Darren kom trea

Darren kom trea

Darren var den uttalade pappan till tre som ville förverkliga sina ouppfyllda drömmar om att bli dansare.

Hans personlighet säkrade honom tredje plats i tävlingen, men stor berömmelse följde inte.

Det är uppfriskande att göra ett nio-till-fem-jobb. Men jag skulle älska att göra I'm A Celebrity eller Strictly Come Dancing, säger han tidigare till The Sun.

Jag vill sätta på några strass och återuppliva mina små 15 minuters berömmelse.

Idag har han en aktiv Twitter -sida med 2 458 följare, som tydligen inkluderar Naomi Campbell.

744 nummer kärlek

Darren, 43, har också sedan kommit ut som gay. Jag fick ett mycket vackert och varmt mottagande från vänner och familj när jag berättade dem 2004, säger han.

Se Även: