Föräldrar kan få £ 150 för att täcka kostnader för skoluniform när barn återvänder till England

Skoluniformer

Ditt Horoskop För Imorgon

Barn i England kommer att återvända till klassrummen idag(Bild: Getty Images)



Tusentals föräldrar över hela landet kan få stöd för att subventionera sina barns enhetliga kostnader när skolor öppnar igen i hela England idag.



School Uniform Grant erbjuder kvalificerade hushåll så mycket som £ 150 per barn för att hjälpa till med kostnaderna för att ha en ung person på heltid.



Det är en del av skollagen 1980 och erbjuds av regeringen för att hjälpa familjer med låga inkomster att hantera sina budgetar.

Det kommer som siffror visar att 12,5 miljoner uniformsbitar kommer att deponeras idag när föräldrar inser att deras små har skjutit upp sedan lockdowns började.

'Det kostar en förmögenhet', säger mamma av två Kerri, 32.



'Jag har två barn i grundskolan och till och med den billigaste stormarknadsuniformen blir bättre när du behöver köpa några par byxor, några polotröjor, några hoppare - de är snuskiga efter en dag, så du behöver mycket i garderoben. '

(Bild: Getty Images)



School Uniform Grant är obligatoriskt i Skottland där lokala myndigheter betalar familjer med låg inkomst minst £ 100 per barn varje år.

Men i England är det inte en lagstadgad rättighet, och många råd har tvingats skrota - eller minska - de senaste åren på grund av finansieringsrader.

Kostnaden innebär att familjer har behövt skära ned på mat och andra väsentliga saker för att ha råd med det, har en rapport från The Children & apos; s Society funnit.

Välgörenhetsorganisationen ställer sig bakom School Uniform Bill, som uppmanar skolor att tillföra värde för pengarna till deras enhetliga politik i England.

var är s club 7 nu

Lagförslaget kommer att debatteras i parlamentet på fredag ​​och skulle blockera regler om att föräldrar från staten måste köpa uniformer från en dyr leverantör.

Men vilka råd erbjuder stödet just nu?

Under de senaste två åren har NEWSAM Money hört från dussintals råd som har dragit sig ur systemet - med många som säger att de inte längre har budget för det.

Detta inkluderar Stockton, Cornwall, Cambridgeshire och Northumberland - medan andra områden som Nottinghamshire nu bara betalar det till barn med särskilda utbildningsbehov.

Men ändå är det alltid värt att kolla din lokala myndighet för att se om du kan få ekonomiskt stöd.

Just nu kan invånare i Gloucestershire ansöka om upp till £ 25 rabatt, medan de i Islington, London, kan kräva upp till £ 150 rabatt.

Om ditt råd inte erbjuder stöd, säger utbildningsdepartementet att föräldrar kanske kan ansöka om nedsättning från sitt barns skola istället.

'Vår vägledning betonar att skolor bör prioritera kostnadsöverväganden högst,' sa en taleskvinna till NEWSAM Money.

Registrera dig för NEWSAM Money & apos; s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

'Ingen skoluniform ska vara så dyr att elever eller deras familjer inte kan söka till eller gå på en skola efter eget val på grund av kostnaden för uniformen.'

röker david cameron

Mark Hall, på Divert - som utförde undersökningen om bortkastade skoluniformer - uppmanade föräldrar att donera kläder om deras barn inte längre kan bära dem.

'Nu är det dags för föräldrar och skolor att tänka smart - många familjer kommer att ha påsar fulla med knappt slitna uniformer som lätt kan ges till barn under lägre skolår och få massor av användning,' sa han.

'Skolor eller föräldragrupper bör organisera covid-säker bytesförsäljning', där du donerar dina gamla uniformer till skolan eller en bestämd plats och får uniform i den storlek du behöver i gengäld.

'På så sätt kommer de flesta att kunna byta ut sina barns uniformer gratis, och otaliga kläder kommer inte att hamna i onödan.'

Hur man ansöker om skoluniformbidrag

Små barn i klassrummet

Om du har turen att bo i ett råd som erbjuder det, så här ansöker du (Bild: Getty)

Om du har en låg inkomst och kräver en av fördelarna nedan kan du ansöka om systemet om din lokala myndighet erbjuder det.

För att vara berättigad måste du tjäna mindre än £ 16,190 per år.

orlando bloom paddle boarding ocensurerad

För att ta reda på om ditt råd erbjuder det, ange ditt postnummer i Gov.uk -sida för supportsida för skoluniform här .

När du väl har hittat din auktoritet kommer du också att hänvisas till andra typer av stöd du kan kvalificera dig för runt & apos; utbildning och lärande & apos; som reselättnad, gratis skolmåltider och hjälp med barnomsorg.

Vem kvalificerar sig för hjälp?

För att vara berättigad måste du tjäna mindre än £ 16,190 per år (Bild: Taxi)

Utbildningslagen föreskriver att 'lokala myndigheter måste se till att kläder för elever som annars inte skulle ha råd med skolkläder' är dock inte obligatoriska i England.

Beloppet du kan kräva beror på din kommunfullmäktiges budget, men som huvudregel finns bidrag tillgängliga för personer med en rad förmåner, inklusive arbetssökandes ersättning, inkomstrelaterad anställning eller stöd enligt det nationella stödsystemet för asylsökande. (Nass).

Du kan också ansöka om din årliga inkomst är mindre än £ 16,190.

Det är värt att notera att systemet inte kommer att vara tillämpligt om ditt barn är inskrivet på en akademi eftersom dessa är oberoende drivna.

För att få anslag måste du få en av följande förmåner:

  • Inkomststöd

    blandad bladsallad nandos
  • Arbetssökandes ersättning (inkomstbaserad)

  • Barnskatteavdrag - förutsatt att du inte har rätt till arbetsskatteavdrag

  • Sysselsättningsstöd (ESA)

  • Statspension - denna förmån måste vara din enda inkomstkälla

  • Stöd enligt del IV i immigrations- och asyllagen 1999

  • Universell kredit

Du måste också bevisa att du är juridiskt ansvarig för barnet genom att skicka antagnings- och förmånsteamet till skolan en ny kopia av ditt kontoutdrag som bekräftar betalningen av barnbidrag till ditt konto.

Läs mer

Ekonomiskt stöd till föräldrar
Morföräldrar kredit Skattefri barnomsorg 30 timmar gratis barnomsorg Faderskapsersättning

Hur mycket kan du kräva

Eftersom det inte är en lagstadgad tull i England tenderar tillgängliga belopp - och villkor - att variera.

Spegelsiffror visar i Southwark, södra London, klädbidrag är endast för barn i åldern 11 år och äldre som flyttar från en grundskola till en sekundär stat eller frivillig stödskola. Detta bidrag är en engång £ 45.

I Hounslow, västra London, kommer rådet att betala en engång £ 15 per barn i grundskolan och £ 60 för dem i gymnasiet.

Om du bor i Harringey, är berättigad till gratis skolmåltider och har ett barn som är på väg att gå i gymnasiet, kan du vara kunna ansöka om ett engångskläder på 60 pund .

Tower Hamlets betalar under tiden bidraget för barn i 11 -årsåldern som byter från grundskola till gymnasieskola. Förra året betalades i genomsnitt 100 pund ut per kvalificerad familj.

I South Gloucestershire är det £ 25,00 om ditt barn redan går i skolan och £ 50,00 om de flyttar skolor. Detta inkluderar att flytta från grundskola till gymnasium eller börja skolan.

Denise van utehus

Och om ditt barn är bosatt i Islington och är berättigat till gratis skolmåltider kommer de att kunna kräva en engångspris på £ 150 för att täcka kostnaderna när de går över till gymnasiet från årskurs 6.

I andra områden som Nottingham och Lancashire betalas förmånen nu endast i undantagsfall, till exempel om barnet har särskilda utbildningsbehov.

Tyvärr erbjuder vissa råd som Stockton, Cornwall, Cambridgeshire och Northumberland ingen hjälp för skolkläder alls. Föräldrar i området uppmuntras att ta kontakt med skolan direkt.

Utanför England

I Wales erbjuder regeringen istället ett elevutvecklingsbidrag (PDG).

Ansökningar om detta tenderar att öppna i början av juli och varje bidrag är värt £ 125 eller £ 200 om barnet är i årskurs 7.

Pengarna kan läggas på allt från skoluniformer till utbildningsresor och utrustning.

I Skottland är skolklädnadsbidraget nu obligatoriskt - med alla råd som krävs för att erbjuda minst £ 100.

Hur får jag betalt?

Med check, som måste betalas in på ett bank- eller byggföreningskonto i ditt namn.

Se Även: