Par som möter varandra i finalen i EM 2022 när Englands stjärna slåss mot tysk partner

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Medan England och Tyskland dela en intensiv rivalitet på planen, två spelare kommer att möta in Söndagar finalen i EM 2022 är faktiskt ganska förtjusta i varandra.



Englandsstjärnan Jess Carter har ett förhållande med tyska Ann-Katrin Berger, men känslorna kommer att läggas åt sidan för det största evenemanget damspelet har sett på många år. Duon är faktiskt lagkamrater på klubbnivå, båda hittas ofta i blått Chelsea .



31-årige Berger siktar på att hjälpa till att ge Die Mannschaft sin nionde Euro-krona, medan Carter hoppas kunna ta en vinnarmedalj som en del av den första lejoninnans sida någonsin att vinna tävlingen. Den engelska stjärnan har inte varit med så mycket som hon hade hoppats hittills den här turneringen, och kom från bänken bara en gång.



Söndagskvällens historiska sammandrabbning kommer att se paret gå upp mot varandra med mycket på spel. Paret har varit tillsammans i fyra år, först korsade vägarna när den tyske målskytten Berger spelade tillsammans med Englands försvarare Carter när hon kom till Birmingham City.

De inledde dock inte sitt förhållande förrän de båda bytte Birmingham mot Blues. Carter flyttade till västra London sommaren 2018 innan Berger följde efter 12 månader senare. En av dem kommer garanterat att lämna Wembley tomhänt och upprörd.

Båda har tidigare erfarenhet av att spela under den ikoniska Wembley-bågen efter att ha representerat Chelsea i marken för FA-cupen tidigare i år, där de båda lyfte pokalen.



 Jess Carter och Ann-Katrin Berger spelar båda tillsammans som lagkamrater i Chelsea
Jess Carter och Ann-Katrin Berger spelar båda tillsammans som lagkamrater i Chelsea
 Jess Carter och Ann-Katrin Berger möter varandra på söndag
Jess Carter och Ann-Katrin Berger möter varandra på söndag

SÄG VAD DU TYCKER! Vem kommer att bli framgångsrik på Wembley - Carter eller Berger? Kommentar Nedan

I kölvattnet av Tysklands semifinalseger över Frankrike i mitten av veckan, tog Chelseas officiella twitterprofil upp det kommande mötet mellan paret genom att skriva: 'Nja, ja, vi kommer att se er båda på Wembley!'



Carter har diskuterat sin relation med Berger utförligt tidigare och sagt till Rainbow Laces-kampanjen: 'Jag tror att jag var – och är förmodligen fortfarande – mer bekväm än Ann är med att publicera vårt förhållande. Men det är bara för att Ann är en väldigt privat person medan Jag är mer av en person av typen 'hela världen kunde veta och jag skulle inte bry mig'.

'Med tiden och eftersom jag kommer att säga vad som helst, har hon typ vant sig vid det och går med. Hon skriker inte från taket om det men lika mycket när hon får frågan är det inte heller en hemlighet. Alla är inte lika bekväma med att berätta för världen vem de är med, men jag tror att det är samma sak i hetero- och homosexuella förhållanden.'

Se Även: