Ägare till Online Pound Store förklarar exakt hur han håller priserna så låga

High Street

Ditt Horoskop För Imorgon

Han förhandlar själv fram alla saker han säljer(Bild: NEWSAMPix)



När Garry Almond lämnade skolan vid 16, befann han sig vid ett vägskäl.



'Jag behövde försörja mig, vilket innebar att jag fick jobb eller gick med i familjeföretaget - och jag bestämde mig snabbt mellan dem', sa han.



'Jag bestämde mig för att det var dags att ge min mamma en paus - jag skickade hem henne och ersatte hennes roll på deras lager, som fortfarande är specialiserat på att sälja billiga toalettartiklar till företag runt om i Storbritannien under paraplyföretaget B&J Supplies. Jag hade hittat min plats. '

Trettiofem år senare driver Garry nu 51 och pappa till tre, en hel rad företag från sitt lager i Strangeways, Manchester.

'Det är storleken på en fotbollsplan och vi säljer allt härifrån', förklarade han från sajten, bara en sten & apos; kasta från stadens centrum och undangömt inuti en övergiven järnvägsstation.



shaun walsh och katya kysser

Vi kände att det fanns en marknad för en pundbutik online som levererar till hushåll i hela Storbritannien, förklarade Garry och talade om de första dagarna

Nu lagrar den mer än 6000 artiklar, från toalettrulle till bildelar (Bild: NEWSAMPix)



Hans flaggskeppsverksamhet är Pundbutik online , ett företag som samlat mer än 67 000 följare på Facebook som erbjuder 'kontanter och bärpriser till kunder' på grund av sin brist på överhördhet.

Webbplatsen säljer mer än 6000 märkesvaror för hushåll och personlig vård, från schampo till garvningsprodukter, tandkräm, diskmedel, tvättmedel och till och med luftfräschare - allt till det 'billigaste priset'.

Och det har blomstrat sedan lanseringen online 2014 - när företaget omsatte en halv miljon pund.

vad hände med leona lewis

Dess framgång kommer mitt i kollapsen av den rivaliserande Poundworld, som skyllde inflationen, minskande antal, svagare konsumentförtroende och en alltmer konkurrenskraftig onlinemarknad för sin bortgång förra året.

Vi såg populariteten hos pundbutiker på high street, så vi ville testa det som ett onlineföretag, förklarade Garry och talade om dess tidiga dagar.

'Vår modell är att bulkköpa direkt från grossisten och sedan sälja produkterna vidare i en liknande takt.'

Kör från ett billigt lager i Greater Manchester, och med ett team på bara 20, är ​​hans omkostnader mycket lägre än de flesta av konkurrenterna.

nxt takeover phoenix-kort

Vi har inte omkostnader som vissa av de etablerade high street -återförsäljarna har och vi har redan en distributionskanal så att vi också kan leverera (Bild: NEWSAMPix)

'Det gör att vi kan köpa billigt och även sälja billigt', sa han.

En del av hans affärsmodell innebär också att sälja på avvecklade produkter som kan vara en 'vinst för alla'.

'När en vara avbryts kommer vi att erbjuda att köpa aktien från leverantören för en affär. Om priset är rätt köper vi direkt från tillverkaren, sa han. 'Det handlar ofta om att betala i förskott kontant eller att köpa en stor massa på en gång.

'Vi laddar upp dessa artiklar online inom 24 timmar. De flesta köpare kommer att vara de som fyller på innan varan försvinner helt - hårfärgning är ett vanligt exempel.

'I andra fall åker vi utomlands, till exempel till Köln, för att hitta lager. Ofta tycker du att samma föremål är billigare där, så vi köper det, skickar det och listar det till salu här på lagret. Det faktum att vi spenderade så lite på det betyder att vi kan sälja det för lika billigt.

varför täcker Gabriel ett öga

Men inte alla priser är £ 1.

Han lyckades till och med få tag på rabatterade leksaker och adventskalendrar till jul (Bild: NEWSAMPix)

'Under de första dagarna skulle vi få kunder att komma i kontakt med specifika förfrågningar. Nyligen har detta varit fru Hinchs Minky Cloths.

'Så vi började gå ut och pruta för specifika produkter - som vi sedan listade online.

'Problemet är dock att med så stor efterfrågan är vissa tillverkare inte villiga att förhandla - vilket betyder att vi inte alltid kan erbjuda så stora rabatter som vi hoppats.

'Det betyder ibland att våra priser är högre, eller i andra fall lägre än £ 1, men alla varor är fortfarande rabatterade, de är fortfarande alla på & apos; cash & carry & apos; priser.

'Och ​​om en kund inte är nöjd med sin beställning - eller om de ändrar sig - kan de få full återbetalning. Vi vill inte tappa en kund över ett kilo - det handlar om att behandla dem rätt och bygga upp den relationen.

Och Garrys affärsmodell utvecklas - med att webbplatsen nu har affiliates ombord och till och med säljer reservdelar.

”Vi har nu partnerskap med företag som Everyday Stuff, Streetwise och American Candy. De använder webbplatsen för att visa upp sitt lager, och de betalar oss en avgift för det. Vi fungerar som Amazon - förutom i mindre skala. '

kulor av stål militant svart kille

På frågan om han planerar att behålla företaget i familjen sa Garry: ”Familjeföretaget går fortfarande starkt men jag vill att mina barn ska hitta sin egen väg.

”Min son är kock på en Michelin -restaurang, min dotter arbetar med rekrytering och min andra dotter bor utomlands. Men naturligtvis, om de vill gå med mig, är dörren alltid öppen.

Se Även: