Vårt Yorkshire Farm-par träffades på mörk kväll och fann kärlek trots 21-årsåldern

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Kärlekshistorien mellan Our Yorkshire Farm -stjärnorna Amanda och Clive Owen började på en mörk kväll.



Redan 1995 när de träffades första gången arbetade Amanda som en 21-årig herdeinna och knackade på den 42-åriga bondens dörr och letade efter en väder.



Clive, som skilde sig från sin första fru och har två barn från sitt äktenskap, drev sin Ravenseat Farm i Upper Swaledale ensam när Amanda kom som en del av ett rutinjobb.



bästa sololjan

Beskrev första gången de träffades i deras populära Channel 5 -serie, förklarade Amanda att hon kom till en hål en 'tup', som är ett manligt får för dem som inte är vana att odla lingo.

Även om det verkligen inte var kärlek för första gången för Amanda, lockades den separerade ungkarlen Clive omedelbart till den unga kvinnan som stod i hans dörr trots deras 21-åriga åldersskillnad.

'Jag kommer ihåg den här sexfotiga kvinnan som knackade på dörren. Jag blev väldigt tagen med henne. Det kunde du inte vara, sa han.



Det finns en 21-årig åldersskillnad mellan Clive och Amanda Owen

Det finns en 21-årig åldersskillnad mellan Clive och Amanda Owen (Bild: Kanal 5)

Båda bestämde sig för att fortsätta ett tufft sätt att leva redan från tidig ålder trots att ingen av dem kom från bondfamiljer.



”Det var en långsam bränning som vi lärde känna varandra. Fick vänner först och gick sedan ut lite tillsammans, säger Amanda.

'Med oss ​​båda från icke-jordbruksbakgrund var vi verkligen ärter i en pod, men vi visste inte det då.'

Efter att ha vuxit upp i Huddersfield försökte Amanda bryta sig in i modelleringsvärlden som tonåring men fann att det inte var allt hon drömde om.

'När du tror att du kommer att vara en modell i som Vogue, Cosmopolitan, men egentligen då gör du stickstickor och liknande. Det var koftor, blommiga, prins Diana 1980. Nej tack, förklarade hon.

Amanda var en blivande modell som tonåring

Amanda var en blivande modell som tonåring (Bild URL:)

Sedan inspirerades Amanda att komma in i bondelivet av en bok full av vackra bilder av landskap och djur.

När hon insåg att hon ville ha ett jobb där hon kunde känna elementen och vara i ett med naturen gav hon upp sin karriär som modell.

Clive, född i Doncaster, å andra sidan drömde om att bli en herde tidigt i livet och sa att han 'fångade buggen' i en ålder av bara åtta år.

Han säger att det aldrig var någon tvekan om att han skulle bli fårfarmare och deras gemensamma kärlek till detta sätt att leva drog ihop dem.

Bara fem år efter mötet gifte de sig 2000 och är nu föräldrar till nio barn, som alla hjälper till att driva sina 2 000 tunnland som är hem för 1000 får, 40 kor, sex hundar och fyra ponnyer.

Clive visste alltid att han ville bli en fårbonde

Clive visste alltid att han ville bli en fårbonde (Bild URL:)

Den 46-åriga herdinnan har fött en hel nio gånger till sina barn Annas, Violet, Edith, Raven, Clemmy, Nancy, Reuben, Miles och Sidney.

Även om deras liv kan verka kaotiskt, säger föräldrarna att de är mycket fokuserade på vad de behöver vara medvetna om och inser att många saker beror på dem, inte bara barnen.

Förklarar varför barnen alla är med och hjälper till, sade Amanda: ”Vi måste alla arbeta tillsammans som en familj. Jag tycker verkligen inte att det är en dålig lektion. Detta är vad som måste hända och vi måste alla göra det.

'Jag känner inte att det är som att' uppföda din egen arbetskraft '. för det är inte det. Det är ett faktum att vara delaktig och ha det ansvaret och vara en del av något. Jag tycker att det är bra.

Clive tillade: ”Jag har alltid tänkt att när vi har arbetat tycker barnen om att vara en del av något. Det är härligt när de finns för att hjälpa till och de hjälper villigt. Jag saknar dem när de är i skolan. När de är hemma gör det definitivt skillnad. '

Amanda och Clive Owen med sina barn Annas, Violet, Edith, Raven, Clemmy, Nancy, Reuben, Miles och Sidney utanför på Ravenseat Farm

Amanda och Clive Owen med sina barn Annas, Violet, Edith, Raven, Clemmy, Nancy, Reuben, Miles och Sidney utanför på Ravenseat Farm (Bild: Kanal 5)

Amanda födde sex av sina barn vid vägkanten eftersom hon inte kunde komma till ett sjukhus i tid, så till slut bestämde sig för att stanna hemma var det bästa alternativet.

'Jag var så trött på att förstöra människors picknick och allt det där,' sa hon till This Morning -värdar Alison Hammond och Dermot O & apos; Leary förra månaden.

'Så, jag tänkte rätt bra, den här gången ska jag bara gå ensam.'

Men Clive missade födelsen av deras åttonde barn, dotter Clemmie, eftersom han redan hade sett Amanda välkomna sex av deras barn till världen och 'var inte särskilt störd'.

'Jag satte på vattenkokaren, tappade elden och hade i princip henne framför elden med bara en terrier som förlossningspartner, vilket är perfekt,' erkände hon.

amir khan sexband
Amanda födde framför branden

Amanda födde framför branden (Bild URL:)

Amanda fortsatte tappert ensam och födde framför elden med bara en av sina hundar som stöd medan Clive sov på övervåningen.

'Clive var inte desperat efter att vara på förlossningen, han sov på övervåningen. Jag gick och väckte honom med barnet, säger hon till Radio Times.

'Av alla födelser jag har haft måste den här ha varit den bästa - den var den mest avkopplande, den tysta, den mest fredliga.'

Med så många barn ammade Amanda nästan oavbrutet i 15 år av sitt liv, men det är mycket lättare när hon arbetar hårt på gården.

'Varför skulle jag inte?' hon berättade Country & Town House i en intervju i november. 'Det är lätt, rätt temperatur, och när du är ute och lammar, vad ska du göra?'

Hon blev också lite överraskad när hon fick reda på att hon var sex månader gravid med nionde barnet Nancy och inte hade märkt det.

Paret har nio barn tillsammans

Paret har nio barn tillsammans (Bild URL:)

'Det kom som en riktig chock eftersom jag inte hade några tecken på graviditet alls', sa hon till The NEWSAM i maj 2016.

'Det var först när jag insåg att jag inte såg så smart ut som vanligt som jag tog en tur till GP.'

Nyligen slog Amanda tillbaka på antaganden om hennes familj och hävdar att hon inte var en stereotyp herdeinna.

vad är en regnbågsbaby

Medan hon visade sig på Steph's lunchpaket förra veckan uttalade sig Amanda på förslaget att hon inte ser ut som att & apos; en bonde som är mamma till nio barn.

Programledaren Steph McGovern sa: 'Under det hela förblir du så glamorös. Vilket jag alltid är förvånad över.

Amanda Owen säger att hon inte vill ses som en stereotyp herdeinna

Amanda Owen säger att hon inte vill ses som en stereotyp herdeinna (Bild: Instagram@yorkshireshepherdess)

Amanda insisterade på att så inte var fallet och svarade: 'Se på mina händer men Steph. Ärligt talat har jag jod i armen.

'Jag målade mina naglar medan jag väntade på att göra det här, men jag vet verkligen inte varför jag har brytt mig.'

Amanda erkände att hon inte ägnar för mycket tid åt att tänka på antagandena om hennes utseende och gillar inte stereotyper.

'Jag menar ja jag har en fårhund, ja jag har en skurk. Ja, jag lägger min tid på att springa runt efter får, men jag kan också göra andra saker, säger hon.

Amanda tillade: 'Jag tror att det är namnet på spelet, för att kunna vända handen till det som kommer dig.'

*Vår Yorkshire Farm sänds tisdagar på kanal 5 kl 21.00

Se Även: