Sanningen bakom bilden som påstår sig visa syriska flyktingar som viftar med ISIS -flagga i Tyskland

Världs Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Falsk representation: Bilden visar Isis -krigare i en arg konfrontation med tysk polis



De chockerande bilderna som kommer ut ur migrantkrisen är varierande - men en som påstås visa jihadister som har infiltrerat grupper av flyktingar med Europa har visat sig vara en FAKE.



Sedan den nuvarande krisen exploderade visar en enkel spanare av sociala nätverk att internet har översvämmats av vad som verkar vara anti-flykting memes.



vad är meningen med 1111

Tack vare en Google Image -sökning visade sig bilden ovan, som påstås visa ISIS -krigare i en arg konfrontation med tysk polis efter att ha smugit sig in i landet bland syriska flyktingar, vara från 2012.

Denna bild har delats massivt på Facebook och spelar in i rädslor som väcks av nyhetsrapporter som hävdar att tusentals ISIS -vapenmän har smugglats in i väst med helt oskyldiga flyktingar.

Bilden har också plockats upp av nyhetssajter runt om i världen som hävdar att den är verklig - men det är det inte.



Faktum är att bilden visar sammandrabbningar vid ett rally mot islam 2012 i Bonn, Tyskland - och det är oklart vad som visas på flaggan.

Traditionellt är många islamiska flaggor svartvita eftersom vissa människor tror att en av profeten Muhammeds ursprungliga banderoller var svart.



Medan Vice har gjort en grundlig undersökning av de bilder som är definitiva förfalskningar kan alla sociala medieanvändare köra en snabb bildsökning på en bild som de ser delade online och bevisa - eller debunk - dess riktighet.

hur mycket el använder en fläkt

Philip Kleinfeld på Vice förklarade: 'Fotografier som [dessa] sprids på ett antal högerextrema Facebook-sidor, inklusive EDL, South East Alliance (en extremhöger EDL-splintergrupp) och Pegida UK.'

Bilden nedan, som delad på Pegida Storbritannien - den brittiska utlösaren av den tyska anti -islamiseringsgruppen Pegida - togs 1991 och visar albaner som försöker komma in i Italien.

Men det har inte stoppat den för att visa krisen för tillfället och förstärka åsikterna om en del av detta, som en användare kommenterade 'växande cancer'.

Samtidigt är detta EDL -inlägg, som påstås visa nötkötta flyktingar som 'söker sin nästa proteinshake', faktiskt en bild som togs på julön 2013, med uniformerade tjänstemän från Australiens tull- och gränsskydd.

vilka homebase-butiker stänger 2018

Hastigheten med vilken bilder delas online är en stor välsignelse för att ta reda på vad som verkligen händer i de länder över hela världen där flyktingar söker en ljusare framtid från krig.

Men de är också ett enkelt sätt att sprida falska och felaktiga intryck utan att någon frågar om detaljerna.

omröstning

Kontrollerar du om en bild är äkta innan du delar den online?

0+ RÖSTER SÅ LÄNGT

Ja alltidNej, jag antar att det är det

Se Även: