De gamla VHS -band som nu är värda 1500 £ avslöjade - kan du ha en förmögenhet i ditt vardagsrumsskåp?

Tjäna Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Vissa gamla VHS -band är nu värda mer än £ 1000. Andra? Inte så mycket...



Först kom DVD-skivor, sedan Blu-ray och nu internet-TV-apparater, ikapptjänster, SkyPlus-lådor och livestreamingstjänster som Netflix och Amazon Prime innebär att extra låda under tv-kanalen blir allt sällsyntare.



Men det kan finnas en uppåtsida för de miljoner av oss som flyttade ut en gång älskad VHS-kollektion till loftet-några gamla band är nu värda en liten förmögenhet.



Det är intressant att se hur vissa VHS -band har ökat i värde under de senaste 50 åren, säger Will Thomas, VD på LoveAntiques.com.

Läs mer:

Och gamla VHS -band är bara en del av ett växande band av gammal teknik som nu samlas in som antikviteter - vilket får dem att mynta frasen antech för att beskriva den nya marknaden.



Vi känner att dessa antech -föremål - eller antechs - bara kommer att bli mer värdefulla investeringar för samlare när tiden går.

'Det kan låta konstigt att något som VHS definieras som en antech, men när de kan styra tusentals pund på grund av deras sällsynthet är det precis vad de är, sa Thomas.



Läs mer:

Vad är mest värt

Blanks är förmodligen inte din bästa insats ....

Det är inte förvånande att - precis som antikviteter - ju sällsyntare tejpen desto mer värd den.

vicky geordie shore vikt

Men det finns några anmärkningsvärt vanliga kassetter som också är värda en hel del.

Experter sa att sättet att kontrollera om något sannolikt kommer att vara värt mycket är att sikta på filmer som aldrig har släppts på DVD eller Blu-ray och är original ex-uthyrning.

Exempelvis har vissa kopior av mer kända titlar som ”The Evil Dead” också värderats till 200 pund styck - och kan säljas online på Amazon eller eBay.co.uk .

Men för ett riktigt vindfall - här är de 10 mest värdefulla VHS -tejpen:

  1. Frankensteins Castle of Freaks (JVI) £ 1500
  2. The Beast in Heat (JVI) £ 1200
  3. Förrådd (tabu) £ 1100
  4. Celestine (GO) £ 1100
  5. The Legend of Hillbilly John (Rainbow) £ 1000
  6. Journey Into Beyond (Citycenta GO) £ 1000
  7. Lemora, Lady Dracula (IFS) £ 900
  8. Öppna inte fönstret (filmer från 80 -talet) £ 900
  9. Flesh Eaters (Knockout) £ 800
  10. Black Decameron (Intervision) £ 800

Expertens råd är att undvika vanliga vanliga titlar som släpptes på etiketter som Cinema Club och 4Front, eftersom dessa skulle ha massproducerats och är värda 'nästan ingenting'.

Vanligtvis är de mest värdefulla VHS-tejpen enstaka, som släpps i små omgångar inom kategorin 'video nasties'-ofta på mikrobudgetetiketter som Knockout och Trytel.

Du kan se de 25 dyraste VHS -titlarna här

Läs mer:

Se Även: