Nya regler innebär att hyresvärdar inte längre automatiskt kan förbjuda hyresgäster att ha husdjur

Hyr

Ditt Horoskop För Imorgon

Nya regler innebär att hyresvärdar inte längre automatiskt kan förbjuda hyresgäster att ha husdjur i sin egendom.



jessie från little mix

Ministeriet för bostäder, samhällen och lokala myndigheter har tillkännagivit nya riktlinjer kring vanliga husdjur, vilket tar Storbritannien ett steg närmare att förbjuda hyresvärdar att vägra hyresgäster med djur.



Flytten markerar ett genombrott för många hyresgäster som för närvarande står inför avhysning för att ha tagit med sig djur in i deras hem.



För närvarande annonserar bara 7% av privata hyresvärdar husdjursvänliga fastigheter, sade regeringen, vilket innebär att många människor kämpar för att hitta lämpliga hem.

I vissa fall har detta inneburit att hyresgäster har tvingats ge upp sina husdjur tillsammans.

Men, ministeriet för bostäder har nu infört en ny standard hyresavtal mall som är det rekommenderade kontraktet som hyresvärdar bör använda.



Enligt det nya hyresavtalet kommer hyresvärdar inte längre att kunna utfärda förbud mot husdjur.

I stället är samtycke för husdjur standardläget och hyresvärdar måste skriftligen göra invändningar inom 28 dagar efter en skriftlig begäran från husdjur från hyresgästen och ge en god anledning.



tornado farväl turnétider

I längden kan det fortfarande kosta dig mer (Bild: Getty Images)

Lagändring innebär att hyresvärdar inte längre kan förbjuda hyresgäster att ha husdjur

Vissa hyresgäster har blivit utsatta för att de helt enkelt äger ett husdjur (Bild: Getty Images)

Det hoppas kunna stoppa hyresvärdar som utfärdar totalförbud mot husdjur utan god anledning.

De nya reglerna innebär att hyresvärdar som invänder måste göra det skriftligt inom 28 dagar efter en skriftlig begäran om husdjur från en hyresgäst.

De måste också ange en giltig anledning, till exempel fastighetsstorlek eller omgivande frågor, till exempel ett lägenhetshus där det kan vara opraktiskt att äga ett husdjur.

Bostadsminister Christopher Pincher sa: 'Det kan inte vara rätt att bara en liten del av hyresvärdar annonserar husdjursvänliga fastigheter och i vissa fall har människor tvingats ge upp sina älskade husdjur för att hitta någonstans att bo.

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

'Vi tar slut på det orättvisa förbudet mot husdjur som införts av vissa hyresvärdar.'

vad betyder 1055

Modellhyresavtalet fungerar dock som en riktlinje eller en mall och är inte juridiskt bindande.

MP Andrew Rosindell har sagt att kampanjen för att förvandla dessa förslag till lag 'måste fortsätta'.

Andrew Rosindell MP sa: 'Detta är ett viktigt steg. Som bostadsministern klargjorde i sitt uttalande är allmänna förbud mot husdjur & orättvist & apos; och dessa förändringar är tydliga tecken på att regeringen inser problemets omfattning. Jag är glad över att ha spelat en roll för att säkra denna förändring ..

2018 är jag en kändis

'Ändå är modellhyresavtalet bara en mall. Det är inte juridiskt bindande. Följaktligen måste denna kampanj fortsätta, och vi måste göra dessa förslag till lagar för att säkerställa ett husdjur i varje hem. '

Hyresgästerna kommer fortfarande att vara ansvariga för sina husdjur och måste betala för eventuella skador på den hyrda fastigheten.

Hyresvärdar kommer också att kunna ta ut högre insättningar för hyresgäster med husdjur så länge det är inom ramen för fem veckor & apos; hyra.

Det kan också kosta mer att hyra en fastighet om du har ett husdjur.

Forskning från Generation Rent 2019 visade att hyresgäster debiterades upp till £ 600 per år mer i hyran om de fick husdjur.

Se Även: