Nya järnvägssystem kommer att skrota delad biljett för gott med 'intäktsneutrala' priser

Tågbiljetter

Ditt Horoskop För Imorgon

Split biljetter används för närvarande av kunniga resenärer för att betala mindre än priset på en enkel biljett på vissa rutter vid vissa tidpunkter(Bild: Getty Images)



Förslag på en omfattande översyn av biljettbiljetter i Storbritannien syftar till att hindra passagerare att behöva köpa delade biljetter för att få de billigaste priserna för vissa resor.



Branschorganisationen Rail Delivery Group (RDG) har publicerat en rad åtgärder för att förenkla biljettpriserna.



Planen Easier Fares For All representerar branschens första stora bidrag till Williams Review som regeringen har beställt, som utvärderar alla aspekter av järnvägsnätet.

Vissa priser skulle stiga och vissa skulle gå ner enligt RDG: s förslag, som är utformade för att vara ”inkomstneutrala”.

Split biljetter används för närvarande av kunniga resenärer för att betala mindre än priset på en enkel biljett på vissa rutter vid vissa tidpunkter.



Det hävdar att planen skulle ta bort behovet av delad biljett eftersom passagerare alltid skulle debiteras det bästa priset (Bild: Getty)

Smutthålet innebär att du köper flera biljetter för olika delar av samma resa.



philip schofield amanda holden

RDG hävdade att dess plan skulle ta bort behovet av delad biljett eftersom passagerare alltid skulle debiteras det bästa priset.

Storbritanniens biljettsystem för järnvägar stöds av bestämmelser som är oförändrade från mitten av 1990-talet och inte har hängt med i tekniken eller hur människor arbetar och reser.

Flera lager av komplexitet har lagts till genom individuella franchiseavtal under de senaste tre decennierna, vilket innebär att det finns cirka 55 miljoner olika priser.

En KPMG-undersökning på uppdrag av RDG visade att endast var tredje (34%) passagerare var 'mycket säkra' på att de köpte den bästa biljetten för sin senaste resa, och bara 29% var 'mycket nöjda' med biljettköpsupplevelsen.

ser 2:22

RDG efterlyser en övergång till en enda prissättning som gör det möjligt för passagerare att 'mixa och matcha' de typer av biljetter de köper.

Det anser att detta skulle minska behovet av passagerare att förbinda sig att resa vid specifika tidpunkter och göra det lättare för dem att ändra planer.

Den befintliga regimen innebär att vissa enstaka biljetter för långdistansresor bara är £ 1 billigare än att få en retur.

Tågbiljett (Bild: PA)

Prövningar av ändringar av biljettprissystemet förväntas börja senare i år. Det nya systemet kan lanseras operatör för operatör under de närmaste tre till fem åren

Prissättning med ena ben skulle hjälpa till med utrullning av pay -on -you -go -system och användning av mobiltelefoner för att betala för resor.

RDG är också angelägna om att se regelverk kring topp- och lågprissättning ändras för att sprida efterfrågan på tågresor över dagen.

Planen följer ett offentligt samråd som fick svar från nästan 20 000 personer.

Paul Plummer, VD för RDG, sa: 'Omkonfigurering av ett decennier gammalt system som ursprungligen utformades i en analog era är inte enkelt, men den här planen erbjuder en väg för att komma dit snabbt.

- I slutändan är det upp till regeringarna att dra i förändringens spakar.

siffran 27 betyder

'Så denna rapport är en uppmaning till dem att arbeta tillsammans med oss ​​för att uppdatera de nödvändiga bestämmelserna och därefter prissystemet.'

Watchdog Transport Focus, som genomförde samrådet i samarbete med RDG, välkomnade förslagen och förklarade att 'tiden för bitvis förändring har gått'.

En talesman för transportdepartementet sa: 'RDG: s bidrag till Williams Review är välkommet.

'På kort sikt är vi redo att arbeta med branschen om hur deras förslag kan fungera och testas i den verkliga världen.'

Prövningar av ändringar av biljettprissystemet förväntas börja senare i år. Det nya systemet kan lanseras operatör för operatör under de närmaste tre till fem åren.

Läs mer

Billiga tåg- och bussresetips
Hur man sparar på buss- och tågresor Virgin Trains bokar hemligheter Billiga tågpriser Railcard -hack måste du veta

Se Även: