Nytt kreditkortsverktyg kommer att berätta om du kan flytta din skuld till 0% ränta i förväg

Erfaren

Ditt Horoskop För Imorgon

Balansöverföring innebär helt enkelt att flytta befintlig skuld från en kreditkortsleverantör till en annan - ofta för lägre ränta(Bild: Getty)



Kreditkortskunder som vill byta skuld kommer snart att kunna ta reda på om de är berättigade till en ränteperiod på 0% innan de ansöker.



En ny tjänst innebär att kunderna inte längre har chansen att inte veta om de kan överföra hela beloppet innan de ansöker om en ny tjänst.



resultat för miljoner euro för ikväll

Experian sa att dess nya 'kreditgräns' -tjänst för balansöverföringskort kommer att hjälpa människor att göra mer välgrundade val - eftersom människor kommer att kunna se om de kan överföra hela beloppet innan de ansöker.

Att byta skuld till ett balansöverföringskort kan hjälpa människor att hålla kostnaden för att betala skulden nere.

Experian sa att personer som vill byta sin skuld till ett balansöverföringskort tidigare har haft problemet att inte veta om de kommer att kunna överföra det belopp de skulle vilja förrän de slutförde ansökan.



Det innebär att en del har tagit ny kredit som inte täcker deras befintliga skuld.

Det kan rädda dig från en bortkastad applikation (Bild: Getty Images)



Att göra en ansökan om kredit lämnar ett märke på deras kreditupplysning, oavsett om de fortsätter att använda kortet, vilket kan påverka deras chanser att hitta kredit som täcker deras behov.

Experian sa att människor inte bara kommer att kunna se om de kommer att få den kreditgräns de behöver, utan också den faktiska räntan de kommer att få och deras chanser att bli godkända för kredit innan de ansöker om ett kreditöverföringskort.

Vanquis är en av de första leverantörerna som garanterar människor som använder Experians nya jämförelsetjänst att deras saldoöverföringsbegäran kommer att accepteras.

Amir Goshtai, verkställande direktör för Experian Marketplace, sa: 'För närvarande kan det vara lite lotteri att ansöka om kreditkort eftersom människor inte vet om de kommer att få den kreditgräns de behöver ...

'Vi fortsätter att arbeta med våra andra partners för att utöka tjänsten ytterligare under de kommande månaderna.'

Konsumentfinansieringsexperten Martyn James sa om tjänsten: 'För länge har människor fastnat med ett spel när det gäller att överföra ett kreditkortsaldo.

'Å ena sidan vill de sänka de förlamande räntorna på vissa kort, men ofta är de försiktiga med risken för en kreditansökningsmarkör på deras kreditrapport om de inte kvalificerar sig för full balansöverföring, eller alls. '

Han beskrev det som 'en stor innovation och med januari i sikte, en tid då många av oss hanterar vår ekonomi och skuld'.

Se Även: