NatWest och RBS rullar ut kontaktlösa kort utan några gränser - hur de fungerar

Nuvarande Konton

Ditt Horoskop För Imorgon

Snart kan du betala hur mycket som helst via kontaktlöshet



vad är tomte på hyllan

Du kanske aldrig behöver ange en PIN -kod igen - eftersom NatWest och RBS är på väg att pröva kort som kan läsa ditt fingeravtryck istället.



Från och med 200 personer kommer de nya korten snart att skickas ut - så att folk kan betala för varor värda mycket mer än £ 30 med kontaktlöshet.



Med samma storlek och form som ett traditionellt kort, innehåller den nya designen en fingeravtrycksläsare som en del av den för ökad säkerhet för större transaktioner.

David Crawford, från RBS, sa: ”Vi använder den allra senaste tekniken i hela vår verksamhet för att göra banken enklare för våra kunder och biometriska fingeravtryckskort är en av de många tekniker vi utforskar vidare.

'Det här är den största utvecklingen inom kortteknologi under de senaste åren och vi är glada att testa tjänsten.'



Hur det fungerar

NatWest och RBS är de första personerna i Storbritannien som får den nya tekniken (Bild: NatWest)

De nya korten är utformade för att fungera på exakt samma sätt som traditionella kort, bara med extra fingeravtryckssensorer.



Det betyder att om du använder en bankomat behöver du fortfarande din PIN -kod och om du vill spendera mindre än £ 30 behöver du inte ett fingeravtryck för att använda kontaktlös.

Men om du vill påskynda din tid i kassan kan du godkänna kontaktlösa transaktioner över £ 30 genom att hålla kortet på rätt plats.

Gränsen kommer att fastställas av återförsäljaren, ungefär som med Apple Pay och Google Pay för tillfället, vilket innebär att du kan köpa en hel semester utan kontakt.

Det finns inget batteri i kortet, så det kan inte ta slut, utan använder istället signalen från kortläsaren för att driva det.

RBS arbetar med MasterCard, Visa och det digitala säkerhetsföretaget Gemalto på rättegången.

Howard Berg, VD för Gemalto i Storbritannien, sa: Att använda ett fingeravtryck snarare än en PIN -kod för att godkänna transaktioner har många fördelar, främst förbättrad säkerhet och större bekvämlighet.

'Kortinnehavare kan betala snabbt och enkelt med en enkel touch, och de behöver inte längre oroa sig för gränsen för kontaktlösa betaltransaktioner.

Är det säkrare?

Hur säker är det?

böjare i en bulle

Medan någon kan stjäla din PIN -kod är ditt fingeravtryck säkrare.

Mer, du kan inte enkelt glömma ditt fingeravtryck, vilket betyder att du inte kommer att låsa dina kort av misstag.

Du kan ställa in flera fingeravtryck hemma, sa RBS till NEWSAM Money, så om du vill dela kortet kan du.

Men eftersom den nya designen fortfarande fungerar på samma sätt som ett vanligt kort, har den samma brister.

Det finns också en potentiell extra risk. För närvarande skickas kort och PIN -koder separat, så om någon fångar upp ditt kort i posten måste de också fånga upp PIN -koden för att spendera mer än 30 £ på det i butik.

Om de nya korten skickas ut med ärmen som behövs för att sätta ett fingeravtryck på dem, kan de användas för transaktioner av valfritt belopp.

RBS sa att det för närvarande undersöker sätt att säkerställa att detta inte händer, men kan inte bekräfta deras planer i de tidiga stadierna av rättegången.

Läs mer

utomhuspooler Storbritannien
Ekonomiska bedrägerier - Hur man håller sig säker
Pensionsbedrägerier Dating bedrägerier HMRC -bedrägerier Bedrägerier på sociala medier

Se Även: