Athletico Mince podcaststjärna Andy Dawson varnade av polisen för Michael Gove -tweet

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Andy Dawson, rätt. med Bob Mortimer i Athletico Mince



En podcaster har blivit varnad av polisen efter att han berättade för Michael Goves fru att han ville sparka Tory -ministerns testiklar framför sina barn på sociala medier.



Andy Dawson, som är värd för Athletico Mince tillsammans med Bob Mortimer, lade upp meddelandet på Twitter vilket utlöste en motreaktion.



Den kontroversiella tweeten, som skickades till Sarah Vine, uppgav att programledaren skulle 'betala hårda pengar för att jaga f ***** ner på gatan och starta' MP i ljumsken.

Han tillade att en sådan händelse skulle utspelas 'framför dina barn'.

katy perry stjärnkändisar

Mr Dawson, som skrev några artiklar för NEWSAM Online innan podcasten lanserades 2016, har sedan tagit bort tweeten och hans konto.



Tory minister Michael Gove (Bild: REUTERS)

Medan vissa försvarade det som ett missriktat försök till humor, kände andra att 47-åringen från Sunderland hade gått 'för långt' och lovat att aldrig lyssna på serien igen



köpa ett nybygge

Chi Onwurah, parlamentsledamot i Newcastle Central, sa att trots att de inte var mycket överens med Gove om nästan allt, så var tweeten ur funktion med tanke på övergrepp som hon och andra politiker tidigare mötte på nätet från troll.

Mr Dawson vägrade att kommentera när han kontaktades av Chronicle Live och har inte svarat på en ytterligare begäran.

En talesperson för polisen i Northumbria sa: ”En 47-årig man har intervjuats med försiktighet i samband med en anmälan om skadlig kommunikation.

Sedan dess har han fått en varning av polisen.

Athletico Mince har blivit en kultfavorit.

Varje avsnitt lockar cirka 200 000 lyssnare och innehåller surrealistiska skisser som lyser fram ex-fotbollsspelare som Peter Beardsley och Mark Lawrenson.

Mr Goves kontor har ännu inte svarat på en begäran om kommentar.

Se Även: