NatWest och HSBC lanserar byteförmåner för nya kunder som betalar £ 175 kontant

Nuvarande Konton

Ditt Horoskop För Imorgon

Skyltar sitter utanför grenar

Lojalitet betalar sig inte(Bild: Bloomberg via Getty Images)



Två stora banker har lanserat kontanterbjudanden för att hjälpa till att vinna över nya anpassade bland en uppgång människor som byter och släpper high street.



NatWest erbjuder £ 175 till kunder som byter över till långivaren mellan nu och 2 april 2020.



Erbjudandet inkluderar sitt Select -konto, som kommer utan någon månadsavgift, men de som öppnar ett Reward-, Reward Silver-, Platinum- och Black -konto kommer också att kunna lösa in bonusen.

Belöningskontot betalar kunderna £ 4 i månaden för två autogiro och ytterligare £ 1 för att logga in på nätbanken - kontot kommer dock med en avgift på £ 2 i månaden.

Bruno Genovese, chef för NatWest löpande konton, sa: 'Att byta bankkonton kunde inte vara enklare och vi hoppas att vårt högsta garanterade byteserbjudande någonsin kommer att ge ett extra incitament för dem som har funderat på att byta till en bank som kan hjälpa dig mer säker på pengar. '



För att lösa in bonusen måste du byta tjänsten för byte av konto - Vi har en fullständig guide om hur det här fungerar här .

(Bild: UIG via Getty Images)



Processen tar sju arbetsdagar - under vilken tid direktdebiteringar och stående order automatiskt överförs.

Enligt villkoren i NatWest -affären måste kunder betala in 1 500 £ till kontot och logga in på nät- eller mobilbank via NatWest -mobilappen före den 10 maj 2020.

Kontanterbjudandet på £ 175 betalas sedan den 5 juni 2020.

Under tiden erbjuder HSBC kunderna £ 175 när de öppnar ett HSBC Advance -konto via jämförelsewebbplatser Money.co.uk och Uswitch .

Kontot kommer utan månadsavgift och ger tillgång till en vanlig sparare som betalar 2,7%.

Och på tredje plats ligger prisbelönta First Direct, som erbjuder en £ 100 bonus när du byter till sitt första konto .

HSBC

(Bild: Getty)

'Om du har varit med på ditt nuvarande bankkonto i några år och inte kan komma ihåg när din lojalitet belönades senast, är det dags för en förändring', säger Salman Haqqi, expert på personlig ekonomi på money.co.uk.

'Många high street banker ger bokstavligen bort pengar för att gå med dem som en ny kund genom att byta konto.

'Den nuvarande affären från HSBC Advance Bankkonto, som ger nya kunder en bonus på £ 175.

'Tjänsten för byte av konto gör allt super snabbt och enkelt. Du kan vara säker på att flytta ditt konto kommer att vara problemfritt, eftersom din nya bank gör allt hårt arbete för dig. Allt du behöver göra är att välja det datum du vill byta, så kommer dina autogiro och stående order, samt alla dina inkommande betalningar, att överföras automatiskt från det datumet.

Men som alltid uppmanar jag dig att se till att du är berättigad till ett konto innan du ansöker. Det är också en bra idé att göra dina läxor och shoppa runt för att se till att det konto du väljer passar dina behov. '

Byta förmåner - de röda flaggorna

Att byta pengar är bra - men innan du gör det, läs alltid det med småt för att se till att det är rätt drag för dig.

alan sugar du har sparken

Detta beror på att om du inte uppfyller behörighetskriterierna kanske du inte får belöningen. På samma sätt, om det finns en dold månadsavgift som du inte är medveten om, kan det drabba dig längre ner i raden.

Kontrollera vad banken erbjuder utöver kontantförmånen - det vill säga reseförsäkring - fråga om kassakrav, eventuella månadsavgifter och kontrollera att du uppfyller minimikraven.

`` Byta incitament är en stor lockelse för konsumenter som vill flytta sitt löpande konto, men detta borde inte vara den enda anledningen till att byta '', förklarar Moneyfacts expert, Rachel Springall.

'Kunderna måste se till att de väger upp alla element i ett löpande konto innan de flyttar, vilket inkluderar eventuella avgifter eller ytterligare förmåner.

”Det är ingen idé att byta till ett konto som erbjuder gratis kontanter om någon förväntar sig att använda checkräkningen ofta. Inte bara det, men att öppna ett konto som rymmer massor av förmåner och kostnader i en avgift varje månad är lite meningslöst om kunden inte använder dem. '

Se Även: