N26 förklarade - vilka de är, vad de erbjuder och ska du byta till Storbritanniens nyaste bank?

Nuvarande Konton

Ditt Horoskop För Imorgon

Den nyaste banken i Storbritannien(Bild: N26)



En utmanarbank från Tyskland har kastat ut handskan till brittiska high street-banker med lanseringen av ett digitalt byteskonto riktat till tekniska kunniga millennials.



N26 säger sig vara den bank du kommer att älska att använda och går med i sådana Monzo , Stare , och Revolut i loppet för att övertyga unga människor att anmäla sig.



Det Berlin-baserade nykomlingens löpande konto har en papperslös registreringsprocess som kan slutföras på en smartphone eller dator, med identifiering verifierad av en video eller selfie.

Om detta inte tilltalar, är N26 inte kontot för dig - det finns inga grenar eftersom allt görs online eller via appen.

Hur det fungerar då

Gratis att använda utomlands (Bild: N26)



N26 hävdar att det ger kunderna ultimat flexibilitet att organisera, kontrollera och uppdatera sin finansiella värld.

Vad detta innebär i praktiken är att köp kategoriseras automatiskt och användare får omedelbara meddelanden om alla transaktioner.



Du kan organisera pengar på underkonton för att sätta upp finansiella mål eller separera till exempel kontanter för dagliga utgifter från pengar som tilldelats räkningar.

olly murs tvillingbror

När ditt konto är igång kan du logga in med ansikts- och fingeravtrycksigenkänning på din smartphone och länka ditt konto till Google Pay.

Kontot levereras med ett Mastercard -betalkort som kan låsas omedelbart om du förlorar det, medan utländska betalningar kan aktiveras eller inaktiveras.

Bankuttag är gratis i Storbritannien medan kortbetalningar utomlands sker till Mastercard -växelkursen, utan avgifter.

Den enda uppenbara nackdelen är en avgift på 1,7% på uttagsautomater utomlands.

Vad erbjuds

Transparent bank (Bild: N26)

Initialt är N26 bara erbjuder ett konto till användare, helt enkelt kallat N26 .

martin kemp spandau balett

För närvarande finns det ingen checkkredit och du kan inte ställa in autogiro eller stående order - men N26 säger att dessa kommer snart, liksom premium black and metal -konton.

I Europa innehåller N26: s premiumkonton olika försäkringspaket, förmåner och partnererbjudanden.

En sak som kan oroa människor är att pengar på ett N26 -konto inte omfattas av Financial Services Compensation Scheme, utan av motsvarande tyska system som skyddar insättningar upp till 100 000 euro.

Vilka dom är

N26 lanserades 2015 och har vuxit snabbt och har mer än 1,5 miljoner kunder i 17 europeiska länder.

N står för nummer - umber -delen släpptes i företagets tidiga dagar.

Enligt N26: s blogg är 26 antalet mindre kuber i en komplett Rubiks kub.

Kuben är komplex, men om du vet rätt sekvens av drag kan du lösa det snabbt och elegant. Vi försöker tillämpa samma tillvägagångssätt för bank, säger det.

Tävlingen i Storbritannien

Monzo Bank vinner bra recensioner

N26 ansluter sig till ett växande gäng med digitala banker som bara använder app som får fäste i Storbritannien.

En av de mest kända är Monzo, som började erbjuda ett förbetalt betalkort innan han bytte kunder till ett fullständigt löpande konto.

Det har stigit till toppen av vilket? bankkontotillfredsställelse undersökning, med en imponerande kundpoäng på 86%, slutade strax över First Direct som fick 85%.

Som? Pengesexperten Gareth Shaw säger: Imponerande resultat från utmanarbanker placerar dem långt före många av de största bankmärkena i Storbritannien, vilket visar att innovation och moderna idéer skakar upp marknaden, med bra kundservice som verkligen värderas av kunderna.

Monzo är endast app och tillåter användare att dela räkningar med vänner, få omedelbara aviseringar, göra betalningar, skapa autogiro och stående order och spåra sina utgifter.

det farligaste djuret i Storbritannien

Alla som är oroliga för deras spelvanor kan blockera speltransaktioner på sitt kort.

Brittiska kontantuttag är gratis och, liksom N26, debiteras transaktioner i utlandet till Mastercard -växelkursen utan avgifter.

Läs mer

De nya verktygen för att göra dig rikare
Gratis frågesport -app som betalar 7500 pund 9 otroliga resepengar 10 gratisappar som kan spara dig £ 100s Dela dina saker och tjäna seriösa pengar

Men ett bättre alternativ för vanliga resenärer är Revolut - ett annat företag som startade livet som ett förbetalt kort men nu erbjuder löpande kontofunktioner.

Revolut använder interbankens växelkurs för utländska transaktioner. Detta tenderar att vara något bättre än Mastercard -hastigheten som används av N26 och Monzo.

Andra funktioner inkluderar snabba betalningar till andra Revolut -användare, spårning och kategorisering av utgifter och möjligheten att låsa och låsa upp ditt kort.

Starling Bank är en ny mobiloperatör som inte tar betalt för att använda utomlands (Bild: Starling Bank)

Starling Bank är en annan bank som bara gör app-vågor. Det tillkännagav nyligen ett band med postkontoret vilket innebär att Starling-kunder kan ta ut och sätta in kontanter på postkontorets kontor.

Precis som Monzo och N26 kan användare låsa sitt kort, spåra sina utgifter och ange budgetar. Speltransaktioner kan blockeras. Starling betalar också ränta på saldon i kredit.

Det finns inga ATM -avgifter i Storbritannien eller utomlands, upp till en gräns, och utländska transaktioner beräknas till Mastercard -växelkursen, med noll avgifter.

Läs mer

Skaffa ett bättre bankkonto
Santander sänker förmånerna på 123 -konto Varför behöver du tre bankkonton Banker som låter dig frysa ditt kort Hur man byter till en mycket bättre bank

Se Även: