Mr Selfridge -stjärnan Katherine Kelly när han återvände till våra skärmar: 'Jag lämnade Coronation Street för att få tillbaka mitt liv'

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Katherine Kelly

Katherine lämnade Corrie (som Becky lämnade) för att få en bättre livsbalans(Bild: PA/Rex)



Katherine Kelly är över det hela 2016. Efter att ha varit frånvarande från våra berättelser ganska länge, tog ett år ledigt när hennes dotter Orla, som fyller två i mars, föddes, kom hon tillbaka med en ordentlig smäll strax före jul som baroness Schrader i The Sound Of Music. Leva. På jultelefon. Modig dam.



Och den här veckan återvänder den 36-åriga skådespelerskan som Lady Mae i den fjärde och sista serien av Mr Selfridge, innan hon gick med i rollen av massiva BBC-hit Happy Valley för sin andra utflykt nästa månad. Åh, och klämma in en sväng på ett annat dramatiskt The Night Manager, också med Olivia Colman.



Förra gången vi träffade ex -Corrie -stjärnan sprang hon till Vegas för att gifta sig med hennes fästman Ryan redan dagen efter. Utan att berätta för oss. Tänka!

Katherine Kelly och maken Ryan Clarke

Katherine gifte sig med hennes fästman Ryan i Vegas (Bild: Getty)

För att vara rättvis så flydde hon och hade inte ens berättat för sin mamma. Hon hade också en annan hemlighet, eftersom det visade sig att hon var gravid några veckor senare (det förklarade allt myntete hon drack).



Så den här gången undrar vi vad hon annars kan gömma. Baby nummer två kanske?

Men vi träffas för lunch-hon ser très chic ut med sitt långa, bruna, pokerraka hår (som snart ska renoveras för hennes nästa roll; Katherine har fler hårbyten än Lady Gaga)-och det stora glas rött hon beställer bekräftar inte. Ändå finns det mycket annat att chatta om ...



romantiska platser i Storbritannien

Det är som Katherine Kellys stora återkomst i år. Du kommer att finnas överallt på tv ...

Jag har aldrig tänkt på det som en stor avkastning, men jag antar det. Tryck! Jag tittar inte på det utifrån, jag går bara från en sak till en annan. Allt jag gör är att titta på min dagbok och se vad jag kan passa in härnäst.

Det första är den nya serien av Mr Selfridge. Var det lite skrämmande att komma tillbaka till jobbet efter att ha missat hela den senaste serien?

Jag såg fram emot det. Massor av människor var nya; producenten och sminkarna och så vidare. Vissa dagar kändes det riktigt nytt och andra dagar samma gamla jobb, så det var det bästa av två världar - spänningen i ett nytt jobb med bekvämligheten av ett gammalt.

Korsetterna har kastats för den sista serien av Mr Selfridge

Så var har Lady Mae varit hela tiden?

Hon gifte sig igen och bodde i Paris, men hennes man har lämnat henne för en annan kvinna, så hon kommer tillbaka till London för att sälja sina aktier i Selfridges. Harry Selfridge övertalar henne att stanna och får henne att leda den nya 'ready-to-wear' -avdelningen.

Hon är en arbetande kvinna och hon är riktigt bra på det, vilket är bra eftersom jag alltid känner att hon hölls tillbaka av den tid hon föddes in i. Plus att Harry går av stapeln nu, så hon är lite av en sten för honom.

Och det är 1920 -talet nu, så hejdå korsetter ...

Herregud, jag hatar korsetter så mycket. Jag orkar inte alls, jag är så glad att se baksidan av dem. Hon har fantastiska kläder nu. Jag ska ha fyllt 15 år, jag är faktiskt ganska gammal! De gjorde inget mot mig i smink, förutom att lägga en grå strimma i mitt hår. Jag åldras på ett Hollywood -sätt.

Och det här är den sista serien någonsin. Var det mycket tjat på den sista filmdagen?

Det verkar inte riktigt, det kommer bara att slå mig när vi inte går tillbaka om några månader för att starta en ny. Jag har alltid vetat att det var så det skulle gå, och det är riktigt skönt att berätta en hel historia från början till slut. Mae är så annorlunda än hur hon var i början - hon sätter inte på så många sändningar och nådar, hon är inte lika spänd, hon släpper lite.

var kommer flygmyror ifrån
Coronation street

Katherine som Becky i Corrie (Bild: ITV)

Du tog ett ledigt år när du hade Orla. Oroade du dig för att folk skulle glömma dig efter att ha varit borta?

Jag vet att det finns gott om skådespelare som inte skulle ta så mycket ledighet, men jag ville göra det för mig själv och mig och Ryan och Orla. Det kändes som det rätta. Jag har aldrig haft ett ledigt år eller ledigt, plus att det är ganska fullt med att skaffa barn. Jag vet att du som arbetande mamma har all den skuldkänslan, så om jag kunde spendera den tiden med henne i hennes tidiga dagar skulle det sätta oss bra.

Hur hittade du det, fungerade det inte för första gången någonsin?

Det var himlen, vi var bara i en bubbla. Orla föddes i Australien, varifrån Ryan kommer, och vi kom tillbaka när hon var sju månader. Det fanns ingenting i min dagbok, jag har aldrig haft det förut och jag älskade att tänka, 'Allt jag har att göra idag är att tänka på vad jag ska göra till middag', och jag kunde gå till affären för att köp ingredienserna, gör sedan samma sak igen nästa dag. Det var en hälsosam sak att göra. Och när det gällde att gå tillbaka till jobbet kände jag mig riktigt redo.

Du har också kommit bort från att vara känd för lite ...

Det var en del av attraktionen att åka till Australien. Jag gillar anonymiteten. Ibland tittade folk på mig lite roligt, men de kunde inte tänka sig att se mig där, så de trodde inte att det var jag. Jag ser alltid så olika ut i olika roller, människor är aldrig riktigt säkra. Vilket är så jag gillar det.

Hur har det att vara mamma förändrat ditt liv?

Jag tror inte att det har gjort det, förutom att min stillestånd nu är att spendera tid med Orla. Vilket egentligen inte är stillestånd. Jag lämnade Corrie för att jag aldrig hade en paus, och jag saknade så många saker som vänners bröllop och att bara sakna livet. Så jag fick tillbaka balansen. Jag söker fortfarande balans.

Hur går det med arbetande mamma/ jonglering?

andy är en kändis

Jag gjorde teater först, så jag hade mina dagar lediga, sedan kom Ryan hem klockan 6 och jag skulle lämna över henne och gå på teatern.
Jag var knackad. Men vi har ett härligt nätverk av människor som hjälper, Orla går till förskolan några morgnar, min mamma och syster hjälper till. Vi tar varje vecka som den kommer, vi jonglerar precis som alla andra. Det handlar om att snurra tallrikar.

The Sound of Music Live på ITV På bilden: Maria Rainer [Kara Tointon] och kapten Georg Von Trapp [Julian Ovenden].

Katherine i The Sound of Music live med Alexander Armstrong, Kara Tointon och Julian Ovenden (Bild: ITV)

Strax före jul såg vi dig göra ett fantastiskt jobb som friherrinnan i The Sound Of Music Live. Hur läskigt var det?

Jag måste vara arg. Min del var större än jag trodde. Jag trodde att jag bara var i en femtedel av det, sedan tittade jag på manuset och var som, 'Argh, jag är faktiskt i ungefär en tredjedel'. Och jag var tvungen att göra två låtar. När jag fick frågan var jag som, 'jag gör inte det, inget sätt'.

Jag gjorde en live Corrie och jag ville verkligen inte åka dit igen, särskilt eftersom jag inte kände karaktären eller uppsättningen. Men jag träffade regissören och hon övertalade mig, jag hade verklig tro på henne. Baronessan var ganska annorlunda i den här versionen, inte en sådan ut och ut skurk, egentligen.

Du är med i den nya serien Happy Valley också ...

Skaparen Sally Wainwright sa att hon i princip skrev delen för mig. Karaktären är varifrån jag kommer och gick till samma skola som jag gick på.

Det är fortfarande väldigt mycket Sarah Lancashires show ... men jag spelar en detektivinspektör. Julie Hesmondhalgh, som jag arbetade så nära med på Corrie [hon spelade Hayley] är med också. Vi hade inga scener tillsammans och jag såg henne inte ens på hotellet eller något. Vilken skam.

Vad skulle du säga om Orla ville bli skådespelerska?

Jag skulle inte uppmuntra det, men jag skulle inte avskräcka det. Det gamla ordspråket säger att om det finns något annat du kan göra som du skulle tycka om lika mycket som att agera så borde du göra det. Men om det inte finns, finns det inte och det är allt som finns. Det är bättre att ha försökt och misslyckats än aldrig försökt, du kan ta det lugnt med vetskap om att du provat.

Alla ambitionsjobb är tuffa eftersom alla vill göra det. När jag provspelade för RADA 1998 var det 7 000 personer som provade på 30 platser ... Jag skulle mycket hellre att hon gjorde något annat, skådespeleriet har stora belöningar men det är riktigt tufft.

Några nyårslöften?

Jag gör egentligen inte allt det där. Om jag gör en regel bryter jag den direkt.

märken och spencer vit klänning

Vad sägs om bebis nummer två, står det på korten för 2016?

Vi har inte ens nämnt det än, och jag trodde att vi skulle ha det nu. Jag är en av tre, och jag skulle också vilja det för Orla, men vi är så nöjda med henne att vi enkelt kunde fortsätta med att bara vara vi tre. Min bror fick precis en bebis och min andra bror är på väg, så hon har små kusiner. Jag går med min instinkt när tiden verkar vara rätt.

Hur är det med jobbet i år, vad hoppas du göra som du inte har gjort ännu?

Jag tänker aldrig på det heller. Jag måste se vad som kommer. Om jag har gjort tv kan jag tycka om lite teater eller tvärtom. Jag tar saker som de kommer. Jag har ingen plan, bara gå med flödet.

Jag är inte riktigt en drömmare - jag hade aldrig affischer av pojkar på min vägg som tonåring, jag är lite för realistisk för det. Jag tänkte: 'Jag kommer aldrig att träffa dem, vad är poängen?' Jag är alltid så upptagen, jag har inte tid att tänka, och om jag gjorde det hade jag läst en bok istället. Herregud, jag saknar det.

Mr Selfridge börjar på ITV, 21:00, fredag

Se Även: