Mest populära bilar för unga förare kontra de billigaste att försäkra

Snabbköp

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Bildkälla)



Vauxhall Corsa har utsetts till landets favoritbil för unga förare i en ny bilrapport.



Den 26-åriga modellen, som ägs av den tyska biltillverkaren Opel, följs av Ford Fiesta och Volkswagen Polo.



cheryl cole namnbyte

Det är enligt ett index från MoneySupermarket, som analyserade fyra miljoner förfrågningar som gjordes mellan 1 april 2018 och 31 mars 2019 för att avslöja de fordon som är mest populära bland 17-20 år och den typiska kostnaden för försäkring.

Trots att Vauxhall Corsa är den mest populära bilen för britter i åldern 17-20 år, betalar förare inom detta åldersintervall vanligtvis 943 pund för en heltäckande försäkring, medan de över 21 år betalar i genomsnitt 68% mindre för att försäkra samma fordon, för £ 562.

Unga förare som äger den sjätte mest populära första bilen, Volkswagen Golf, betalar vanligtvis mest för sin försäkring, med en genomsnittlig heltäckande försäkring som kostar 1 651 pund.



Mest populära bilar för unga förare och kostnaden för att försäkra dem

Källa: MoneySupermarket

Detta är över 1 000 pund mer än vad en ung förare av en Ford KA betalar, vilket ger i genomsnitt 644 pund.



'Vid beräkning av premier tar försäkringsbolagen hänsyn till många faktorer som kan leda till att yngre förare betalar betydligt mer än andra åldersgrupper', förklarade Rachel Wait, på MoneySuperMarket.

'Det beror främst på att ett stort antal personskador kommer från olyckor som involverar yngre förare.'

Men förarna kunde hålla nere kostnaderna genom att ta ut en telematikpolicy , även känd som black box -bilförsäkring, som använder data - var, när och hur folk kör - för att bestämma kostnaden för bilförsäkring. Andra sätt att sänka premier inkluderar genom att teckna en betal-för-mil-policy som debiterar dig på distans.

'Förare kan också sänka sin premie genom att minska sin körsträcka, välja ett högre överskott och inte bara acceptera den första offerten de får. Genom att shoppa runt kan du enkelt hitta en billigare affär med en annan försäkringsgivare och spara dig upp till 222 £ i processen, 'väntade till.

Se vår guide på hemligheter till billig bilförsäkring för fler sätt att spara, eller kolla in våra bilförsäkringshacks för nya förare.

Läs mer

som vann storebror 2012
Bilförsäkring: Vad du behöver veta
Fångsten som fördubblar din försäkring Befordran? Ditt omslag är nu i fara Felet som innebär en böter på 271 pund Hur klistermärken och mer kan upphäva försäkringen

Se Även: