Morrisons tar emot HelloFresh genom att lansera sin egen receptlåda - för mycket billigare

Morrisons

Ditt Horoskop För Imorgon

Morrisons marknadsför den nya modellen till tidspressade kunder och millennials



Medan receptboxar har funnits i några år nu, meddelade idag stormarknadsjätten Morrisons att de kommer in i spelet.



Morrisons & apos; helt ny matleveransservice, dubbad Ät fräsch, kommer att följa exakt samma förutsättning som sina rivaler, men till en lägre kostnad.



Som med sådana Hej Fresh och Gousto , kunder som prenumererar på Morrisons & apos; nya Eat Fresh -tjänsten kommer att få lådor med ingredienser och recept levererade till dörren, som de sedan kan laga till på 30 minuter eller mindre. Recepten inkluderar kakor i asiatisk stil eller auberginkurry.

Recepten ändras hela tiden

Faktum är att det är det enda som inte är lika mellan Eat Fresh och rivaliserande receptboxföretag är priset, med Morrisons & apos; servicekostnad £ 5 mindre än den billigaste konkurrenten.



Medan Morrisons & apos; Ät färska kostnader £ 25 per låda, Hej Fresh och Gousto kommer att sätta dig tillbaka £ 29,99. Under tiden en liknande tjänst från Waitrose kallade Cook Well från Waitrose kostar en stenning 39 £ en pop, och den dyraste av dem alla - Medveten kock - är £ 43.

Det är mycket billigare än alternativen



Alla boxpriserna ovan tillgodoser tre måltider för två personer (som kan levereras hur många gånger som helst i veckan du väljer), vilket innebär att Eat Fresh kostar i genomsnitt 4,16 £ per person, per måltid. Tja, det är säkert billigare än Deliveroo.

Medan Morrisons & apos; det senaste erbjudandet syftar till att göra matleverans mer tillgängligt - och överkomligt - för alla budgetar, den nya tjänsten ses också som ett försök att vädja till tidfattiga millennials, som arbetar med en liknande prenumerationstjänst till sådana som Björkbox (månatliga skönhetsboxar) och Unilevers Dollar Shave Club.

Du får allt du behöver i den

Matt Kelleher, direktör online och digital på Morrisons, sa: Vi gör receptboxar billigare så att fler av våra kunder kan njuta av detta enkla sätt att äta färsk mat.

Vi har testat dessa på en rad amatörkockar och vi vet att dessa rätter kan tillagas på 30 minuter platt.

Morrisons har också bekräftat för oss att utbudet av recept kommer att uppdateras regelbundet, vilket ger gott om val för mellandagsmåltider, och att varje recept kommer att innehålla trafikljussystemet för att enkelt informera kunderna om näringsinnehållet i deras måltid.

Läs mer

Mer om stormarknader
Tesco lanserar veganzoner i butiker Cadbury skapa chokladorange Twirl M&S julserie Saltad karamell Baileys är här

Eat Fresh -receptlådorna är gjorda av återvunnen kartong och levereras med specialkyld och isolerad förpackning så att ingredienserna håller sig färska i upp till 24 timmar ur kylen. Om du inte är med kan paketen lämnas på ett säkert ställe precis utanför dörren.

Se Även: