Miljoner fler kunder kan nu göra nya PPI -anspråk - kan du få upp till 40 000 pund?

Ppi

Ditt Horoskop För Imorgon

PPI -kunder kan göra ett nytt krav om de utsätts för höga

PPI -kunder kan göra ett nytt anspråk om de utsätts för överdriven 'dold' provision



Miljontals kunder kan vara berättigade till nya PPI -utbetalningar på upp till 40 000 pund efter ett domstolsbeslut om dold provision.



PPI var en försäkring kopplad till kreditavtal som lån, bolån eller kreditkort.



Folk fick höra att PPI skulle täcka sina skuldbetalningar om de dog, blev sjuka eller funktionshindrade, förlorade sitt jobb eller inte kunde betala tillbaka skulden av en annan anledning.

Men dessa säljs ofta fel till kunder - till exempel till dem som aldrig kunde göra anspråk på det, eller i fall där människor fick fel information om att de behövde det.

Medan tidsfristen för att kräva tillbaka felsåld PPI passerade i augusti 2019, kan en annan mängd utbetalningar nu vara i horisonten i det som kallas PPI 2.



Det handlar om hur mycket provision som en långivare eller mäklare fick i fickan efter ditt PPI -krav, och om detta belopp förklarades för dig.

folkets röstmarsch högtalare

I ett fall beordrade en länsrätt Canada Square Operations att betala kunden Beverley Potter 7 954 pund i ersättning.



Canada Square Operations - som drev det populära kreditkortet Egg - hade försökt blockera fordran, som gjordes i september 2019, men har nu förlorat två överklaganden.

Fick du tillbaka en stor summa från felsåld PPI? Låt oss veta: NEWSAM.money.saving@NEWSAM.co.uk

PPI

Tidsfristen för felsåld PPI var i augusti 2019 (Bild: Getty)

Ms Potter hade tagit ett lån på 17 000 pund från Egg 2006, men domstolen bedömde att hon inte var medveten om att 95% av hennes betalningar skulle gå till provision till ägg av försäkringsgivaren Axa.

Domarna sa att detta var ett brott mot konsumentkreditlagen 2006.

Experter tror att de som har nekats en betalning, endast fått delvis återbetalning eller aldrig har gjort anspråk på PPI kan ha rätt till pengarna tillbaka.

Detta beror på att enligt de gamla reglerna var bankerna bara tvungna att återbetala provision över 50%.

I de flesta fall har du behövt ha sålt PPI före april 2007 och fortfarande ha betalat produkten som den var ansluten till eller efter april 2008.

Du kan vara berättigad om du aldrig har fått en PPI -utbetalning

Du kan vara berättigad om du aldrig har fått en PPI -utbetalning (Bild: Getty Images)

Du kommer inte att kunna göra anspråk om du redan har fått en fullständig återbetalning från din PPI -policy.

Martin Richardson, chef för juridiska tjänster på MoneyPlus Legal, som undersöker mer än 13 000 PPI 2 -fall, berättade Solen den senaste förlorade överklagan kan bana väg för miljontals fler människor att ställa krav på orättvis provision.

Han sa: Bankerna har spenderat hundratusentals pund på att försöka stoppa dessa påståenden men bedömning innebär att de nu är alla redo att gå vidare.

”Jag är glad att domarna har sagt att det är uppenbart att banken medvetet dolt kommissionen eftersom den visste att kunderna skulle bli missnöjda och osannolikt att ta ut policyn.

Experter föreslår att utbetalningarna kan vara mellan £ 1 000 och £ 40 000, med en genomsnittlig siffra på £ 3000.

Du kan bara klaga till Financial Ombudsman Service (FOS) om du tog upp ett problem om din bank före den ursprungliga tidsfristen 29 augusti 2019.

Om du inte startade ett klagomål innan dess kommer du sannolikt att behöva gå igenom domstolen för små anspråk eller en advokatbyrå, som du måste betala för.

Se till att du gör din forskning först innan du överväger att betala för rättsliga åtgärder-och kom ihåg att företag utan vinst och avgifter tar en del av din återbetalning om du vinner ditt ärende.

Den senaste domen följer efter ett landmärkefall av Susan Plevin 2014, som befanns ha behandlats orättvist eftersom hon inte fick veta om 71,8% provision som togs från hennes PPI -betalning.

Om ditt felförsäljningsklagomål avslogs efter december 2015, undersöker PPI-företaget vanligtvis kommissionen automatiskt.

Cirka 64 miljoner PPI -policyer såldes, främst mellan 1990 och 2010.

Registrera dig för NEWSAM Money & apos; s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

topp 10 hetaste curryrätterna

Se Även: