Miljontals förare betalar fortfarande för förbrukade fällande domar - hur får man en billigare bilförsäkringsaffär

Bilförsäkring

Ditt Horoskop För Imorgon

Hur länge sedan togs det skottet?



Miljontals förare kan betala £ 57 extra på sin bilförsäkring eftersom de delar för mycket om gamla domar och straffpoäng.



Nästan en fjärdedel av förarna misslyckas med att exakt avslöja sitt körrekord, enligt The Motor Insurance Bureau.



vad händer om england och belgien drar

Men medan vissa förare snålar med detaljerna om deras dåliga körning, delar 7% fakta som är felaktiga eller inaktuella. Det är 2,8 miljoner förare.

Frågan kompliceras av en juridisk egendom som innebär att försäkringsgivare kan begära mer information än vad som tekniskt behövs.

Förare betalar 56,72 £ extra om tre straffpoäng för fortkörning läggs till i en försäkringsapplikation, enligt analys från jämförelsewebbplats GoCompare .



Varför överdeklarerar förare?

Avivas frågor om övertygelser

En del av det är vår egen förvirring. MIB tror att en del av överdeklarationen beror på att förare minns fel eller bara blandar ihop sina datum.



Byron Shepherd, som övervakar MyLicence , ett datadelningsplan, sa: 'Tänk dig att du lämnade jobbet idag, du rusar snabbt och en polis stoppar dig.

'Du kanske tror att det är tre poäng från din licens, men om du går på en bana kanske du inte får dessa tre straffpoäng trots allt.'

Men försäkringsgivare uppmuntrar också förare att dela med sig av sina uppgifter. Spegelpengar fann att det var vanlig praxis att begära domar under de senaste fem åren när man begär offert från Direktlinje , Aviva och Mer Th> n .

Du kan ta reda på exakt vad som står på ditt körrekord här .

15-åring knivhögg till döds

Vad har du att berätta för försäkringsgivare när du ansöker om offert?

EN 84-årig morfar fick klockan som körde en Nissan Micra i 100mph av förvånad motorvägspoliser

Hur länge sedan var den biljakten? (Bild: Getty)

Om du bara har böter, stressa inte - det kommer att spenderas efter 12 månader.

Straffpoäng finns kvar på ditt körrekord i minst fyra år. Om du får poängen för farlig körning eller rattfylleri, kommer det dåliga märket att stanna där längre.

miljoner euro Storbritannien resultat fredag

MEN att få straffpoäng räknas också som att få en fällande dom - och enligt lagen om rehabilitering av lagöverträdare döms en fällande dom efter fem år.

Försäkringsgivare kan fråga om alla övertygelser som inträffat under de senaste fem åren. Så du måste fortfarande deklarera dem.

Dave Meader, chef för motorförsäkring, på Direct Line, sa: Även om dina straffpoäng kan komma att komma bort från din licens efter fyra år betyder det inte att övertygelsen är förbrukad. Alla fällanden som leder till godkännande av en licens måste avslöjas i minst fem år.

En talesman för Aviva sa: Vi ber kunderna att deklarera domar under de senaste fem åren eftersom det ger oss viktig information om hur de kör. Vid de allvarligare fällandena - till exempel rattfylleri - kan vi mycket väl ta ut ytterligare premier som följd.

Aviva argumenterar för standardbrott som fortkörning, det kommer inte att göra någon större skillnad för din premie - så länge du inte gör många brott samma år.

Direct Line säger att det inte kommer att höja priset om kunden har gått en hastighetsmedvetenhetskurs.

En mer talesman sade: Vi ber bilister att deklarera sina motorbrott under de senaste fem åren för att hjälpa oss att fastställa deras riskprofil.

'Alla element som utgör deras riskprofil avgör vilken premie vi kanske erbjuder eller inte, beroende på profilen. Eftersom varje profil är komplex och unik finns det inget fast pris på hur mycket en övertygelse tillför din policy.

michael jackson före operationen

Dina rättigheter på förbrukade övertygelser

M23 där Louis Perrina hoppade till hans död

Tillbringade övertygelser ska inte användas mot dig (Bild: SWNS)

Enligt lagen om rehabilitering av lagöverträdare behöver du inte deklarera förbrukade fällande domar efter fem år när du ansöker om körförsäkring.

Även om försäkringsgivare har rätt att fråga dig om straffpoäng inom de senaste fem, ska de inte använda förbrukade fällanden för att debitera dig mer.

Försäkringsbolagens handelsorgan, Association of British Insurers, säger till försäkringsgivare att ignorera förbrukade övertygelser och förbjuder dem att dela informationen.

fut champions belönar tid

Och du har rätt att utmana dem om du tycker att du blir orättvist belastad.

Finansombudsmannen, som löser kundklagomål, säger att försäkringsbolag inte bör överväga förbrukade fällanden.

Om du tror att du har blivit orättvist behandlad, Du kan klaga till Finansombudsmannen här .

Hitta ett bättre erbjudande på din bilförsäkring

Kolla upp vår guide för att hitta det bästa erbjudandet om bilförsäkring här .

Du kan inte ljuga för en bilförsäkringsgivare - men det finns vissa beskrivningar som ger dig en billigare affär. Ta reda på vad som gör skillnad här .

Och glöm inte att se upp för administrativa avgifter - vissa bilförsäkringsbolag tar ut mer än andra.

Se Även: