Michael Jacksons plastikkirurgi i sin helhet - hans skiftande ansikte och sönderfallande näsa

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Michael Jackson dog för ett decennium sedan i år - men han är fortfarande en fascinerande figur för både fans och kritiker.



Från hans kränkande barndom och häpnadsväckande uppgång till global berömmelse till de hemska pedofila rykten som förföljde hans senare liv, har Jacksons arv som en internationell ikon plågats av de många oroande påståenden som har gjorts om honom.



Nya dokumentären Leaving Neverland kommer att öppna King of Pop för oöverträffad granskning - och från vad vi vet hittills kommer det säkert att förändra många tankar med sina explosiva anklagelser.



Men bort från de elaka berättelserna, de chockerande påståendena och de bisarra konspirationsteorierna, vem var egentligen Michael Jackson?

Vi vet att vi var medvetna om hans utseende - han kändes ljusare på huden genom åren och gick igenom två nosjobb (som han erkände) för att ändra näsans form.

Här, kändisens kosmetiska läkare på TV: ns Bodyfixers, Dr Esho , lyfter locket på vad mer Michael Jackson hade gjort.



rupert grint barnnamn

Michael Jacksons utseende förändrades dramatiskt under åren (Bild: Getty Images)

Som kosmetisk läkare och musikälskare har jag alltid fascinerats av Michael Jacksons ständigt föränderliga ansikte.



Han var utan tvekan en av de största artisterna i vår livstid, och hans liv inom och utanför musikindustrin fångade miljontals intresse.

Hans tragiska död kom som en chock för mig själv som så många, och innan jag gjorde det här stycket idag har jag filmat en del av en dokumentär om de operationer Micheal Jackson kan ha haft under sin livstid.

Medan han levde fanns det stora spekulationer om vilken typ av operation Jackson kan ha genomgått och orsakerna som kan ha motiverat honom.

Obduktionsrapporten hjälper till att lösa några av dessa rykten.

Michael Jacksons hår

Jackson började i berömmelse med en afro - tog sedan på sig att bära peruker efter en olycka (Bild: Getty Images)

Micheal natural hade afrohår som genom sin tid som artist blev avslappnad med kemisk texturering. Efter den berömda Pepsi -incidenten när Michael Jacksons huvud fattade eld spekulerade många då i att Micheal använde peruker för att täcka de skalliga fläckarna kvar. Men obduktionsrapporten avslöjade förekomsten av semi -permanent tatuering i hårbotten som visar att Micheal Jackson har vänt sig till en icke -kirurgisk form för att täcka håravfallet

Jacksons hud - och varför det gick från svart till vitt

Jackson levde med viiligo, vilket gjorde hans hud ljusare (Bild: Getty Images)

En av de mest uppenbara delarna av Michael Jacksons transformation var förändringen i hudfärg. Många hävdade att Michael Jackson gjorde detta för att bli mer vit och accepterad, medan Micheal Jackson tog sig till Oprah -showen i Amerika för att säga att han hade ett underliggande hudtillstånd, vilket tyvärr inte många trodde.

Obduktionsrapporterna stöder Micheal Jackson eftersom det noterades att det fanns områden med normalt pigment och områden med hypopigmentering- typiskt för ett tillstånd som kallas vitiligo där patienter tappar pigment. Det finns inget botemedel mot detta men ofta använder patienter aktuella steroider och andra mediciner (blekmedel) för att prova jämn hudton (ljusare mörkare områden) eftersom det inte finns något sätt att återfå pigmentet. Kontinuerlig överanvändning av detta för att bekämpa detta tillstånd kan förklara de förändringar som setts och förklara varför huden verkade så tunn senare i karriären

Obduktionsrapporten noterade också ärr bakom öronen som normalt är typiska för ansiktslyftkirurgi som återigen skulle kunna förklara de förändringar som noteras på bilderna som vi ser när ansiktet är mycket mer lyft och undervisat under senare år

Jackson byter läppar

Michaels läppar krympt med åren (Bild: WireImage)

Hans läppar blev mycket tunnare vilket kan hända med åldern men färgen hade ändrats till att bli mer rosa. Återigen visar obduktionsrapporter förekomsten av halvt permanent tatuerat bläck över läpparna och läppkanten som skulle förklara orsaken till denna förändring

Michael Jackson byter näsa

Michaels näsa tejpades fast vid slutet av sitt liv, efter många misslyckade operationer (Bild: Reuters)

Michaels näsa förändrades dramatiskt med tiden. Hans näsa var initialt bred med tanke på hans etiska ursprung blev tunn och smalare med tiden. Denna förändring tillsammans med obduktionsrapporterna som visar kirurgiska ärr vid varje näsborre tyder på att han genomgick kirurgisk näsplastik.

Jacksons haka

Jackson kunde ha haft fyllmedel eller ett implantat för att ge honom en hake (Bild: Getty)

Dr Esho tycker att Michael's transformation är fascinerande

Det sista huvudelementet är klyftan i Michael Jackson -hakan som inte var närvarande som barn. Detta kan uppnås genom användning av ett hakimplantat eller under vissa omständigheter skapas med hjälp av hudfyllmedel. Obduktionsrapporten gav ingen ytterligare information så vi kan inte vara säkra.

Det märktes slutligen kirurgiska ärr i nedre nacken och handlederna i rapporten, av vilken anledning är orsaken inte klar, men från den andra informationen som noterats och och den fysiska förändringen som ses har det utan tvekan stora bevis på att operationen spelade en roll i Michael Jacksons ständigt föränderlig transformation.

Läs mer

Michael Jacksons Leaving Neverland -dokumentär
Hur man tittar Vem är Wade Robson? Första trailern Sjukt & apos; barnbröllop & apos;

Se Även: