Mercedes GLE Coupe 4x4 kan vara stor men den är verkligen inte vacker

Bilkörning

Ditt Horoskop För Imorgon

Mercedes Benz GLE 350d Coupe

Stort djur: Men alla är inte ett fan



Detta har inte hänt mig på år. En kille som gick längs trottoaren såg mig köra denna massiva vita Mercedes GLE Coupe mot honom och gav mig en välbekant handgest - du vet, den med upp och ner rörelsen.



När jag började som biljournalist var det ganska vanligt att få lite verbal eller attityd från folk när du körde något som en Roller eller en Bentley, men saker har förändrats med åren och människor accepterar mer.



Men något med Merc fick den här killen att bli upphetsad och när jag går tillbaka och tittar på den tankliknande GLE Coupe kan jag se var han kom ifrån.

Detta är Mercedes svar på BMW: s X6, en bil som jag har vant mig med genom åren, men är inte en av mina favoritmotorer som kommer från München. Mercedesen gillar jag ännu mindre.

Det ser massivt ut från trottoaren och krymper inte när du är inne i det.



Jag är paranoid om att skrapa lättmetallfälgarna så brukar tillåta en säker fyra tum mellan hjul och trottoarkant. I GLE är det inte bara svårt att bedöma exakt var trottoarkanten är utan när du har knäckt den är det fortfarande väldigt mycket bil som sticker ut i vägen.

På en smal tid är det en släng mellan slipning av legeringarna och att ta bort sidan av bilen med en sopbil.



sanna livshistorier
Mercedes Benz GLE 350d Coupe

Interiör: Mercedes Benz GLE 350d Coupe

Vi testar GLE 350d 4Matic AMG Line -versionen - lite av en munsbit och din för 60 680 £.

Naturligtvis finns det några alternativ som läggs till i bilen som inkluderar ett 2 495 £ kommunikations- och underhållningspaket i bilen komplett med digital TV-tuner, plus 1 695 £ säkerhets- och säkerhetspaket som inkluderar radarstyrd farthållare, körfältassistent, blind spot assist och ett par andra förarhjälpmedel. Bättre värde än telefonsatsen skulle jag säga.

Det finns bara två motorer, denna 255 hk 3,0-liters V6-diesel eller en 362 hk bensinmotor, båda anslutna till en nioväxlad automatisk växellåda.

Ignorerar den lilla frågan om att vara en social outcast för att köra den, är GLE Coupe mer eller mindre vad du kan förvänta dig av Mercedes.

Först och främst utmärkt kvalitet ute och inne. För det andra är kontrollerna, inklusive kontrollerna för infotainmentsystemet, välplacerade och enkla att använda.

Läs mer: Audi visar att skönheten bara är djup i chassit med A4 Avant S-Line femdörrars kombi

Dieselmotorn är tyst, smidig och ger dig möjlighet att ta GLE från 0-62 mph på 7.0sek och vidare till 140mph.

Den nioväxlade automatlådan är väldigt silkeslen och alltid i rätt växel. GLE rider också på luftfjädring som suger upp de flesta stötar. Endast det märkbara däckbruset förstör det som annars skulle vara en lugn körupplevelse.

Du får ett urval av körlägen från Comfort till Sport till Slippery och Individual. Komfort gör jobbet.

som var cheryl cole gift med
Mercedes Benz GLE 350d Coupe

Gatuvy: Mercedes Benz GLE 350d Coupe

Du tappar aldrig känslan av att det här är en stor tung bil, så det rekommenderas inte att krama om platsen, särskilt på en våt väg som GLE känns lite skitig, trots permanent fyrhjulsdrift och olika elektronik att rädda dig från katastrof.

Coupe-karossstilen innebär att utrymmet i ryggen äventyras men barn och vuxna i medelhöjd kommer att vara helt bekväma.

Förarens sikt bakifrån är kraftigt begränsat tack vare ett litet bakruta och feta C -stolpar, men trots formen finns det gott om bagageutrymme.

Utan tvekan är GLE Coupe min minst favorit Mercedes-Benz och om jag var på marknaden för en sportig SUV skulle jag ha en Range Rover Sport, utan tvekan. Inte minst för att jag, trots dess lyxiga utseende och uppenbarligen höga pris, aldrig varit utsatt för fotgängarraseri i ett.

Fakta

Mercedes-Benz GLE 350d 4Matic AMG Line Coupe 4x4

Pris: £ 60,680

vad betyder <333

Motor: 3,0-liters V6-diesel, 255 hk

0-62 mph: 7,0 sek

Bränsleförbrukning: 39,2 mpg

Rivalerna

BMW X6 M

BMW X6 30d M Sport

Mindre ful men bara helt enkelt. Också marginellt bättre att köra. £ 56,315

Porsche Cayenne Diesel

Porsche Cayenne V6 diesel

Bättre på alla sätt, inklusive värde. Och det är jättebra att köra. £ 50 441

Range Rover Sport SDV6 HSE

Range Rover Sport SDV6 HSE

Klassakt som är utmärkt att köra. Vårt val av detta gäng med någon marginal. £ 61,950

Se Även: