Megabus annonser lovande 1 £ förbjudna priser - eftersom så få faktiskt fanns tillgängliga

Megabus

Ditt Horoskop För Imorgon

Megabus coach

Megabus har hittats efterlyst av ASA(Bild: Handout)



Megabus -annonser som erbjuder priser från 1 £ har förbjudits efter att företaget erkänt att så lite som en plats per buss var tillgänglig för priset.



En webbplats och Facebook -inlägg för Megabus, som ses i september, för en ny Aberystwyth till Birmingham -tjänst innehöll en gul cirkel med texten 'From £ 1', medan en annan annons listade tjänster från Leeds till nya destinationer i Yorkshire för samma pris.



På sidan stod att Megabus 'erbjöd en hög med nya tjänster från hela Storbritannien till många städer i Yorkshire' och tillade: 'Som alltid är våra priser från £ 1*.'

Facebook -inlägget innehöll text med texten 'Dagsturer från £ 1* London till Bath.'

Två klagande, som sökte efter biljetter och trodde att biljettpriser inte var tillgängliga till det angivna priset, ifrågasatte om påståendet var vilseledande.



Megabus sa att vid tidpunkten för webbplatsanspråket avseende rutten Aberystwyth till Birmingham, fanns det en biljettpris för den rutten den 10 oktober, prisad till £ 1 tillgängligt online, medan det vid tidpunkten för Facebook -annonsen fanns ett biljettpris för London till Bath -rutten den 22 september tillgänglig för £ 1.

Megabus sa att antalet biljettpriser på £ 1 för en given rutt varierade på grund av många faktorer, till exempel antalet mellanliggande stopp och antalet biljetter som bokats för de delvisa och hela rutterna.



För rutten Aberystwyth till Birmingham, som hade fem mellanstationer, fanns det ett maximalt antal 147 biljetter för varje avgång, och teoretiskt sett var sex av dessa biljetter tillgängliga för £ 1.

För rutten London till Bath, som också hade fem mellanstationer, kunde högst 96 biljetter säljas för varje avgång, med tre biljetter teoretiskt tillgängliga för £ 1, varav en för hela resan från London till Bath.

Megabus sa att priserna på £ 1 i allmänhet var tillgängliga om bokningen gjordes mer än fyra veckor i förväg, men detta berodde på rutten.

är småmannen död

Advertising Standards Authority (ASA) sa att konsumenterna skulle förstå att inte alla biljetter skulle prissättas till £ 1, men skulle förvänta sig att kunna hitta 'från' -priset över en rad datum om de bokade i förväg.

Inte tillräckligt med £ 1 platser

Megabus coach

Megabus & apos; ASA: s berömda påstående hittades (Bild: Handout)

Baserat på antalet £ 1 -priser som Megabus sa var tillgängliga på varje rutt, förstod ASA att endast 4% av priserna för avgångar på rutten Aberystwyth till Birmingham var tillgängliga för £ 1, och 3% var tillgängliga för avgångar på London till Badväg.

'Vi ansåg att dessa siffror inte representerade en betydande andel platser som var tillgängliga på de annonserade & apos; från & apos; pris för dessa rutter.

'Vi noterade särskilt att endast en av priserna på £ 1 på rutten London till Bath var för hela sträckan', sa ASA.

Den beslutade att annonserna inte får visas igen i sin nuvarande form och tillade: 'Vi sa till Megabus att i framtiden se till att när du använder & apos; från £ 1 & apos; pris hävdar att en betydande andel av de annonserade priserna var tillgängliga för £ 1, så att konsumenterna skulle ha en rimlig chans att få produkterna på de annonserade & apos; från & apos; pris.'

En taleskvinna för Megabus sa: ”Vi har alltid gett tydliga och transparenta priser för alla våra kunder, inklusive de många tusentals som har utnyttjat vårt fantastiska erbjudande på 1 pund.

'Även om vi kommer att fortsätta att erbjuda platser från £ 1, i enlighet med rekommendationer från ASA, har vi beslutat att fokusera vår marknadsföring på det stora värde som alla megabus.com-priser erbjuder, tillsammans med välkomna tillägg som wi-fi ombord och laddpunkter. '

Se Även: