Möt The Walter Mitty Hunters Club - vigilantes som avslöjar falska krigshjältar genom att posera som 'vackra Jenny'

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Den medelålders mannen söker efter baren och letar efter den äventyrliga damen som han har väckt på nätet med skrämmande historier från sina dagar som specialkrigare.



En tuff, stridsärrad man lägger ner sin pint och säger till honom: Hej kompis-har du hört talas om Walter Mitty Hunters Club ? Du har inte ljugit eller?



På ett ögonblick smulas mannens nät av bedrägeri när han inser att han har blivit utsatt för ett hemligt nätverk av ex-styrkor som har gjort det till sitt uppdrag att avslöja falska krigshjältar.



Den vackra sekreteraren Jenny visar sig vara en tjusig Scouser och före detta Royal Marine som heter Danny - en man man inte ska röra sig med - som har en djup avsky för människor som uppfinner en styrkorbakgrund.

gemma atkinson och gorka

Jenny har spelat på fältet ganska länge, honungfångat dussintals så kallade Walter Mittys, bara för att presentera sig själv på sitt första datum som Danny, Dave eller till och med Terry.

NEWSAM Defense Correspondent Chris Hughes intervjuar en talesman från Walter Mitty Hunters Club

Bekämpning av bedrägerier: Chris Hughes pratar med 'Dave' (Bild: Philip Coburn/)



Konfrontationen filmas i hemlighet och bara en fullständig bekännelse och ursäkt kommer att få målet ur kroken - annars blir han hänsynslöst förnedrad och hånad på internet.

På drygt fem år har Walter Mitty Hunters Club HQ mullrat mer än 300 Walters som använde en falsk militär bakgrund för att förföra, lura och ljuga sig igenom livet.



Höga berättelser om stormande maskingevärbon, dödande av 200 män i en eldstrid, räddning av barn från krigsherrar och liknande har resulterat i rituell förnedring och exponering.

Just idag avslöjades att den beslutsamma gruppen hade avslöjat lögnerna från Eric Baker, från Doncaster, som hävdade att han hade kämpat i slaget vid Goose Green, under Falklandskriget.

I åratal poserade han som en dekorerad ex-fallskärmsjägare med färgsergeant som sa att han sett vänner sprängas och ett skott i nacken tre gånger under striden som dödade 18 brittiska soldater.

Eric Baker hävdade att han överlevde det blodiga slaget vid Goose Green oskadat men tappade benet efter att ha tappat tån hemma har blivit avslöjad som en Walter Mitty -faker

Liar: Eric Baker hävdade att han hade kämpat på Goose Green 1982 (Bild: SWNS)

Walter Mitty Hunters Club är ett skuggigt nätverk av soldater, sjömän och flygmän och kvinnor och The NEWSAM har fått den första ansikte mot ansikte-intervjun någonsin med en grundare.

Den före detta elitstyrkorns soldat har packat massor av Walters.

Överste Richard Kemp, tidigare befälhavare för brittiska styrkor i Afghanistan, stöder deras ansträngningar.

Han sa: Alla som låtsas ha gått samman med krafterna, med det extrema uppoffret som innebär är en skam och måste avslöjas.

Överste Richard Kemp

Hjälpande hand: Överste Richard Kemp

Efter månader av förhandlingar gick Dave - en gift far - överens om att träffas på ett hotell i södra England.

Han säger: Vi har avslöjat falska SAS, SBS, Royal Marines och Parachute Regiment -trupper.

Medan de fortsätter att komma blir vårt nätverk av ex-styrkor utredare större.

Vi har fått människor att gå tillbaka till andra världskriget för att kolla in Walter Mittys. Mitt budskap till alla som tänker låtsas vara en före detta tjänsteman eller kvinna är att vi tittar på dig.

Det spelar ingen roll hur lång tid det tar, vi kommer att avslöja det du gör och skämma ut dig.

Vi är alla ex-styrkor-Bland oss ​​finns ex-fallskärmsregiment, före detta Royal Marines, ex- Special Forces. Det är ett mycket stort nätverk.

essex boys range rover

Läs mer:

Gruppen är uppkallad efter den fiktiva karaktären i James Thurbers novell The Secret Life of Walter Mitty, en blyg karaktär med ett levande fantasiliv.

Först publicerad 1942 gjordes den till en klassisk film 1947 med Danny Kaye i huvudrollen. För tre år sedan gjordes den om med Ben Stiller i titelrollen.

Virginia Mayo och Danny Kaye i The Secret Life of Walter Mitty, 1947

Film Mitty: Kaye & Virginia Mayo 1947 film (Bild: Samuel Goldwyn Company)

Det finns dock oroväckande antal Walter Mittys i verkliga livet, med några som vanliga bedragare.

Dave säger: Med det senaste Afghanistan -kriget ser vi många Walters. Det började verkligen med Irak.

Så snart allmänheten började stödja våra tjänstemän och kvinnor på grund av vad de gick igenom kom dessa Walters fram.

Det finns serverings- och ex-tjänstemän och kvinnors rabatter i butiker nu, som dessa människor försöker utnyttja.

När vi pratar blöder Daves mobil och han lyfter ett ögonbryn och visar mig den senaste texten från en av Jennys blivande älskare.

Åh älskling, säger han. Han vill se en naken bild av mig. Den här är en före detta SAS-krigshjälte som dödade massor av fienden. Det är totalt skräp och han har aldrig tjänstgjort i militären.

Men att vara en nyckelmedlem i WMHCHQ - varav ingen är identifierad - är inte utan risk. Dave och hans nätverk har avslöjat tricksters bakom falska militära välgörenhetskollektioner med otäcka gangsterförbindelser.

Han säger: De var koncentrerade till nordvästra Blackpool -området och vi har haft hot från kriminella som hävdar att de skulle ta reda på vem vi är och reda ut oss. Det är därför vi är anonyma.

Walter Mitty Hunter Club talesman vid ett War Memorial i Whitehall, London

Hyllning: 'Dave' av London War Memorial (Bild: Philip Coburn/)

Dave förklarade: Vi har familjer och vill inte att de ska skadas så vi måste vara extremt försiktiga. Vi har kostat dessa kriminella mycket pengar. '

Han fortsatte: De var pressförsäljande, riktade in sig på gamla damer och fick dem att dela med £ 40 för utlottningsbiljetter. Mycket lite går till orsaken de påstår sig samla in för.

Så dessa kriminella har berövat en ordentlig militär välgörenhet som The Royal British Legion, SSAFA och BLESMA pengar. Och vi måste vara anonyma för att vara effektiva.

”Det finns de som skulle använda trakasserilagar mot oss för att stoppa deras lögner från att spridas ut.

Nätverket har till och med fått förfrågningar från så långt som Australien, Nya Zeeland och USA från liknande grupper som försöker undersöka sanningen om någons militära påståenden.

I Amerika har många falska Navy SEALs avslöjats av specialstyrkemannen Don Shipley som använder ett liknande nätverk för att filma och skämma ut falska kommandon.

Förutom kriminella, wannabes och män som tror att uppfinna en specialstyrka bakgrund kommer att få dem kvinnor, det finns ensamstående och psykiskt sjuka.

Läs mer:

Dave förklarar: Det har varit ett par killar som har gått på evenemang bokstavligen täckta med märken och uppenbarligen är det något fel med dem. Vi lämnar dem ifred om de uppenbarligen har problem.

Människor vi förföljer är de som lämnar en mänsklig kostnad bakom sig. Människor som fått sina fruar att tro att de är krigshjältar.

munchkins wizard of oz

Vi har avslöjat män som gifte sig i hel uniform med medaljer överallt som aldrig tjänstgjorde i militären.

Tänk hur det är för en kvinna att lära sig att hennes hjälte make är en total lögnare. Ofta kontaktar vi någon för att konfrontera dem och de säger: & apos; Du hittar mig aldrig. & Apos; Men det gör vi. Alla lämnar ett fotavtryck på internet.

Om du manipulerar människor, som utsatta kvinnor eller försöker få ut pengar från människor genom att låtsas ha en militär bakgrund, hittar vi dig.

Stålhjälmar övergivna av argentinska väpnade styrkor som kapitulerade vid Goose Green till brittiska Falklands Task Force -trupper

Falklands: Stålhjälmar övergivna av argentinska väpnade styrkor som kapitulerade vid Goose Green (Bild: PA)

Dave säger att du enkelt kan upptäcka en Walter Mitty genom att lyssna på honom prata om sin militära erfarenhet eller hur han klär sig.

Enligt var de tjänstgjorde och i vilken arm, kommer en riktig veteran att tala på ett visst sätt med fraser som är specifika för det området.

Royal Marines har till exempel ett särskilt sätt att tala till varandra och någon som försöker avslöja en Walter kan lätt missbruka ett marint uttryck för att fånga honom.

En civil kan falla för det här, men inte en riktig veteran och det är vad dessa människor måste förstå.

När de väl gör det kommer de att sluta försöka stjäla mod, erfarenheter och uppoffringar för oss som faktiskt har tjänat.

Varken officerare eller herrar i skurkgalleriet

Richard Lee

(Bild: SWNS)

31-åringen avslöjades av Walter Mitty Hunters Club HQ och NEWSAM efter att ha organiserat ett uthållighetslopp som
en före detta Royal Marine.

Han slutade efter att det framkom att han aldrig kvalificerade sig som kommando.

John Pugh

Den 49-åriga kärleksråttan sa att han var en SAS-hjälte för att imponera på kvinnor men var enbart privat i Royal Artillery.

Han avslöjades förra året när en flickvän som hade träffat en annan soldat blev misstänksam och gjorde förfrågningar.

Jim McAuley

Hans Facebook -sida skröt över att vara med i SAS -teamet som stormade den iranska ambassaden 1980; att vara fallskärmsjägare på Goose Green och döda 100 män. Men han var i Army Catering Corps och spikades av nätverket 2008.

Dave Harper

(Bild: SWNS)

Denna wannabe hade påstått att ha en toppmedalj.

Han avslöjades förra månaden efter att ha lagt ut denna skrattretande photoshoppade bild på Facebook. Den stals från den riktiga militärkorshjälten, L Cpl Alfie Pope.

Anthony Church

(Bild: INS News)

vad betyder 63

Oxford City Crier, 62, uppfann sin militärtjänst, bar krigsmedaljer som han köpte online och påstod att han hade tjänstgjort som regementsergeantmajor med Coldstream Guards i Falklandskriget.

Klubben maskerade honom förra året.

Mark Izzard

44-åringen anslöt sin fru Tracy till att tro att han var en SAS-hjälte men han var faktiskt en lastbilschaufför.

Hon dog av cancer 2012, och trodde fortfarande på hans vilda berättelser. Klubben upptäckte hans sträng med falska actionsnaps online förra året.

Se Även: