Möt Lionesses: Englands damprovsprofiler fullt ut när de ser Euro 2017 -ära i Holland

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Japan mot England

Englands damfotbollslag(Bild: Getty)



Mark Sampsons sida siktar på att bli Europamästare vid sommarens 16-lagsturnering.



Englands tränare Sampson visade anmärkningsvärt förtroende för sin trupp genom att utse sin 23-starka grupp till UEFA Women's Euro 2017 tre månader för tidigt.



Majoriteten av laget som vann en bronsmedalj vid VM 2015 i Kanada återvänder med stora förhoppningar om att lyfta sin första stora pokal i Holland.

En Women's Super League Spring Series förhandlade säkert, spelarna träffade i Nederländerna på torsdag, efter att ha bekräftat sin tränares tro med bekväma uppvärmningsvinster i Schweiz och Danmark.

The Lionesses, rankad trea i Europa bakom innehavarna Tyskland och Frankrike, kommer att starta sin mästerskapsavgift med en motspel med turneringsdebutanter Skottland den 19 juli.



De fortsätter sin grupp D-kampanj mot Algarve Cup-mästarna Spanien den 23 juli, innan de spelar en annan första gång, Portugal, den 27 juli.

Kommer Euro 2017 att sluta i mer ångest för en England -sida - eller kan det här laget trivas under rampljuset och göra underverk för kvinnors spel i processen?



CHEF

Mark Sampson

Mark Sampson, Englands tränare firar att hans lag vinner över Kanada under FIFA Women's 2015 års kvartsfinalmatch mellan England och Kanada på BC Place Stadium den 27 juni 2015 i Vancouver, Kanada

(Bild: Getty)

Ålder : 3. 4

Nationalitet : Walesiska

Den tidigare Bristol Academy-tränaren har funderat på att vinna Euro 2017 och lite annat sedan visselpipan på heltid när England slogs ut av Japan i VM-semifinalen 2015.

Sampson har varit ansvarig sedan han tog över från kvinnlig fotbollspionjär Hope Powell efter deras förnedrande gruppspelsutgång vid Euro 2013. Han har stora ambitioner och är ännu större på rotation, byte av spelare och system för specifika matcher.

Målvakter

England Tyskland

(Bild: Getty)

Karen Bardsley

Ålder : 32

Kepsar : 67

Klubb : Manchester City

Född i USA men ett livslångt fan i England, Bardsley flyttade bara hit för fem år sedan när hon skrev på för Man City, men har varit en del av deras upplägg sedan 2005 och förstahandsvakten sedan 2011.

5ft 11in stopparen, som har familjeband till Stockport, missade Englands vintertur i Skandinavien med en lårskada innan han återvände till sin födelseort för SheBelieves Cup, där Lejoninnorna besegrade USA men förlorade mot Frankrike och Tyskland.

Siobhan Chamberlain

(Bild: Getty Images Europe)

Ålder : 33

Kepsar : 43

Klubb : Liverpool

Merseyside No.1 började sin sportkarriär som gymnast innan hon gick vidare i ungdomsfotbollsraderna med England. Hon nådde seniornivå 2004 och blev en pålitlig undersökning.

Inför sitt bröllop för två år sedan lämnade Chamberlain sin fästman som ansvarade för planeringen så att hon kunde förbereda sig för VM i Kanada, där hon kom in som ersättare för Bardsley i Englands kvartsfinalseger över värdarna.

Carly Telford

body badkläder kate garraway
Carly Telford

(Bild: Getty)

Ålder : 30

Kepsar : 8

Klubb : Chelsea

Veteranen för två England-VM-trupper återanslöt sig till Chelsea i maj efter avvecklingen av Notts County Ladies och kom direkt in i första laget för att hjälpa Blues att vinna WSL Spring Series.

Telford växte upp nära Gateshead och har också spelat för Sunderland i Leeds, där hon var matchens spelare i FA-cupfinalen 2008 trots deras nederlag med 4-1 och australiensiska dräkten Perth Glory. Hon debuterade i England mot Skottland 2007.

FÖRSVARARE

Laura Bassett

England Tyskland

(Bild: Getty)

Ålder : 33

Kepsar : 62

Klubb : Fristående

Grymt för en försvarare som har skapat en karriär av sin tillförlitlighet kommer Bassett aldrig att kunna glömma sitt eget mål som resulterade i Englands smala nederlag i deras semifinal i VM.

Lyckan övergav henne ännu en gång med Notts County plötsliga konkurs, vilket tvingade henne att bygga upp sig till Euro 2017 utan klubbfotboll. Efter att ha upplevt besvärjelser i Coventry, Birmingham, Arsenal, Leeds och Chelsea har hon en examen i motståndskraft.

Lucy Bronze

Norge mot England

(Bild: Lars Baron - FIFA/FIFA via Getty Images)

Ålder : 25

Kepsar : 44

Klubb : Manchester City

PFA Women's Player of the Year's stock har fortsatt att sväva sedan hon spelade för England i sin uppstigning till tredje plats i Kanada 2015, sex år efter att ha vunnit U19-euron i Vitryssland.

Bronze var främst en högerback men kapabel tvärs över försvaret och mittfältet och var medlem på Liverpoolsidan som vann på varandra följande kvinnors Super League-titlar 2013 och 2014, liksom Man City-revolutionen som säkrade 2016 års upplaga.

Alex Greenwood

Alex Greenwood sparkar bollen under matchen She Believes Cup mellan England och Tyskland på Nissan Stadium den 6 mars 2016 i Nashville

(Bild: AFP/Getty)

Ålder : 2. 3

Kepsar : 2. 3

Klubb : Liverpool

Vänsterbacken blomstrade som den yngsta medlemmen i Englands VM-trupp 2015, varvande med veteranen Claire Rafferty. Det finns ingen anledning till att hon inte ska trivas den här gången.

Efter att ha återvänt från en långvarig skada missade Greenwood Englands vänskapsmatch före turneringen mot Schweiz efter att ha tagit ett fotnigg på träningslägret. Hon kommer tillbaka för den andra fasen av Englands förberedelser i Storbritannien och Danmark.

Steph Houghton (kapten)

(Bild: Lars Baron - FIFA)

Ålder : 29

Kepsar : 85

Klubb : Manchester City

Englands kapten tog över från Kelly Smith som ansikte för engelsk damfotboll. Som MBE har hon lett landslaget sedan 2014, samt spelat för Storbritannien vid OS i London.

Född i nordöstra började Houghton sin karriär i Sunderland innan hon gick vidare till Leeds och Arsenal. Hon har precis tecknat ett nytt kontrakt för en fjärde säsong i Man City, där hon har hoppat över sidan till en ligatitel och två inhemska cuper.

Alex Scott

Alex Scott

(Bild: Getty)

Ålder : 32

Kepsar : 139

Klubb : Arsenal

Englands andra mest takade spelare genom tiderna gör sig redo för sin fjärde eurofinal och åttonde major-turnering där hon tävlar med Lucy Bronze om en plats i laguppställningen.

Högerbacken spelade alla tre gruppspel i Englands misslyckande för fyra år sedan, då England förlorade mot Spanien och Frankrike och gjorde oavgjort med Ryssland. Ändå hjälpte hon också sitt land att nå finalen vid Euro 2009 i Finland och slog Nederländerna med 2-1 i de fyra sista.

Demi Stokes

(Bild: Manchester Evening News)

Ålder : 25

Kepsar : 37

Klubb : Manchester City

Den fantastiska vänsterbacken deltar i sin första stora turnering på seniorscenen efter att hon tyvärr missat nedskärningen för Kanada 2015, men hon har en mängd erfarenhet på olika ungdomsnivåer.

En Sunderland-examen blev Man City WSL-vinnare, Stokes var bland Englands U19 Europamästare och såg innehavarna nå finalen följande kampanj. Hon kapten också Team GB till guld vid Summer Universiaden 2013.

Casey Stoney

Casey Stoney från England Women i aktion under FIFA Women's 2015 års kvalmatch mellan England Women och Vitryssland -kvinnor på Goldsands Stadium den 21 september 2013 i Bournemouth, England.

(Bild: Gatty Images)

Ålder : 35

Kepsar : 130

Klubb : Liverpool

Englands centurion har banat vägen för damfotboll för att vara på två decennier. Hon föregick Houghton som kapten och utförde samma jobb för Team GB i London 2012.

En av landets mest framgångsrika mittbackar, Stoney har varit en integrerad del av fem stora tävlingar, utöver att fungera som spelechef för Chelsea 2009 och utvecklats till en inflytelserik förebild för lesbiska och homosexuella idrottare.

MELLANMÄTTARE

Millie Bright

(Bild: FA -samlingen)

Ålder : 2. 3

Kepsar : 10

Klubb : Chelsea

Det nyaste ansiktet i Lionesses-lägret, mittbacken eller defensiv mittfältare är fast besluten att cementera hennes plats i det nationella upplägget efter att ha blivit framträdande i Chelseas titelseger.

Bright gick först in i kvalet för EM-kvalet dubbel-header mot Estland och Belgien i september förra året och gjorde en omedelbar inverkan på Sampson. Hon debuterade mot belgierna och har sedan dess ställt upp mot USA: s styrka.

Isobel Christiansen

(Bild: FA -samlingen)

Ålder : 25

Kepsar : 14

Klubb : Manchester City

Christiansen etablerade sig som en stöttepelare på det engelska mittfältet efter att hennes framträdanden för Man City 2016 gav henne en trio prestigefyllda utmärkelser, inklusive PFA of the Year.

Den dynamiska kantspelaren är också en skicklig anfallare, som gjorde mål på sin internationella debut mot Estland i september 2015 och på senare tid i Englands 3-0 vänskapsseger över Österrike i april, där hon tog en startplats med Ellen White.

Jade Moore

England mot Mexiko

(Bild: Getty)

Ålder : 26

Kepsar : 37

Klubb : Läser

Hon kan ha två hål i hjärtat, men i hjärtat av Englands mittfält är Moore stenhård. Trots denna risk för karriären är hon på planet till sin tredje stora turnering i rad.

Reading mittfältare hade just anslutit sig till Notts County Ladies när klubben gick i konkurs och har tillbringat sina mest framgångsrika år hittills som representanter för Leeds och Birmingham City, vann 2010 Premier League Cup respektive FA Cup 2012.

Jordan Nobbs

(Bild: Getty)

Ålder : 24

Kepsar : 42

Klubb : Arsenal

Årets nuvarande damspelare i England och vice kapten, som tävlar vid sitt första EM, kommer sannolikt att ha ett make-or-break-inflytande på sidan i Nederländerna.

Målskyttens centrala mittfältare, som också har spelat i Sunderland och Gunners, gjorde Englands inledande mål på SheBelieves Cup mot Frankrike i april och bröt återigen dödläget i sin uppvärmningsseger över Schweiz.

Jo Potter

Japan mot England

(Bild: Getty)

Ålder : 32

Kepsar : 32

Klubb : Läser

En gång vänsterback, nu en kreativ playmaker, återvände Potter till upplägget i England efter en sjuårig frånvaro 2014. Hon har sedan fyllt ett hål för Lejoninnorna mitt i parken.

East Midlander har utstått en turbulent karriär, inklusive säsongslånga stunder i Sheffield, Birmingham, Arsenal och Leicester. Den senaste vändningen inträffade när hon gick med i Reading i våras efter avvecklingen av Notts County Ladies.

Jill Scott

(Bild: Michael Regan - FA)

Ålder : 30

Kepsar : 121

Klubb : Manchester City

Den 5ft 11in box-to-box mittfältaren, med smeknamnet 'Crouchy' efter den manliga fotbollsspelaren Peter Crouch, lägger verkligen till en annan dimension till Sampsons trupp utöver hennes stora erfarenhet.

Den Sunderland-födda behemoten började i sin hemstadsklubb och gjorde sin debut i England mot Nederländerna 2006. Hon har sedan representerat Everton och Man City och var Englands spelare i turneringen vid VM 2011.

Fara Williams

England Tyskland

(Bild: Getty)

Ålder : 33

Kepsar : 163

Klubb : Arsenal

Englands mest täckade spelare genom tiderna, målskyttens mittfältare och fasta expert Williams ser fram emot sin sjunde stora turnering, fyra av dem på Europascenen.

Utan att känna till sina lagkamrater hade hon varit hemlös under de första sex åren av sin karriär när hon tog examen från Chelsea-akademin och flyttade till Charlton och sedan Everton, samtidigt som hon var en fast match på Lionesses mittfält.

FRAMÅT

Karen Carney

(Bild: Getty)

Ålder : 29

Kepsar : 129

Klubb : Chelsea

En annan berömd medlem i 100-mössa-klubben, Carney har varit en av världens bästa spelare i över ett decennium och är särskilt insatt i turneringens fotboll.

The Blues-kantspelaren sprang in på den internationella scenen som 17-åring långt tillbaka på Euro 2005 och har spelat i tre VM och tre EM, för att inte tala om att försegla fyrdubblan med Arsenal och dubbel med Chelsea.

Toni Duggan

(Bild: Twitter/toniduggan)

Ålder : 25

Kepsar : 47

Klubb : FC Barcelona

Duggan är en framåt med ett starkt öga för målet och har en imponerande internationell slagfrekvens, med 15 mål på 47 matcher, och är en av de mest populära medlemmarna i Sampsons omklädningsrum.

Barndomens Morris -dansare vände snabbt uppmärksamheten mot fotboll och drog först igång ett Englandskift i åldern 15. Till skräck för mediechefer var hon en del av Lionesses -delegationen som besökte Kensington Palace efter VM -framgången.

Fran Kirby

(Bild: Clive Rose - FIFA)

Ålder : 24

Kepsar : 19

Klubb : Chelsea

Beskrivs som en mini Messi av Sampson efter att ha tänt Kanada 2015, avslutar Kirby sin comeback till Englands läger efter 12 månader borta med svåra knä- och fotledskador.

Hennes inverkan på fotbolls -VM påminde kanske mer om Wayne Rooney vid Euro 2004. Sedan dess har Kirby anslutit sig till Chelsea för en ryktad rekordavgift och tagit WSL Spring Series -guldkängan genom att näta sex gånger på bara fem matcher.

Nikita Parris

Ålder : 2. 3

Kepsar : 12

Klubb : Manchester City (lånat från Everton)

En framgångsrik målskytt för England i en rad ungdomstävlingar, den lånade Man City-anfallaren har levt upp till hypen genom att tjäna uppryckning till seniortruppen för sina första stora mästerskap.

Född på Merseyside och systern till olympiska boxaren Natasha Jonas, gjorde Parris ett naturligt drag till fotboll med Everton. Hon var en framstående artist för Toffees 2014 och gjorde 11 mål på 19 matcher innan hon flyttade till Manchester.

Jodie Taylor

Jodie Taylor i England firar sitt mål mot Kanada med lagkamraten Jill Scott under FIFA Women’s World Cup Canada 2015 Kvartsfinalmatch mellan England och Kanada

(Bild: Getty)

Ålder : 31

Kepsar : 25

Klubb : Arsenal

Englands nomadiska forward spelade för 12 klubbar i fem länder innan han kom till Arsenal. Hon var relativt sen till den internationella scenen och gjorde sitt första framträdande 2014 28 år gammal.

Taylor är ett varumärke från Sampson, Taylor har återbetalat den tro som hennes manager visat med nio England -mål hittills. Hon tog fram öppnaren i deras VM-kvartsfinal med Kanada och just i helgen gjorde hon en stag i Schweiz.

Ellen White

(Bild: Rex -funktioner)

Ålder : 27

Kepsar : 63

Klubb : Birmingham

Förde storlek och styrka till frontlinjen, Whites karriär slog till under 2014 när hon blev utesluten av en ACL-skada men hennes fritt flytande form har gjort comeback i de senaste kampanjerna.

Den tidigare Chelsea, Leeds, Arsenal och Notts County forward var Englands årets spelare 2011, då hon gjorde ett undermål i VM mot Japan. I april gjorde hon vinnaren i deras 1-0-triumf över USA.

Se Även: