Martin Lewis säger åt miljontals förare att kontrollera bilförsäkringen nu inför lagändringar

Bilförsäkring

Ditt Horoskop För Imorgon

Konsumentexperten sa att alla borde kontrollera - även dem halvvägs genom sin policy

Konsumentsexperten sa att alla borde kontrollera - även de halvvägs genom sin policy(Bild: ITV)



Martin Lewis uppmanar alla förare att kontrollera sin bilförsäkring innan nya lagar om förnyelseciteringar träder i kraft.



hur gammal är Ruth Langford

Från januari nästa år kommer försäkringsbolagen att förbjudas att debitera befintliga kunder mer än nya under åtgärder för att utplåna den så kallade lojalitetspremien.



Det betyder att försäkringstagare som förnyar inte kommer att betala mer än någon som just har registrerat sig.

Martin Lewis har dock varnat för att det faktiskt kan leda till högre priser under de kommande månaderna.

Tala i dagens MoneySavingExpert nyhetsbrev , Sa Martin: 'Med företag tvingade att erbjuda nya och befintliga kunder samma priser, kommer den nya strukturen sannolikt att mötas någonstans lite över halvvägs mellan dem.



”Det är goda nyheter för dem som aldrig byter, eftersom förnyelser blir billigare. Men det är dåliga nyheter för dem som aktivt söker de bästa erbjudandena. Även om de fortfarande borde kunna spara på grund av konkurrens, kommer skillnaderna att sjunka, och de kommer att betala mer totalt sett.

Lewis sa under de närmaste sju månaderna att det är troligt att några av de bästa byten kommer att försvinna när nya prisalgoritmer börjar.



'Det är möjligt idag är en söt plats att kontrollera bilförsäkringar och hemförsäkringar. Medan den nya regimen börjar i januari kommer försäkringsbolag sannolikt att börja byta algoritmer innan - det finns till och med tecken nu.

De nya reglerna innebär att försäkringstagare som förnyar inte kommer att betala mer än nya kunder

De nya reglerna innebär att försäkringstagare som förnyar inte kommer att betala mer än nya kunder (Bild: NIC BOTHMA/EPA-EFE/Shutterstock)

'Detta betyder sannolikt att de billigaste priserna försvinner snabbt för dem som jämför och byter. Så jag föreslår att alla kollar ASAP för att se om du kan minska kostnaderna genom att ta tag i billigare switchers & apos; erbjudanden.

Om du närmar dig slutet på din policy kan du handla billigare nu.

Om du är medelpolicy är det fortfarande värt att jämföra priser.

'Även om det inte är vid förnyelse, om besparingarna är stora, kan det vara värt att flytta nu för att låsa in billigare priser, sa Lewis.

De flesta försäkringsgivare låter dig byta mot en avbokningsavgift på 50 £, men om besparingarna är stora kan det fortfarande vara värt det.

Du får eventuella återbetalningar pro rata, men var medveten om att du kan förlora dina 12 månaders inga kravrabatt för året.

Vi har en fullständig guide hur man handlar för billig bilförsäkring här .

Även om jämförelsewebbplatser är kända för sina exklusiva erbjudanden (gratis biltvätt med Confused.com, Meerkat Movies etc), kom ihåg att kontrollera de som inte finns på dessa webbplatser, till exempel Direct Line.

Cashback -webbplatser är också ett bra sätt att ta några kilo på sig om du flyttar till en ny leverantör.

Martin Lewis rekommenderar också att du handlar cirka tre veckor innan din befintliga policy ska upphöra.

MSE -forskning tyder på att den optimala tiden att pruta jakt är 23 dagar innan policyn ska börja.

Nya regler för 'prisvandring' från januari 2022

Många företag höjer priserna för befintliga kunder vid förnyelse i en praxis som kallas prisstegring.

De använder sofistikerade processer för att rikta de bästa erbjudandena till kunder som de tror inte kommer att byta i framtiden och därför kommer att betala mer i längden.

Det är en del av anledningen till att människor uppmuntras att shoppa och byta varje år.

Samtidigt erbjuder dessa företag lägre priser till nya kunder för att locka in dem.

FCA: s nya regler kommer att förbjuda prispriser från januari nästa år.

Lagändringen kommer att skydda människor från den så kallade lojalitetspremien. I ett nötskal betyder det att ditt förnyelsepris inte kommer att vara högre än det skulle ha varit om du gick med i samma företag som en ny kund.

Det sade att dessa åtgärder kommer att spara konsumenter 4,2 miljarder pund över 10 år.

vem är med i jag är en kändis 2019

Martin Lewis tips om bilförsäkring

  • Aldrig nöja dig med förskottspriset - pruta med ditt försäkringsbolag efter får du din offert kan du också få en billigare affär om du förnyar online.

  • Akta dig för månatliga betalningar - att bryta ner det brukar kosta mer i längden

  • Använd en cashback -webbplats efter du har hittat rätt policy - TopCashback och Quidco kan kanske slå hundratals från din policy. Men tänk på att du inte kommer att kunna kombinera jämförelseaffärer med cashback.

Se Även: