Cats movie UK release date, cast, trailer, plot

Taylor Swift

Ditt Horoskop För Imorgon

Från La La Land till The Greatest Showman har musikaler blivit populärare både hos publik och filmstudior.



Och med program som Dear Evan Hansen, Everybody's Talking About Jamie och In The Heights in the works ser det ut som att musikaliska fans kommer att ha så mycket att se fram emot under de kommande åren som serietidningar och Star Wars -fans.



En av dem som kommer att visas på skärmarna nästa år är Cats, Andrew Lloyd Webber -musikalen baserad på Old Possums Book of Practical Cats av T.S. Eliot.



En av de längsta föreställningarna i West End och Broadways historia, London -scenproduktionen av Cats fick världspremiär på New London Theatre 1981 - så flytten till storbildsskärmen har väntat länge.

Filmen kommer ut senare i år - och här är allt du behöver veta.

Utgivningsdatum för katterfilm i Storbritannien

Taylor Swift i filmtrailern CATS (Bild: YOUTUBE/UNIVERSAL PICTURES UK)



x-factor finalister 2008

Cats släpps på brittiska biografer den 20 december 2019.



louise gjord i chelsea

Vem är med i rollistan?

(Bild: YOUTUBE/UNIVERSAL PICTURES UK)

James Corden, som inte är främmande för att spela musikaler, kommer att gå in i rollen som & anmärkningsvärt rund & apos; Bustopher Jones, en katt som gillar de finaste sakerna i livet.

Dame Judi Dench kommer att spela Old Deuteronomy, en roll som ursprungligen spelades av en man på scenen. Hennes engagemang är särskilt trevligt eftersom hon ursprungligen var tänkt att spela rollen som Grizabella när musikalen hade premiär, men var tvungen att dra sig ut på grund av skada.

Idris Elba ska spela skurken i form av busiga Macavity, som hamnar i att kapna Old Deuteronomy i scenversionen.

(Bild: YOUTUBE/UNIVERSAL PICTURES UK)

Sir Ian McKellen kommer att spela åldrande teaterkatt Gus, medan Rebel Wilson spelar Jennyanydots.

Förutom mycket hyllade skådespelare finns det flera stora namn - några oväntade - från musikindustrin som är involverad i produktionen.

Taylor Swift kommer att spela huvudrollen som den sensuella och flirtiga Bombalurina, medan Jason Derulo kommer att spela Rum Tum Tugger, en nyfiken katt.

Mycket uppmärksamhet kommer att läggas på Jennifer Hudson som Grizabella som kommer att sjunga den ikoniska låten Memory, känd av Elaine Paige.

tom hiddleston din ashton

Ballerina Francesca Hayward, en stigande stjärna i Royal Ballet kommer att spela en kattunge som heter Victoria och sjunga en helt ny låt, komponerad speciellt för filmen av Lloyd Webber.

Trailer för filmkatter

Ja, en släpvagn är nu ute och finns högst upp i artikeln.

Svaret på Internet har varit minst sagt splittrande.

Katter filmdans

(Bild: YOUTUBE/UNIVERSAL PICTURES UK)

Ja, det finns - men Francesca Hayward kommer inte att vara den enda professionella dansaren i rollistan.

bästa jul-tv 2018

Guiderad av den trefaldiga Tony-vinnande koreografen Andy Blankenbuehler-ansvarig för hit-hop-musikalen Hamilton-kommer filmen också att innehålla en mängd fantastiska dansare.

Hiphop-danssensation Larry och Laurent Bourgeiois, tidigare dansare för New York City Ballet och Tony-nominerade skådespelaren Robbie Fairchild, tidigare solist för The Royal Ballet Eric Underwood, Mëtte Towley, medlem i Pharrell Williams hyllade dansgrupp The Baes, och Steven McRae, rektor för The Royal Ballet, har alla gjutits.

De kommer också att få sällskap av street-, freestyle- och samtida dansare från Brasilien, Frankrike, Filippinerna, USA och Storbritannien.

Plats för katter

(Bild: YOUTUBE/UNIVERSAL PICTURES UK)

Musikalen följer berättelsen om Jellicles, en kattstam som bor på ett skrot.

De kommer ut för att spela en kväll om året, en kväll som kallas Jellicle Ball, där de delar sina historier och långa berättelser.

I slutet av dessa upplevelser kommer en att väljas av deras stora ledare, Gamla Deuteronomi, att stiga upp till Heaviside -skiktet och återfödas till ett nytt liv.

topsy och tim nu

Vem styr Cats?

Hugh Jackman, Anne Hathaway i Les Miserables

Jobbet med att föra musikalen till den stora skärmen faller på Tom Hooper, som har haft mycket erfarenhet på den här arenan efter att tidigare ha regisserat Les Miserables.

Hooper har också anpassat musikalen för skärmen, tillsammans med Billy Elliots Lee Hall.

Filmen produceras av Working Title Films i samarbete med Monumental Pictures och The Really Useful Group och produceras bland annat av filmlegenden Steven Spielberg och musikteaterlegenden Lloyd Webber.

Katter släpps på bio den 20 december 2019.

Se Även: