X Factor-finalisterna singel Hero bekräftade den mest sålda singeln 2008

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

X Factor -finalisternas välgörenhetssingel Hero har bekräftats som den mest sålda singeln 2008 - och har redan samlat in en miljon pund för hjälpen Hjälphjältarnas kampanj och Royal British Legion Poppy Appeal i processen.



På bara två veckor sålde den mer än 540 000, och gick förbi Duffys Mercy -singel som har sålt 510 000 exemplar hittills.



Alla de sista 12 X Factor -akterna finns på omslaget till Mariah Carey, som Mimi själv utförde under förra helgens live resultat.



Bryn Parry, grundare av Help For Heroes, sa: ”De pengar som samlas in från försäljningen av Hero kommer att gå direkt för att förbättra livet för dem som har skadats både fysiskt och psykiskt i de pågående konflikterna.

'Jag känner inte till alla dina namn men från X Factor -teamet, finalisterna, producenterna, Simon Cowell till återförsäljare, journalister, DJ'er och mycket mer av er - och viktigast av allt varenda person som köpte skivan - Jag vet att du verkligen har varit en del av något alldeles speciellt; tack.'

Singeln har hjälpt välgörenhetsorganisationen att samla in 12,5 miljoner pund på knappt ett år.



De 12 akterna på singeln är Austin Drage, Eoghan Quigg, Scott Bruton, Laura White, Diana Vickers, Alexandra Burke, Daniel Evans, Rachel Hylton, Ruth Lorenzo, Bad Lashes, Girlband och JLS.

Se Även: