Martin Lewis utfärdar varning till miljontals britter efter EE skrotar fri roaming i Europa

Mobiltelefoner

Ditt Horoskop För Imorgon

Martin Lewis sa att fler telekomföretag kunde följa efter

Martin Lewis sa att fler telekomföretag kunde följa efter(Bild: Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock)



Martin Lewis har utfärdat en varning till miljontals mobiltelefonanvändare efter att EE bekräftat att de tar tillbaka EU: s roamingavgifter.



I ett svar på Twitter sa MoneySavingExpert -grundaren att fler telekomföretag kan följa efter för att återinföra avgifterna för semesterfirare i Europa.



Tweeting inför EE -meddelandet sa Martin: Nyheter. Jag hör, senare i dag kommer EE att tillkännage sina återinförda EU -roamingavgifter från och med den 1 januari.

Det här handlar inte om O2 -diskussionen om rättvis användning tidigare, det ser ut som att det kan vara helt avgifter som inte skulle ha tillåtits enligt EU: s regler. Mer när vi vet.

En följare svarade: Resten följer jag antar Martin?



Herr Lewis svarade: Ja, det här är det första riktiga avbrottet i leden och tyvärr kommer andra sannolikt att följa, men jag tvivlar på att det kommer att vara universellt, jag misstänker att vissa kommer att behålla sin EU -roaming som den är nu.

hemma med braithwaites cast
EE -kunder kommer att få nya roamingavgifter från januari

EE -kunder kommer att få nya roamingavgifter från januari (Bild: Getty)



Tre till exempel gjorde alltid ett bra spel av sina roamingpaket och det var till dess konkurrensfördel.

Det kommer efter EE bekräftade att det skulle innebära en fast avgift på £ 2 per dag för kunder att använda sina telefoner i 47 länder, från januari 2022 .

Avgifterna kommer att gälla för kunder som tecknar ett nytt kontrakt eller förnyar sitt befintliga efter 7 juli 2021 - om de inte använder en av dess specifika roamingtaxor Smart and Full Works - och befintliga kunder som uppgraderar efter detta datum.

Samtidigt har O2 och Three separat meddelat planer på att sänka gränserna för rimlig användning för dataroaming.

Kunder som använder mer än 25 GB data i månaden i Europa kommer att betala £ 3,50 extra per gigabyte från den 2 augusti.

Tre har också avslöjat att gränsen för rättvis användning för data i EU kommer att minska från 20 GB per månad till 12 GB, från 1 juli.

Dataanvändning över 12 GB, upp till din nuvarande ersättning, förblir avgiftsbelagd på 0,3 p per megabyte.

Hittills har Vodafone och Voxi båda bekräftat att de inte har några planer på att ändra sin nuvarande policy för mobilroaming.

BT Mobile -kunder, som ingår i samma grupp som EE, påverkas inte heller av förändringarna.

Se Även: