Turnén Pride of Britain 2015 rullar in i Cardiff och får en riktig kunglig walisisk välkomst

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Shenken geten var stjärnan idag när Pride of Britain tränarturné fick sällskap av Royal Welsh Regiment och deras maskot.



Det fantastiskt klädda vilddjuret välkomnade den rullande roadshowen till Cardiff, där han deltar i repetitioner för drottningens besök på torsdag, då hennes majestät kommer att presentera regementet med nya färger.



Inne på Millennium Stadium tog trupper som övade för den stora dagen - av vilka många nyligen tjänstgjorde i krigszoner som Afghanistan - tid för att gå med i PoB -turnén och publicera nomineringsprocessen för årets utmärkelser.



Kapten Ben Phillips, från Colwyn Bay, regementsadjutanten, sa: Jag tycker att det är lysande att det finns utmärkelser för människor som gör sitt yttersta för att hjälpa andra.

I samhället firar vi ofta inte människor som uppoffrar så mycket som vi borde. Jag har bett alla våra enheter om nomineringar till priserna.

Feed the get: The Pride of Britain bus besöker Cardiff och hälsas av The Royal Welsh Regiment och maskoten Shenken



varför togs biggins bort från storebror

Även i Wales fanns den tidigare Cardiff City -fotbollsspelaren Damon Searle, som nominerade mamman till Kyle Beere, en före detta akademispelare som drabbades av en försvagande hjärnblödning i åldern 13 år.

Katherine Simmons, 34, har kämpat mot systemet för att få sin son, nu 18, behandling och stöd nära sitt walisiska hem snarare än att resa tusentals miles för behandling.



Hon har samlat in 75 000 pund för att hjälpa Kyle och tar sig an striden för att finansiera ett nytt hjärnskadecenter för 7 miljoner pund för unga i Wales ( www.kylesgoal.org.uk ).

Damon, som nu spelar för Cardiff Legends i välgörenhetsmatcher, sa: Katherine är häpnadsväckande, hon har haft så mycket att klara av personligen men är fast besluten att stoppa andra familjer som går igenom det hon gjorde.

Jag är förundrad över människor som hon, jag spelar bara fotboll men hon har en otrolig styrka. Hon är precis en sådan person som jag tycker borde vinna en av Pride of Britain -priserna.

En annan nominerad var Findlay Church, 10, på Birmingham Children's Hospital, som trots en hjärntumör har samlat in över 20 000 pund till välgörenhet för att hjälpa andra ungdomar som han.

Han nominerades till ett pris av Sarah Holloway, hans barnsjuksköterska på sjukhuset.

Bussresan fortsätter hela veckan och i morgon är vi i Leeds och Bradford, torsdag är Manchester, fredagens stopp är Liverpool och turnén slutar i Newcastle efter en resa över gränsen till Skottland.

Vid varje stopp gör vår speciella National Express -tränare att det kommer att finnas en möjlighet för allmänheten att samla in ett nomineringsformulär för att berätta om en speciell person som de tycker förtjänar erkännande vid utmärkelserna.

Vinnarna i Pride of Britain kan vara i alla åldrar, från alla samhällsskikt.

Kanske känner du till en outtröttlig insamling? Eller en räddningspersonal eller medlem i Försvarsmakten som har gått utöver pliktuppmaningen?

Berätta om dem genom att besöka www.prideofbritain.com eller fylla i ett formulär på Pride of Britain -tränaren.

Följ tränarens utveckling vår Facebook -sida eller på Twitter @PrideOfBritain.

Varje nominering vi får kommer att beaktas av Pride of Britain -forskare.

Vinnarna, utvalda från en kort lista av en panel av uppskattade domare, kommer att ta emot sina utmärkelser vid en glittrande ceremoni i Londons Grosvenor House i höst, som kommer att visas på ITV.

Sedan 1999 har kungligheter, premiärministrar, Hollywoodstjärnor, sportlegender och pop- och rockikoner deltagit, inklusive prins Charles, prins William, Tony Blair, Gordon Brown och David Cameron, Pierce Brosnan, Ewan McGregor, Jon Bon Jovi, Sir Paul McCartney, David Beckham, Sir Bradley Wiggins, Simon Cowell, Sir Bruce Forsyth, Dame Helen Mirren, tidigare president Bill Clinton, Cheryl Fernandez-Versini, Joanna Lumley och hundratals fler.

Hur man nominerar: Fyll i formuläret nedan, besök www.prideofbritain.com eller hämta ett nomineringsformulär i din lokala Lidl -butik.

Sista nomineringstid : 7 augusti

katie grov styvsyster
Vi testar en ny webbplats: Detta innehåll kommer snart

Se Även: