O2 och EE för att återinföra roamingavgifter för alla som reser till Europa

Telefonräkning

Ditt Horoskop För Imorgon

Två tjejer surfar på nätet medan de sitter på stranden.

O2 tar ut en avgift för alla som använder mer än 25 GB data i Europa(Bild: Getty Images)



O2- och EE -kunder som åker till Europa måste snart betala extra för att använda sina telefoner, har nätverken meddelat.



O2, Storbritanniens största nätverk sa att det införde 'ändringar i vår policy för roaming -rättvis användning' från den 2 augusti i ett mejl till kunderna igår.



Kunder som använder mer än 25 GB data i månaden i Europa kommer snart att betala £ 3,50 extra per GB, har nätverket meddelat.

O2 -förändringarna innebär att alla användare i Europa kommer att betala avgifterna om de går över den månatliga datakostnaden - motsvarande cirka 40 till 60 timmars videoströmning.

Den sade: 'Eftersom din månatliga datatillägg i Storbritannien är över 25GB, kan du fortfarande använda dina data i vår Europazon.



vince mcmahon newcastle united

Men det är nu föremål för en roaminggräns på 25 GB. När du har nått denna gräns debiteras du en extra kostnad på £ 3,50/GB.

Företagets logotyp O2

Stora roamingräkningar är fortfarande ett problem när britter går utanför EU (Bild: Bloomberg via Getty Images)



För närvarande har UK O2 -kunder med obegränsad data redan en gräns på 25 GB när de är i Europa. Nätverket rullar nu ut den 25 GB -gränsen till alla sina kunder på sina & apos; Pay Monthly & apos; tariffer.

En talesperson för O2 förnekade att dess datakapacitet har skärpts och att det tog tillbaka roamingavgifter.

244 nummer kärlek

I maj 2017 det slopade dessa avgifter för telefonanvändare som besöker 47 länder, från Europa till Guadeloupe och Saint Barthelemy i Karibien.

Då stod det: ”Betala månads-, betalnings- och affärstariffer kommer att kunna använda sina inkluderande bidrag medan du reser i Europa. Så även om vädret förhoppningsvis kommer att vara annorlunda än Storbritannien, kommer det inte att vara att använda telefonen.

En talesperson för O2 sa att väldigt få av dess kunder skulle betala de nya avgifterna.

De sa: ”Mindre än 1% av våra Pay Monthly -kunder når 25 GB under enstaka resor till Europa. Om en kunds månatliga datatillägg i Storbritannien är över 25 GB kommer de från och med den 2 augusti att ha en roaminggräns på 25 GB i vår Europazon.

'Det betyder att de kan använda upp till 25GB av sitt bidrag utan extra kostnad - vi skickar ett sms till dem om de kommer nära gränsen, och igen om de når det. En kund kan fortfarande använda data om de når vår roaminggräns, men debiteras £ 3,50/GB.

EE mobil

O2 säger att få av sina kunder kommer att gå över gränsen på 25 GB - men de som står inför större räkningar (Bild: Getty)

todd dansar på is

Rivaliserande nätverk EE meddelade idag en avgift på 2 pund per dag för kunder att använda sina telefoner i 47 länder från 1 januari 2022.

Detta gäller såväl nya kunder som de som förnyar sina EE -kontrakt efter det nya året.

Listan innehåller de flesta europeiska länder utom Republiken Irland, liksom platser som Azorerna, Kanarieöarna och Martinique.

En EE -talesman sade: Från januari nästa år kommer EE att införa en ny fast avgift på £ 2 per dag för kunder som vill ströva över 47 europeiska destinationer (med undantag för ROI som ingår i inhemska planer), så att de kan använda sin planens fullständiga data, minuter och textersättning. '

Alternativt kan EE -kunder på sin Essential -tariff köpa ett Roam Abroad -kort för £ 10, vilket gör att de kan använda sina telefoner i 30 dagar utomlands.

lee och jasmin storebror

EE -användare med sina Smart- eller Full Works -avgifter kan få samma pass gratis.

Telefonanvändare betalar för närvarande inte mer för att använda data i Europa än de gör i Storbritannien, tack vare en EU -dom 2017 som slutade roamingavgifter.

Stressad kaukasisk affärskvinna som använder mobiltelefon

Roamingavgifter är ett stort problem för resenärer utanför EU (Bild: Getty Images)

Dessa avgifter var en gång gissel för semesterfirare och såg telefonanvändare stucka med massiva avgifter för att använda sina mobiler utanför Storbritannien.

Ofta innebar detta att bli träffad med en räkning i det blå, eftersom detaljerna var dolda i det finstilta i kontrakt.

handmaid's tale säsong 3 uk date

Men sedan Storbritannien lämnade EU är brittiska telefonbolag tekniskt fria att ta tillbaka roamingavgifter för britter som åker till Europa.

Men roamingavgifter är fortfarande en enorm fråga när britter besöker länder utanför EU - och kan betyda en telefonräkning på hundratals pund.

Besökare i Dubai kan debiteras upp till £ 50 för att skicka ett foto till någon i Blighty, enligt konsumentgruppen Who ?.

På samma sätt gäller höga räkningar för personer som besöker länder som USA, Turkiet, Mexiko, Thailand och Australien.

Andra nätverk har också variabla datakapslar när britter besöker Europa.

Se Även: