Juridiska utgifter försäkring - vem behöver det, är det värt det, vad det täcker vad det kostar och mer

Juridisk Hjälp

Ditt Horoskop För Imorgon

Kan du täcka kostnaderna för att hamna i domstol?(Bild: Getty)



I den första av en vanlig kolumn kommer vi till botten av några av den komplexa ekonomin
jargong så att du vet var du står. Denna vecka fördjupar vi oss i advokatkostnadsförsäkring.



Den ekonomiska pressen fortsätter, och med så många människor som har svårt att klara sig kan det vara svårt nog att täcka räkningarna och en matbutik varje vecka.



Men vad händer om du befinner dig i behov av juridisk hjälp?

Det här är inte situationer du planerar för, än mindre spara för, och att gå direkt för att få hjälp av en advokat kan vara för dyrt för många människor. Juridiska utgifter försäkring kan vara svaret.

Vi chattade med James Henderson, verkställande direktör på DAS UK Group , för grunderna.



Vad är advokatkostnadsförsäkring?

Enkelt uttryckt, om du befinner dig i en juridisk tvist, kan advokatkostnadsförsäkring täcka dina kostnader, även om ditt ärende går till domstol.

vinnare av rösten 2012

Hur mycket kostar det?

I Storbritannien köps rättsskyddsförsäkring vanligtvis som ett tillval till andra typer av försäkringar, till exempel hem och motor, så du ser det i allmänhet inte som en produkt på egen hand.



Om du väljer att inkludera det när du köper eller förnyar din hem- eller bilförsäkring kostar det vanligtvis mellan £ 20- £ 60 per år för individer, även om det varierar beroende på vem du köper det av och hur mycket täckning det ger dig .

Läs mer

Dina rättigheter...
Vad händer om du missar ditt flyg Dina rättigheter som patient när du använder A&E Hur man skriver ett vinnande klagomål Misstänkta affärer - lagen om du köper den

Hur vet jag om jag redan har det?

Forskning har visat att medan cirka 16 miljoner människor har rättsskyddsförsäkring, inser en tredjedel av dem inte detta.

Du måste kontrollera dina försäkringar, särskilt hemförsäkring, byggnadsförsäkring och bil- eller motorcykelförsäkring.

Det är också möjligt att du kan ha delar av detta skydd inkluderat i andra förpackade produkter, eller som en fördel av ditt anställningsavtal på jobbet.

Det kan vara en lite jobbig uppgift, men det är viktigt att kontrollera alla dessa dokument eftersom det kan leda till att du sparar pengar på dina juridiska räkningar.

Naturligtvis, som med vilken försäkringsprodukt som helst, om du är i tvivel om du redan har skyddet eller vill lägga till det i en befintlig försäkring, tala med din försäkringsgivare för att vara säker.

Läs mer

Fler konsumenträttigheter förklaras
Långsamt - eller obefintligt - bredband Betald semesterrätt Flygförseningskompensation Leveransrätt - få tillbaka dina pengar

Vad är fördelarna?

Regeringsuppgifter visar att rättshjälpen har minskat kraftigt från 2,5 miljarder pund 2010-11 till 1,6 miljarder pund 2016-17 efter förändringar av systemet 2013 som gör det svårare än någonsin att få tillgång till rättvisa till rimliga priser.

Förutom att täcka dina juridiska kostnader kan advokatkostnadsförsäkring också ge dig tillgång till en juridisk rådgivningstjänst, med stöd från ett team av proffs som kan vägleda dig genom alla personliga juridiska frågor, hjälpa dig att förstå dina rättigheter och ge råd om hur du tar eventuella ytterligare steg.

Vilka typer av saker kan jag använda det till?

Vad kommer det att betala för (Bild: Getty)

Det är utformat för att hjälpa till med vanliga juridiska frågor som:

  • Orättvist uppsägning eller diskriminering på jobbet
  • Skada från en olycka som inte var ditt fel
  • Tvister som rör defekta varor eller tjänster

Vad täcker det inte?

  • Problem som började innan du köpte policyn
  • Juridiska kostnader betalas ut innan ditt krav accepteras
  • Påståenden där sannolikheten för framgång eller 'rimliga möjligheter till framgång' professionellt bedöms vara mindre än 51% när som helst under ditt krav

Om du har en rättsskyddsförsäkring, glöm inte att - som med vilken försäkringsprodukt som helst - ett lågt pris kommer sannolikt att återspeglas i kvaliteten på täckningen det erbjuder, så det är verkligen viktigt att kontrollera villkoren för fullständig information om omslaget , begränsningar och eventuella undantag.

Om du inte gillar det du hittar, tala med din försäkringsgivare om dina alternativ.

Se Även: