Advokat avslöjar kryphål för förare för att undvika att köra biljetter och det är 'det enda sättet att få fallet utkastat'

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

David Beckham kommer att bekämpa en hastighetsavgift i ett fall som har satt fokus på fasta straffbiljetter och hur förare försöker vifta ur en.



Den före detta fotbollsspelaren, anklagad för att ha kört en Bentley i 59mph i en 40mph-zon i London, kommer att försöka få fallet utkastat på ett tekniskt sätt och hävdar att meddelandet inte kom inom det lagstadgade 14-dagarsfönstret.



Det finns 'praktiskt taget inga försvar' i domstol för körning över hastighetsgränsen, har en juridisk expert sagt Liverpool Echo.



Men en förare kan avfärda avgiften om de kan bevisa att meddelandet kom för sent, precis som Beckham försöker göra, säger Phoebe Callender, juridisk rådgivare vid DAS Law.

David Beckham

David Beckham kommer att hävda att meddelandet kom en dag för sent (Bild: Flynet)

senaste gratis saker dragon den

Här förklarar Ms Callender reglerna kring ett meddelande om avsett åtal och vad som händer om man levereras för sent till ett fordons registrerade djurhållare.



Vilka regler gäller för anmälan av böter?

När du får en hastighetsbot kallas den första aviseringen du får för meddelande om avsett åtal (NIP), där du måste informera polisen som körde vid tidpunkten enligt avsnitt 172 i vägtrafiklagen 1998.

snabb och rasande skådespelare dör

Detta meddelande ska skickas till den registrerade innehavaren inom 14 dagar efter det att hastighetsöverträdelsen ägde rum.



Om du inte skickar polisen förarens uppgifter inom den tid de anger, kan du få upp till sex straffpoäng och ett böter som vanligtvis är £ 100.

Efter detta kommer du att få ett meddelande om huruvida de kommer att erbjuda dig poäng och böter om en hastighetsmedvetenhetskurs eller om det kommer att gå vidare till en domstol.

Kan jag avvisa böter om det levererades 'sent'?

Att utmana bevis på en kamera kan vara 'knepigt', säger en expert (Bild: iStockphoto)

Enligt vägtrafiklagen 1998 måste NIP skickas till den registrerade innehavaren inom 14 dagar efter hastighetsöverträdelsen.

Om det när du mottar NIP är daterat mer än 14 dagar efter att brottet ägde rum, ska du skicka tillbaka det till processkontoret och avvisa det eftersom det är för sent.

matcha com priser uk

Om du inte är registrerad innehavare av bilen och du får NIP under 14 dagar måste du kontrollera om de skickade den till den registrerade innehavaren inom tidsperioden. Om det har varit det, kommer det inte att klassas som sent.

Om du misslyckas med att få ett NIP och bara får en domstolskallelse kan du ha ett försvar mot hastighetsbrottet och eventuella efterföljande åtal.

Hur utmanar jag en fartböter?

Det är mycket svårt att utmana en hastighetsbot eftersom det praktiskt taget inte finns några försvar för varför en person körde över hastighetsgränsen, även om du anser att det inte är rättvist.

Du kanske kan utmana det om meddelandet var felaktigt t.ex. datum, tid, plats för hastighetsbrottet.

Stavfel eller mindre misstag som färgen på ett fordon etc. accepteras dock inte.

smärtor eller riordan barn

Att utmana bevisen för själva kameran kan också vara knepigt, såvida du inte har bevis för att kameran är felaktig är det osannolikt att du kommer att kunna utmana din hastighetsbot framgångsrikt.

Ska jag använda en advokat/advokat för att hantera mitt ärende eller kan jag göra det själv?

En polis skriver upp en biljett till en förare (Bild: Adam Gerrard)

Om du väljer eller behöver en advokat beror på omständigheterna. De flesta hastighetsöverträdelser går inte till domstol och behandlas med straffpunkter och böter eller hastighetskurs, så du behöver inte en advokat i dessa fall.

Om du emellertid står inför en domstolskallelse och du redan har sex till nio poäng på ditt körkort, eller om du har blivit påtvingad att snabba på motorvägen över 75 km / h, kan du bli utsatt för högre böter eller körförbud.

snömåne februari 2019

Det skulle vara klokt att använda en advokat under dessa omständigheter för att stödja dig i att utmana bötesnivån eller lägga fram ditt ärende om varför du inte ska ha körförbud.

Är det sant att jag inte blir böter om jag bara har brutit hastighetsgränsen med 1-2 km / h?

Många tror att du inte kan bli böter för att gå en eller två miles i timmen över hastighetsbegränsningen - så är det inte alltid.

Vissa enheter har en tolerans på 2 km / h över hastighetsbegränsningen och du kan fortfarande bli böter.

Se Även: