Lady Rolling Stone: Anita Pallenberg - den otroliga, karismatiska och vackra kvinnan som övergav Keith Richards

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Keith Richards och Anita Pallenberg i Swinging Sixties(Bild: Eric Harlow/)



verkliga sexdockor

Med sitt rufsiga blonda hår, spidery svarta fransar, flytande halsdukar och hippiga hattar var Anita Pallenberg verkligen mamma till alla rockungar.



Förvisso en älskare av två Rolling Stones, Brian Jones och Keith Richards, och ryktad älskare av en tredje, Mick Jagger, hon var den ursprungliga 1960 -tals It -tjejen och musan till världens mest kända band.



Men skådespelerskan och modellen, som har dött vid 73 års ålder, var mycket mer än en troféflickvän eller grupp.

Hon var Lady Rolling Stone - den lysande, karismatiska och dekadenta stilikonen som formade populärkulturen och satte sex och droger i rock and roll.

Hennes dryck och narkotikaexploit var så legendariska att hon kallades för kvinnan som övergav Keith Richards.



Gitarristen Keith, som skulle vara hennes partner i 12 år och far till deras tre barn, berättade om sitt första möte: Hon visste allt och hon kunde säga det på fem språk.

Anita kallades kvinnan som övergav Keith Richards (Bild: Getty)



Hon skrämde av mig byxorna.

Vän Marianne Faithfull, flickvän till Mick Jagger, sa att onda Anita nästan för egen hand hade förvandlat Stones från popstjärnor till kulturella ikoner. Hon var den mest otroliga kvinna jag träffat i mitt liv, säger Marianne.

Bländande, vacker, hypnotisk och oroande. Andra kvinnor avdunstade bredvid henne. Hon talade i en outlandisk italiensk-germansk-Cockney-slang som förvrängde hennes syntax till surrealistiskt fragment, allt en del av hennes otäcka överklagande.

Men Anitas glamourliv i hjärtat av de svängande sextiotalet skulle bli hjärtvärd när drogerna tog ut sin rätt.

jeniffer aniston/naken

Anita modellerade i Paris, Rom och New York (Bild: NEWSAMpix)

Anita föddes i det tysk-ockuperade Rom i januari 1944. Hennes far var en italiensk resebyrå och konstnär, medan hennes mamma var en tysk sekreterare. Anita gick på tysk internat och blev flytande på fem språk.

Men hon utvisades som 16 -åring och började modellera, först i Paris och Rom, och senare i New York. Hon läste också medicin och grafisk design, men avslutade aldrig en examen.

1965 tog en vän henne med på en Stones -konsert i München och de smög sig bakom scenen. Anita erbjöd banden lite hash, och Brian Jones bjöd henne till sitt hotellrum.

Brian Jones bjöd Anita till sitt hotellrum efter en spelning i Rolling Stones (Bild: Getty)

De stannade tillsammans i två år, men båda tog mycket LSD, vilket gjorde Jones paranoid och kränkande.

I Marocko 1967 såg Keith Brian slå Anita. Han satte henne i sin bil och tog henne till England där de bodde tillsammans. Jones dog två år senare.

Keith återkallade senare: Jag gillar en pigg kvinna. Och med Anita visste du att du tog dig an en valkyrie - hon som avgör vem som dör i strid.

Mick Jagger sades respektera Anitas åsikt om bandets musik (Bild: Getty)

keeley hawes och matthew macfadyen

Hon var ett verkligt inflytande på bandet. Mick respekterade hennes åsikt nog så att spår på albumet Beggars Banquet remixades när hon kritiserade dem. Hon sjöng också backing vocals på Sympathy for the Devil. Keiths livvakt, Tony Sanchez, beskrev Anita som en livskraft, en kvinna så mäktig, så full av styrka och beslutsamhet att män kom att luta sig mot henne.

Jo Bergman, en Stones PA från 1967 till 1973, sa: Anita, Mick, Keith och Brian var The Rolling Stones. Hennes inflytande var djupt.

Men livet med Stones surade när de blev en pengamaskin. Anita hölls utanför studion och såg lite av Keith så hon började agera igen.

Anita, avbildad med Noel Gallagher, hängde runt en sten & apos; n & apos; rulla publiken in i hennes högsta år (Bild: John Ferguson/)

hur gammal är cheryl baker

Hon var i Barbarella, med Jane Fonda, 1968 och samma år spelade hon tillsammans med Mick Jagger i Performance.

De ryktades ha haft en affär på uppsättningen, vilket Anita alltid förnekade, även om Keith sades ha legat med Micks flickvän Marianne.

Anita spelade också en sjuksköterska i Candy, med Marlon Brando. I sin självbiografi, Life, sa Keith att Brando kidnappade henne en natt och läste hennes poesi och, när det misslyckades, försökte förföra Anita och mig tillsammans. Men de gav fortfarande sitt första barn, Marlon, 1969,

Tre år senare fick de en dotter, maskros Angela och 1976 en son, Tara Jo Jo, som dog av lunginflammation vid 10 veckor.

Marianne Faithfull sa att Anita 'var den mest otroliga kvinna jag träffat i mitt liv' (Bild: Jim Benett/)

Keiths mor insisterade sedan på att uppfostra Angela hemma i Kent, medan Anita och Keith uppfostrade Marlon på vägen.

Anita hade alltid hållit jämna steg med Keiths sprit och läkemedelshelvete. Men när de började använda heroin övergav hon honom. Han skrev: Jag försökte städa upp massor av gånger, men inte Anita.

1977 arresterades Keith i Toronto i besittning av heroin. De gick båda på rehab. Det fungerade för honom, men inte för henne.

stormzy och maya jama

Det var inte bara de ursprungliga stenarna som Anita var kompis med - här är hon med Ronnie Wood 2007 (Bild: Getty)

År 2008 hävdade Anita att hon och Keith drevs isär av advokater som såg henne som ett dåligt inflytande. 1978 inrättades hon i ett hus i New York, så att Marlon kunde börja skolan. Hon gick sönder. Hennes vikt ballonerade till 13: e när hennes utseende härjades av dryck och droger.

År 1979 greps hon misstänkt för mord efter att Scott Cantrell, 17, sköt sig själv i huvudet i hennes säng med Keith -pistol.

Cantrell, deras grundare, sades ha ett sexuellt förhållande med Anita. Döden dömdes senare till självmord, trots rykten om att han och Anita spelade rysk roulette. Hon sa senare: Jag kände ingenting. Det är ett av underverken med droger och drycker.

Anita med en festparty, modell Kate Moss 2010 (Bild: Getty)

Men Marlon hade varit i huset vid den tiden, och det bevisade slutet på Anita och Keiths förhållande. Anita flyttade tillbaka till London, där hon 1987 äntligen gick in på rehab. Hon vände sitt liv och avslutade en mode- och textilexamen på 1990 -talet.

Kritiker sa att hennes doktorsexamen var en triumf av stil över missbruk, men Anita bestämde sig för en karriär som designer. Hon sa: Jag gillar inte modevärlden. Det är för otäckt, för rip-off, för svårt.

Hon återvände till skådespeleriet och gjorde ytterligare sex filmer. 2001 medverkade hon i Absolutely Fabulous och spelade djävulen tillsammans med Marianne Faithfull som Gud.

Anitas senare år gick åt till att sköta hennes tilldelning i Chelsea och prata om sina två barnbarn, 20 och 16 år.

På en gång tillfrågad av Courtney Love om hon någonsin skulle få plastikkirurgi sa Anita: Älskling, jag var den vackraste kvinnan i 17 länder. Jag gillar att vara ful!

Förra året sa Anita: Jag är redo att dö. Nu är jag över 70 och om jag ska vara ärlig trodde jag inte att jag skulle leva över 40.

Se Även: