Hur 'bra' Cheryl Baker spenderade Bucks Fizz kontanter och slutade jobba som kallare

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Vad hände med Cheryl Baker's Bucks Fizz kontanter?



Bucks Fizz -stjärnan Cheryl Baker har tagit det modiga steget att erkänna att hon är helt sönder efter att coronaviruspandemin slet igenom underhållningsindustrin.



Cheryl, 66, sa att hon var tvungen att tillgripa att odla sin egen grönsak och har till och med erbjudits pengar av sin Dancing On Ice -partner Daniel Whiston och bandkamraten Mike Nolan i ett desperat försök att klara sig.



Fans blev chockade över att höra att situationen har blivit så hemsk för Cheryl - som fick en framgångsrik global karriär med Bucks Fizz efter att ha vunnit Eurovision Song Contest 1981.

Bucks Fizz hittade berömmelse vid Eurovision Song Contest 1981

Bucks Fizz hittade berömmelse vid Eurovision Song Contest 1981

Bandet sålde 50 miljoner skivor världen över; hade tre brittiska nummer ett inklusive Making Your Mind Up och gick på en sträng på utsålda turer.



Ovanpå det lyckades Cheryl också flytta in i tv, med frontprogram som Record Breakers och hennes eget matlagningsprogram på lördagsmorgonen, Eggs & apos; n & apos; Bagare.

Men trots hennes framgång betalar hon fortfarande en inteckning på sitt hem på fem miljoner sovrum på lantliga Kent och lever av sin statspension på £ 700 i månaden utöver £ 250 från en privat.



Cheryl är så trött att hennes berömda vänner har erbjudit sig att hjälpa henne med kontanter

Cheryl är så trött att hennes berömda vänner har erbjudit sig att hjälpa henne med kontanter (Bild: Lia Toby / WENN.com)

Så vart tog alla hennes pengar vägen?

Till att börja med kommer många att bli förvånade över att få veta att medlemmarna i Bucks Fizz inte tjänade så mycket till att börja med.

olly murs tvillingbror

Trots att gruppen en gång fick betalt motsvarande 20 000 pund för att spela en tre minuter lång låt på ett företagsevenemang, har Cheryl sagt att kontanter inte gick vidare.

surrar ensam hemma nu

'Jag tjänade inte stora pengar på att vara i Bucks Fizz. Vi tog in oerhört mycket pengar - ungefär en halv miljon pund - men vi såg inte så mycket av det, sa hon tidigare till This Is Money.

Bucks Fizz spelar Bobby G, Mike Nolan och Cheryl Baker och Jay Aston

Hon sköt berömmelse som en del av Bucks Fizz med Bobby G, Mike Nolan och Jay Aston (Bild: Getty Images)

- Vi hade ingen bra affär. Jag kommer ihåg att vi en gång gjorde en 42-dagars utsåld turné. Alla musiker som turnerade med oss ​​gick därifrån med 7 000 pund vardera. Vi fick bara 1 600 pund. '

Att erkänna att hon har kämpat för att stanna kvar i det svarta & på & av & apos; sedan hon var 16 sa Cheryl att showbusinessens osäkra karaktär gör det svårt att veta var du står från ett år till nästa.

Och 2016 var hon så spänd för pengar att hon tog ett jobb som kallare.

Hon sa: 'Jag hade inget arbete som kom in, men jag växte upp för att inte vara shirker så jag ringde en vän som driver ett företag. Jag sa till honom att jag kämpade och behövde tjäna lite pengar. Han gav mig ett jobb på sitt kontor som svarade på telefoner, kallade potentiella kunder, skrev brev och fakturor.

'Jag skulle säga:' Hej, jag heter Rita Stroud ' - mitt riktiga namn. De hade ingen aning om att jag var Cheryl Baker.

År 2018 anmälde hon sig till en dans på Dancing On Ice i ett försök att stärka böckerna och erkände att showen & rädda mitt bacon & apos ;.

Cheryl sa att en period på Dancing On Ice & apos; räddade hennes bacon & apos;

Cheryl sa att en period på Dancing On Ice & apos; räddade hennes bacon & apos; (Bild: )

Även om hon tog sikte på avgifterna, hävdade de tävlande att de var dåligt betalda.

'Pengarna är inte bra enligt min mening. Jag har tränat sex dagar i veckan sedan oktober. Om du tar dig till finalen är det ett projekt på sex månader, så pengarna är inte mycket i jämförelse, säger hon till Daily Star.

'I den här branschen kan du gå månader i taget utan jobb. Du kan inte tacka nej till arbetet. Jag måste jobba. Jag har en inteckning och räkningar att betala. Jag är inte en sparare, det har jag aldrig varit. '

Lönerna på serien antas variera från £ 20k ​​till £ 100k, medan I & a A Celebrity betalar runt £ 250k når de svindlande höjderna på £ 500k.

Cheryl, Mike och Jay uppträder fortfarande som The Fizz

Cheryl, Mike och Jay uppträder fortfarande som The Fizz

För att tjäna extra pengar säljer hon personliga meddelanden via CelebVM-appen och var planerad att dyka upp på många festivaler och åttiotalshelger med Bucks Fizz spin-off The Fizz, men allt måste skrotas när pandemin drabbade.

Men trots hennes ekonomiska svårigheter blev det nästan mycket värre för Cheryl och hennes bandkamrater när de var inblandade i en nästan dödlig tränarolycka efter en utsåld show i Newcastle 1984.

red dead redemption 2 kapitel

Liggande medvetslös på vägen, ryggraden trasig på tre ställen, Cheryl var nära att aldrig gå igen.

Cheryl och Mike Nolan katapulterades genom fönstret och fördes till sjukhus med bandmedlemmarna Bobby G och Jay Aston.

Mike var så svårt skadad att han föll i koma och lästes de sista riterna.

'Jag minns att jag såg Cheryl ligga på sjukhuset med all denna olja och glas i håret och hade den värsta huvudvärk man kan tänka sig,' sa han tidigare till The NEWSAM.

”Sedan halkade jag i koma i sex veckor. Jag kommer inte ihåg något om det, men jag dog och de återupplivade mig. Det betyder att jag inte är rädd för att dö nu, jag har sett att det inte finns något att frukta.

Som en följd av olyckan kommer Mike att ta epilepsipiller för livet, medan Cheryl fick allvarliga skador på ryggraden.

Är du förvånad över hur lite bandet fick betalt? Säg vad du vill i kommentarsfältet nedan ...

Se Även: