Kingdom Come Deliverance recension: En vacker rollspel med verklig historia

Videospel

Ditt Horoskop För Imorgon

Mina herrar och mina damer, idag kommer jag att berätta en historia om ett kungadöme. Av svek och hämnd. Men det här är inga fängelsehålor och drakar, detta är baserat på verkliga händelser och platser som fanns i vår värld.



Kingdom Come: Deliverance är ett medeltida rollspel, utvecklat av Warhorse Studios. Projektet finansierades via Kickstarter redan 2014 och samlade in hela 1 106 371 pund.



Beläget år 1409 i Böhmen - nu Tjeckien - är landet oroligt när kungen just har dött och hans gamla kungarike utvecklas nu



Huvudpersonen Henry har en personlig insats i kriget (Bild: Warhorse Studios)

Nu är detta inte bara en intressant bakgrund. Detta påverkar karaktären du spelar, eftersom spelet börjar med att din by utplånas och en värld härjas av inbördeskrig.

Även om det är en RPG spelar du i rollen som en färdig huvudperson istället för en karaktär som du bygger och namnger som de flesta andra anmärkningsvärda poster i genren, och det här är inte dåligt.



Ungefär som The Witcher betyder det att du är mer ansluten till spelets värld och känner dig mer engagerad i historien. Du kan se influenser och paralleller till Elder Scrolls -titlar som Skyrim och till tv -program som Game of Thrones , inte bara i den medeltida miljön utan i den mörka tonen.

Du kliver in i Henrys, analfabets son till en smed som lever ett ganska vanligt liv i den tråkiga byn Skalitz. Henrys värld förändras för alltid när en armé våldtar och plundrar genom hans hem och mördar alla hans nära och kära. Detta sätter upp hans önskan om hämnd.



tidsresenär från 2030

Istället för att bara visa dig vad som hände i en klippa scen, börjar spelet med att göra små ärenden i byn innan armén slår till och du måste försöka fly, vilket ger en mer visceral upplevelse.

Ja, DET Brian Blessed ger spelet sin distinkta röst (Bild: Warhorse Studios)

Grafiskt sett ser det här bra ut och använder CryEngine till förödande effekt - att skapa en värld som är både vacker och trovärdig.

elefant vänder bilen

Den spelas från ett förstapersonsperspektiv utan möjlighet att växla till en tredje eller en roterande kamera. Försöker du vara trogen tiden är ditt synfält begränsat på grund av din hjälm, men det finns också en liten head -up -display som hjälper dig att vägleda dig.

Miljöer i denna stora öppna värld är otroligt detaljerade och har ändå en realistisk känsla. Slott och landskap är modellerade efter sina verkliga motsvarigheter, så ibland är det fascinerande att helt enkelt titta på hur människor brukade leva ... och sedan gå in i sina hus och stjäla allt du kan från dem.

Föremål och kläder drabbas till och med av slitage, med kläder som tar skada eller smutsas med blod, vilket i sin tur påverkar hur andra invånare reagerar på dig.

Karaktärsmodeller, även om de inte är perfekta, gör ett bra jobb med att se levande och engagerade ut i motsats till döda stirrar av människor du möter i spel som Fallout och Skyrim.

Jag märkte några mindre fel i PC -versionen jag spelade, till exempel klippning och människor (tillsammans med den udda ko) som föll från himlen, men de var sällsynta och jag tog dem bara som en ledtråd från Gud och sa åt mig att gå till närmaste krog.

Landet är underbart realiserat (Bild: Warhorse Studios)

Musiken är vad du kan förvänta dig av ett medeltida spel, men går också över till episka orkesterpartier under strider. Manus och röstskådespeleri är imponerande med Tom McKay som spelar huvudpersonen, och spelet har till och med legenden som är Brian Blessed.

Det finns gott om utmaningar att hitta, och även om Kingdom inte håller din hand finns det waypoints, en karta och mål för att hålla dig på rätt spår.

Karaktärsmodellerna är otroligt känslosamma (Bild: Warhorse Studios)

holly willoughby garderob felfunktion

Vissa händelser är skriptade att hända vid vissa tidpunkter med eller utan dig, och att missa dem kan ofta få konsekvenser.

I ytterligare en touch av realism måste du hantera Henrys behov av sömn och mat. Se upp för att bli för full och äta bortskämd mat!

Du kommer ofta att känna att du vandrar runt i en levande andning, en värld med människor som gör sin dag, gör jobb och går till puben på kvällen bara för att toddla hem berusade och bli fickfickade av mig innan de sover det.

Du hittar en mängd färdigheter och förmåner att uppgradera (Bild: Warhorse Studios)


En potentiellt delande aspekt är det udda sättet Kingdom Come: Deliverance behandlar att rädda spelet.

prins charles och camilla

Att behålla dina framsteg beror på att du dricker 'Frälsarsnaps', en sprudlande tipp som är begränsad i utbudet. Jag tyckte att detta påminde mycket om sparpoäng och färgband från de tidiga Resident Evil -spelen.

Det finns också autospar, men utan möjlighet att spara och ladda på ett infall tvingas du verkligen tänka på konsekvenserna av dina beslut, till exempel om du ska ta strid.

På tal om strid, striderna är utmanande och inte det typiska & apos; vänsterklicket för att mörda någon & apos; affär. Det är mycket mer undertexter och nyanserat. Systemet påminner om actionspel i medeltida stil Chivalry, där du väljer riktningar för att hugga och hugga samtidigt som du kommer ihåg att undvika och blockera. Med det sagt är närstridskampen långsam och kräver hög precision. Jag siktar normalt på ansiktet.

Combat kräver fokus och precision (Bild: Warhorse Studios)


Henry är inte en enmansarmé och kan bestas om han inte är försiktig. Det finns buffs du kan applicera och några vapen och rustningar som är bättre lämpade för vissa situationer. På grund av låset på systemet kan kamp mot flera fiender leda till viss frustration, eftersom det ofta är mycket lite indikation på varifrån de attackerar.

Det finns sätt att stapla oddsen till din fördel, som att förgifta fienden, stjäla deras vapen medan de sover eller bara smygdöd.

Det finns också ett standard XP -system, eftersom vilken RPG skulle vara komplett utan ett? (Jag tittar på dig Zelda!)

Nivåuppbyggnad ger förmåner och bonusar som förbättrar dina färdigheter eller ger dig möjlighet att hålla längre utan mat.

Liverpool FC spelarbetyg

Färdigheterna är intressanta och balanserade, men jag har ännu inte hittat några som ger mig några stora fördelar.

Om allt svärdsspel blir för mycket kan du också plocka med låsplockning, pickpocketing, pruta, använda en slipsten och alkemi - som alla har sina egna färdighetsbaserade minispel. I de flesta andra titlar är dessa så enkla att en berusad liten kan göra dem. Däremot är Kingdom & apos; s förvånansvärt knepiga att bemästra.

Spelet har massor av atmosfär (Bild: Warhorse Studios)


Ånga )

Pris: £ 39,99 - £ 44,99

Släppdatum: 13 februari

Se Även: