Kate och William redo att gå vidare från Kensington Palaces 'härliga fängelse' - expert

Royals

Ditt Horoskop För Imorgon

Prins William och Kate är redo att gå vidare från det 'härliga fängelset' som är Kensington Palace, enligt en kunglig expert.



Hertigen och hertiginnan av Cambridge, tillsammans med barnen prins George, nio, prinsessan Charlotte, sju, och prins Louis, fyra, flyttar från Londonresidenset till Windsor.



De tros ha nycklarna till Adelaide Cottage, ett hus med fyra bäddar på fastigheten Berkshire , och kommer formellt att flytta i slutet av sommaren.



Deras nuvarande hem, sedan 2017, är lägenhet 1A i det vidsträckta palatset - en turistattraktion med trädgårdar och utställningar - som också är residens för kungligheter som hertigarna och hertiginnorna av Gloucester och Kent.

  Prins William och Kate Middleton med sina barn prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis på balkongen i Buckingham Palace
William och Kate med barnen George, Charlotte och Louis ( Bild: Getty Images)

Prins Harry bodde där i en grannlägenhet innan giftermålet Meghan Markle .

Flytten kommer att tillåta andra i raden till tronen William, 40, att vara närmare sin mormor, drottningen, som har tvingats dra tillbaka sin arbetsbörda efter pågående hälsoproblem.



Det kommer också att tillåta Kate, 40, att vara närmare sin egen familj och där hon växte upp i Bucklebury, Berkshire, samtidigt som det ger barnen mer frihet.

  Adelaide Cottage på Windsor egendom
Adelaide Cottage på Windsor egendom ( Bild: Matrixpictures.co.uk)

Adelaide har inte tillräckligt med utrymme för personal, vilket gör att Cambridge-barnen kan få en mer 'jordad' uppväxt.



Kunglig biograf och chefredaktör för tidningen Majesty, Ingrid Seward, säger att paret 'behöver utrymme' för att uppfostra sin familj, och beskrev Windsor som 'perfekt'.

Talar till Solen , sa hon: 'Kensington Palace är ett fantastiskt fängelse för barn – de vill kunna spela fotboll utan att bli övervakade bakom portarna.

  Prinsessan Charlotte anländer för sin första skoldag, med sin bror prins George och hennes föräldrar hertigen och hertiginnan av Cambridge, till Thomas's Battersea
George och Charlotte ska starta en ny skola tillsammans med Louis ( Bild: Getty Images)

'Jag tror att Windsor kommer att vara perfekt för dem, eftersom de kommer att ha mycket frihet och alla kan gå i skolan tillsammans.'

john cooper seriemördare

George och Charlotte har lämnat Thomas’s Battersea Prep School i sydvästra London och kommer att börja på en ny lokal skola i Berkshire i september, tillsammans med Louis.

Det spekuleras i att vara den sampedagogiska prep Lambrook School i Winkfield Row.

Under tiden tillbringar familjen Cambridge sommaren på sin lantgård Anmer Hall i Norfolk när de i lugn och ro förbereder sig för flytten, med det huset som troligen fortfarande kommer att användas för semester och raster.

  Kensington Palace, London
Familjen Cambridge har bott på Kensington Palace sedan 2017 ( Bild: Getty Images)

Kates farbror Gary Goldsmith sa till The Sun att William och Kate 'kommer att ha händerna fulla' när flytten närmar sig och tillägger: 'Men jag tror att de är redo för nästa kapitel i deras liv.'

Eftersom Prins Philip dog i april förra året, har hertigen och hertiginnan utökat sina roller inom företaget för att ta lite av vikten från den 96-årige monarken.

Hennes Majestät har också varit tvungen att dra sig ur några kungliga engagemang på grund av mobilitetsproblem.

Hon gjorde ett kort framträdande på Buckingham Palaces balkong för att markera slutet på Platinum Jubilee-firandet i juni.

Och fick sällskap av Cambridges, inklusive barnen, såväl som prins Charles och Camilla, som lyfte fram vad som nu är en strömlinjeformad central kunglig kärna.

Att flytta närmare drottningen samtidigt som William, Kate och co dras bort från Londons liv och allmänhetens ögon kommer sannolikt att innebära att de ibland ställs mer i rampljuset än någonsin.

Detta kommer att vara nyckeln eftersom William hjälper till att övervaka övergången till sin far som kung och sedan sig själv, samtidigt som han förbereder George för framtiden.

Se Även: