Josef Fritzls dotters hemliga nya liv avslöjades 10 år efter att han fängslades

Världs Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Hon kom fram från fullständig isolering och anonymitet för att få sitt namn gipsat över tidningar runt om i världen.



Elisabeth Fritzl tillbringade 24 år inlåst av sin far Josef i källaren under deras österrikiska hem där hon uthärdade nästan dagligen våldtäkter och födde sju av hans barn.



Glömd och utan att se solen eller andas frisk luft i nästan ett kvartssekel, när hon äntligen släppte sin ofattbart fruktansvärda prövning brändes det in i det offentliga minnet.



Evil Fritz dömdes till livstids fängelse för tio år sedan idag efter att ha erkänt sig skyldig till fängelse och förslavning av sin dotter, under vilken han våldtog henne över 3000 gånger.

Elisabeth fritzl

Elisabeth Fritzl är nu ledig och bor med sina barn

Josef Fritzl (bild: Getty)

Josef Fritzl dömdes till livstids fängelse i mars 2009



De flesta som tittade på den hemska historien undrade hur Elisabeth, som var inlåst från 18 till 42 år, någonsin skulle lyckas sätta ihop bitarna i hennes liv - särskilt i bländningen i världens media.

Men precis som hon lyckades överleva mot oddsen - behålla sitt förnuft och ta hand om sina barn under fruktansvärda omständigheter - överraskade hon också många genom att övervinna hennes prövning och hitta lycka.



Elisabeth fick ett nytt namn efter rättegången, med strikta lagar för att förhindra att hennes identitet avslöjades.

Hon bor nu med sina sex överlevande barn i ett ljust målat hus i en liten by på den österrikiska landsbygden, som inte heller kan identifieras och bara av landets media kallas 'Village X'.

mariah carey föreställning på nyårsafton

Barnen, nu mellan 17 och 31 år, sover i rum med dörrar permanent öppna efter att ha genomgått veckoterminer för att eliminera de trauma de drabbats av i källaren.

Deras tvåvånings familjehem hålls under ständig övervakning och övervakas av säkerhetsvakter, medan någon främling som fångas och lurar i närheten kan förvänta sig att bli hämtad av polisen inom några minuter.

Elisabeth Frtzl

Lokalbefolkningen skyddar Elisabeth som har lyckats återuppbygga sitt liv

Invånarna i den sammansvetsade byn hjälper också till att skydda familjen, enligt rapporter.

En fotograf som skickades till by X återkallade: Det finns bara några bybor och de är alla med polisen.

senaste Premier League-övergångarna

'Jag var snabbt omgiven av människor som sa till mig: De vill inte prata med dig, de vill inte se dig - snälla gå härifrån.

Men en lokal restaurangägare avslöjade: Familjen mår mer än bra.

De kommer ofta till min plats och vi behandlar dem som alla andra gäster. Alla i byn känner dem.

En annan boende sa: Med tanke på vad de har varit med om är de väldigt artiga, glada och ler mycket.

Rosemarie och Josef Fritzl (Bild: DM)

Hennes mamma Rosemarie hade ingen aning om att hon var inlåst i källaren

Och 2009 avslöjades att Elisabeth, bara ett år efter att hon flydde från fångenskap, fann kärlek med Thomas Wagner, en livvakt med det österrikiska företaget A&T securities som hade fått i uppdrag att skydda henne.

Thomas, som är 23 år yngre än Elisabeth, flyttade för att bo hos henne och hennes familj.

En i teamet av psykiatriska vårdare avslöjade att romantiken har hjälpt henne att övervinna hennes förflutna, vilket ledde henne till att radikalt minska behandlingen som hon genomgick för posttraumatiska stressstörningar.

prem star jets till paris

Psykiateren sa: Detta är ett levande bevis på att kärlek är den starkaste kraften i världen.

Med godkännande av sina läkare har hon upphört med psykiatriska terapier medan hon fortsätter med sitt liv - lär sig att köra bil, hjälper sina barn med läxorna, blir vän med människor i hennes ort.

Hon förlorade de bästa åren i sitt liv i den källaren; hon är fast besluten att varje dag som återstår för henne kommer att fyllas med aktivitet.

En annan källa nära det medicinska teamet som fortfarande övervakar familjen tillade nyligen: Det kan tyckas anmärkningsvärt men de är fortfarande tillsammans. Thomas har blivit en storebror för barnen.

En av Elisabeths dotter, Monika, som bodde på övervåningen med sina morföräldrar (Bild: Ian Vogler)

Sonen Alexander skickades också upp på övervåningen för att uppfostras av Fritzl (Bild: Ian Vogler)

År 2011 bröt Josef Fritzls svägerska, som kallar sig Christine R, nyhetsbrottet om Elisabeth genom att ge en fascinerande inblick i hur hon har återvänt till normaliteten efter hennes 24-åriga mardröm.

Hon sa: Elisabeth gillar att shoppa mycket. Hon kunde inte göra det medan hon var inlåst i källaren de 24 åren.

Hon älskar jeans med glitterfickor och hon klarade sitt körprov utan svårigheter.

'Nu letar hon efter en bil. Barnen går alla till skolan och jobbar hårt. Felix, den minsta, har en PlayStation.

Hon tillade att Elisabeth inte hade några ekonomiska bekymmer efter att österrikiska myndigheter försåg henne med 54 000 pund i barnbidrag som hon nekades under sin tid i källaren.

ett av de underjordiska rummen i Fritzl -familjehuset i Amstetten, östra Österrike, där Elisabeth Fritzl och hennes barn påstås ha hållits fångade av hennes far, Josef

Elisabeth födde sju barn i fängelsehålan, varav ett dog (Bild: AFP)

Efter att hon äntligen räddades i april 2008 behövde Elisabeth lika mycket motståndskraft för att möta sitt liv i frihet som hon gjorde för att överleva sina decennier av fångenskap.

Hon placerades med sina tre 'källarbarn' under vård av ett team av socialarbetare, terapeuter och psykiatriker på en klinik utanför Amstetten där hon bodde i sjukhusrum med utsikt över träd och en bred gräsmatta.

Felix rapporterades ha tillbringat mycket av sin tid med att stryka gräset på gräsmattan i ren förundran.

Berthold Kepplinger, den tidens överläkare på kliniken, påpekade: 'För dem är ett moln som går förbi ett fenomen.

2017 £10 sedel

Strax efter att hon släpptes började Elisabeth utveckla en besatthet av renlighet, duscha upp till 10 gånger om dagen, enligt rapporter.

Fritzl familjehus i Amstetten, östra Österrike (Bild: Getty)

Elisabeth återförenades gradvis med sina tre tonåriga 'övervåningsbarn', Lisa, Monika och Alexander, bröderna och systrarna som hennes tre barn i källaren aldrig hade träffat.

love island-tävlande 2018

Hennes förhållande till sin mamma, Rosemarie, var svårare att reparera, med Elisabeth som hade svårt att tro att hon inte hade en aning om att hon hade suttit fängslad under fötterna.

Rosemarie flydde enligt uppgift från hemmet hon delade med Fritzl strax efter att skandalen bröt ut, och försöker nu komplettera sin magra pension genom att sälja hemlagade väskor och målningar av blommor.

Christine R sa att hon nu besöker Elisabeth och hennes familj minst en gång i veckan och hävdar att vilken misstanke som finns har försvunnit.

Fritzl försvinner under tiden i Österrikes Stein -fängelse, där han kommer att stanna resten av livet.

Josef Fritzl

Fritzl har inte visat någon ånger för sina brott

Han bytte också namn till Josef Mayrhoff, kanske i ett ynkligt försök att undkomma sin egen infamy, eller måla sig som ett offer, och han tros nu ha demens.

Men Mark Perry, en brittisk journalist som intervjuar Fritzl i sin fängelsecell, säger att han inte har visat någon ånger för sina brott.

Han minns: Han sa hela tiden: ”Titta bara in i andra människors källare, du kan hitta andra familjer och andra tjejer där nere.”

Han tror inte att han gjort något fel alls. Han tror att det är ett misslyckande av rättvisa och att han har blivit felaktigt inlåst.

Se Även: