Jorginho svarar på Lionel Messi, Neymar och Cristiano Ronaldo Ballon d'Or jämförelser

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Jorginho förklarade 'ingen har vunnit mer än jag har den här säsongen' när han svarade på spekulationer som han skulle kunna utmana för Ballon d & apos; 2021.



Mittfältaren var en integrerad del för klubb och land då Chelsea vann Champions League och Italien segrade på Euro 2020 för att slutföra en glittrande kampanj för kontinental framgång.



Endast en man - Real Madrid -veteranen Luka Modric - har kunnat bryta upp Lionel Messi och Cristiano Ronaldos duopol av priset under de senaste 12 åren.



Men Jorginhos spektakulära säsong har drivit honom in i konversationen om fotbollens största individuella ära-och 29-åringen hävdar att han är inne med ett skott.

Jorginho njöt av en sublim säsong för klubb och land

Jorginho njöt av en sublim säsong för klubb och land (Bild: Getty Images)

'Vi har alla drömmar', berättade Jorginho Chelseas officiella hemsida . Men jag ska vara ärlig, det beror på kriterierna som beslutet bygger på.



'Om vi ​​talar om talang så vet jag att jag inte är den bästa i världen. Men om det pågår titlar, så har ingen vunnit mer än jag har den här säsongen!

'Hur skulle jag kunna jämföra mig med Messi, Neymar eller Cristiano Ronaldo? De har helt olika egenskaper för mig. Men jag upprepar, det beror på kriterierna.



katie piper pojkvän daniel lynch

Förutom att lyfta två troféer under de senaste två månaderna, var Jorginho nära att vinna FA -cupen bara för att Chelsea skulle komma till kort i finalen mot Leicester City.

Den brasilianskfödde italienaren hade bara en stor ära åt sitt namn - Coppa Italia med Napoli - innan han anlände till Stamford Bridge för 50 miljoner pund 2018.

Men Jorginhos troféskåp har svällt sedan han kom till Blues och han har också en Europa League -vinnare & apos; medalj samt tvåa-medaljer från två FA-cupar och Carabao Cup.

'Det är svårt att beskriva eftersom det är något som var så långt borta för mig', tillade Hellas Verona-akademin på sina silvervinnande bedrifter.

spelare utan kontrakt 2016

'Det var en riktigt stor dröm för mig och det är en bra känsla att uppnå dessa drömmar.

- Det har varit en mycket bra säsong. Vi gjorde så mycket som ett lag, det var en bra säsong för alla inblandade.

Jorginho talade också om sitt utmärkta förhållande till Thomas Tuchel, som var en uppenbarelse i Blues -utgrävningen efter att ha bytt ut Frank Lampard i januari.

Vill du ha en exklusiv förhandsförhandsvisning av din klubb - både i din inkorg och genom din brevlåda? Gå hit för att ta reda på mer och säkra din kopia.

Han sa: 'Chefen förstår mina egenskaper och han berättade vad han vill att jag ska göra. Jag försöker mitt bästa för laget varje match.

'Nu kan jag inte vänta med att få fans tillbaka nästa säsong eftersom det var konstigt att spela utan dem. Vi vill att de ska stödja laget igen och jag kan inte vänta med att se dem igen.

Chelsea startar den nya Premier League -kampanjen mot Crystal Palace lördagen den 14 augusti.

Se Även: