35 kontraktslösa spelare som är på gång gratis i sommar

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

På gång: Det finns gott om fynd att göra på sommaren



Och precis så är januari -transferfönstret klart och dammat.



Låt oss inse det - det var inte en klassiker i genren, eftersom högoktanaffärer var få och långt mellan deadline dagen.



Planering på Premier League -klubbar för sommaren kommer redan att påbörjas, med det nya tv -avtalet som innebär att det borde finnas gott om pengar.

Men det finns alltid utrymme för ett fynd, så vem är gratis tillgänglig i slutet av säsongen?

Vi har letat Europa efter spelare som har gått de sista sex månaderna av sina kontrakt och kommer att vara tillgängliga för ingenting, den 1 juli.



Här är 35 spelare som kan knäppas för den furstliga summan av £ 0,00 när nästa fönster rullar runt.

LIVE: Följ alla nedgångsdatum för deadline här



John Terry

(Bild: Actionbilder via Reuters / John Sibley)

Chelsea -skepparen John Terry avslöjade i helgen att han inte kommer att erbjudas en ny affär på Stamford Bridge, så det är dags att ta tag i sommaren.

I teorin åtminstone. Kom ihåg att Chelsea sannolikt kommer att ha en ny manager under sommaren som kan vara öppen för en u-turn, medan Terry själv säger att han aldrig skulle kunna spela för en annan engelsk klubb.

LÄS MER:

Michael Carrick

(Bild: Alex Livesey)

I hjärtat av Manchester Uniteds mittfält i nästan tio år har Michael Carrick haft en givande period på Old Trafford.

34-åringen skrev under ett sommarförlängning förra sommaren men med Uniteds form tumlar kan det vara dags för lite nytt blod.

Som Darren Fletcher och Rio Ferdinand har lämnat de senaste åren och det kan bli ex-Tottenham-människans tur i sommar.

Mathieu Flamini

(Bild: Getty Images)

Gunners & apos; mittfältaren Mathieu Flamini är obesegrad på Emirates i 52 matcher men har fortfarande kontrakt utan kontrakt.

Fransmannen har meddelat sin önskan att stanna kvar i Arsenal men vet att han måste bevisa att han är värd sina löner.

Om han lämnar det verkar en återkomst till Italien eller hemlandet Frankrike trolig.

Joel matip

(Bild: Lars Baron)

FC Schalkes mittback Joel Matip har kontrakt utan sommar och har redan väckt uppmärksamhet från en värd Premier League-klubbar.

Liverpool tros vara föregångare för hans signatur men både Newcastle och Sunderland, liksom andra europeiska klubbar, tros vara intresserade.

LÄS MER: Överföringsfönstrets effektrankningar - vem har haft det bästa fönstret?

Ezequiel Lavezzi

(Bild: Getty)

PSG-kantspelaren Ezequiel Lavezzi ryktas vara på väg från Parc des Princes i januari, med den franska sidan som vill tjäna pengar på 30-åringen innan hans kontrakt går ut.

Argentinaren har stor erfarenhet på toppnivå och kommer att kräva en rejäl lön men kan mycket väl vara värt pengarna för några stora europeiska sidor.

LÄS MER:

Nicolas N & apos; Koulou

(Bild: Getty)

Den dominerande mittbacken Nicolas N & apos; Koulou har imponerat på Marseille de senaste säsongerna.

En serie Champions League -klubbar kommer att försöka få en överenskommelse på plats för den försiktiga försvararen i januari.

Någonsin Banega

(Bild: REUTERS / Marcelo del Pozo)

Eftersom Sevilla kämpar för att nå ett nytt avtal med mittfältaren Ever Banega, kan spelaren vara på väg ut ur klubben.

27-åringen har genomgått en skadefylld kampanj i år men lockar fortfarande uppmärksamhet från andra håll i Europa med sin framtid i luften.

Martin Caceres

(Bild: FIFA via Getty)

Uruguayan Martin Caceres har fallit i onåd hos Juventus och kämpar för speltid.

Den mångsidiga backen, som kan spela mittback eller back, har liten anledning att stanna hos Juventus. Han ser sannolikt ut att lämna på jakt efter en mer konsekvent startroll.

Miguel Veloso

(Bild: Getty)

Miguel Veloso kan vara en vettig friöverföring för klubbar i sommar.

Den portugisiska landskampen spelade en nyckelroll i Kievs fina Europa League -körning förra perioden och kan spela i vilken position som helst mitt på mittfältet.

29-åringen skulle göra en praktisk truppspelare tack vare sin konsekvens.

Aleksandr Kokorin

(Bild: Getty Images)

Den unge forwarden Aleksandr Kokorin är en framåtgående talang i Dynamo Kiev och har gjort fem gånger på tio matcher den här terminen.

Med intresse för den unga highen är en övergång i januari troligtvis med Arsenal enligt uppgift att förbereda ett bud på 4,3 miljoner pund.

Den tidigare Manchester United -stjärnan Andrei Kanchelskis sa: 'Arsenal är det bästa alternativet för Aleksanders karriär. Om han är beredd att arbeta mycket kommer han inte att ha några problem.

Sofiane Feghouli

(Bild: Manuel Queimadelos Alonso)

Snyggt, kreativt och direkt.

Valencia -kantaren Sofiane Feghouli har mycket att erbjuda och borde väcka uppmärksamhet från Premier League -klubbar om ett nytt kontrakt inte tecknas snart.

Den algeriska formen har vacklat den här terminen men hans 19 mål med 25 assist under de tre senaste säsongerna markerar hans potential och, vid 25 år, är han på toppen av sin karriär.

Zlatan Ibrahimovic

(Bild: AFP/Getty)

Den produktiva Zlatan Ibrahimovic väntas avsluta sin PSG -karriär i slutet av säsongen.

34-åringen har gjort 15 gånger på bara 14 matcher hittills den här säsongen och en potentiell fri transfer för svensken kommer att få klubbar över hela världen att vänta med betade andetag för att fånga honom.

Caner Erkin

(Bild: Getty)

Den pålitliga artisten Caner Erkin har varit en stöttepelare på Fenerbahce -sidan sedan han kom 2010 och erbjuder en anständig anfallande produktion.

27-åringen har dock bara spelat i den turkiska Super Lig och den ryska Premier League så kan sakna den erforderliga erfarenheten för en stor europeisk klubb.

Roman Neustadter

(Bild: Martin Rose)

Roman Neustadter är en dominerande figur på Schalkes mittfält. Han gynnar rollen som defensiv-mittfältare men kan på grund av sin längd också fylla i mittbacken.

27-åringen har en imponerande 88 procent passningsnoggrannhet hittills den här säsongen och vann 61 procent av sina tacklingar.

dolly rose campbell partner

Darijo Srna

(Bild: Christian Hofer)

Trots att han är 33 år är Darijo Srna fortfarande en kraft att räkna med.

Kroaten har varit i Shaktar Donetsk sedan 2003 och gjort 302 matcher, men när hans kontrakt går ut kan det vara dags för honom att gå vidare.

Trots att han bara spelade i den ukrainska Premier League har Srna imponerat på internationell nivå för Kroatien så det skulle inte vara för mycket av en poäng för andra europeiska sidor.

Backen kan spela var som helst på högerflanken och är känd för sin passning och frispark.

Eder Balanta

(Bild: Getty)

Den colombianska backen Eder Balanta ser ut att ha en ljus framtid framför sig.

22-åringen har takt att bränna och förmågan att hoppa ut även de högsta av anfallarna.

River Plate hoppas kunna tjäna pengar på sin starlet, som redan har gjort sex matcher för senior Colombias nationella sida, innan hans kontrakt går ut i sommar.

Platshållarbild för Alvaro Arbeloa

(Bild: Gonzalo Arroyo Moreno)

Alvaro Arbeloa var aldrig förnamnet på lagbladet i Real Madrid men han har värmt bänken mer och mer under de senaste säsongerna.

32-åringen har ett antal framgångar med sitt namn, inklusive två La Liga-titlar, två VM och en Champions League.

Tonny Vilhena

(Bild: Getty)

Tonny Vilhena blev besviken efter att ha missat ett drag för att ansluta sig till den tidigare chefen Ronald Koeman i Southampton under sommaren.

Feyenoord mittfältare har utvecklats snabbt under sina fyra år med den nederländska sidan men är nu redo att klara sin handel på en högre nivå.

20-åringen har en stor framtid framför sig och kan bli ett snipp om han lämnar Feyenoord som en friagent.

Andrija Zivkovic

(Bild: Srdjan Stevanovic)

19-åriga Andrija Zivkovic har tagit den serbiska Superliga med storm i år.

Den unge forwarden har gjort sju mål i ligan redan den här säsongen och har följts av scouter från Arsenal, Chelsea och Manchester City.

Det är tveksamt om Zikovic är redo att kastas i de bästa europeiska ligorna ännu men kan vara en smart investering för framtiden.

Mehmet Topal

(Bild: EuroFootball/Getty)

Den 29-årige mittfältaren Mehmet Topal är en viktig medlem på hans Fenerbahce-sida och har spelat varje minut i Super Lig den här terminen. Det skulle vara förvånande om klubben inte försöker binda honom innan sommaren.

Hans uthållighet är enastående och turken kommer att springa genom en tegelvägg för sitt lag - exakt den inställning Fenerbahce behöver för att dra sig ur sin nuvarande nedgång i form.

André Carrillo

(Bild: Epsilon)

Utnämnd som 'nästa Ronaldo', är André Carrillo en ödmjuk kantspelare som för närvarande spelar för Sporting Lissabon, Cristiano Ronaldos första klubb.

Peruanen lyckades med 18 assist för Lissabon under kampanjen 2014-15 och kommer att bli efterlyst för sin takt och korsningsförmåga om han släpps på sommaren.

Han började på liknande sätt den här terminen med ett mål och assist i på varandra följande matcher men fick en skada som han fortfarande kämpar med.

Lissabons president Bruno de Carvalho är ovillig att låta kantspelaren gå gratis, så ett drag i januari verkar troligt med Leicester City som ryktas förbereda ett nytt bud efter att ha försökt säkra Carrillos tjänster förra sommaren.

Steve Mandanda

(Bild: AFP/Getty Images)

Marseille -kaptenen och målvakten Steve Mandanda rapporteras vilja ha en ny start när hans kontrakt löper ut under sommaren.

Det finns dock ett rykte om att om den franska klubben kvalificerar sig för nästa års Champions League kommer 30-åriga avtal automatiskt att förlängas. Det kan lämna den borttappade målvakten i en klibbig situation i maj 2016.

Gregory van der Wiel

(Bild: Dean Mouhtaropoulos)

Efter att kontraktsamtal mellan PSG och Gregory van der Wiel gick sönder i maj avslöjade försvararen att han har erbjudanden från England att falla tillbaka på.

Backen upprepade att han vill stanna på Parc des Princes men förstår att han kan behöva gå vidare.

Alla klubbar som gör ett drag för 27-åringen kommer att få en arbetshäst av en försvarare, även om det är lite felaktigt.

Adam Johnson

(Bild: Stu Forster/Getty)

Om Adam Johnson anses vara överskott till kraven eller inte är upp till den nya Sunderland -chefen Sam Allardyce.

'Big Sam' förväntas ha en klar utgång i januari när det ska bli klart vilken av Black Cats & apos; truppen erbjuds nya erbjudanden.

Johnson har haft glansstunder på Stadium of Light men de har varit alltför sällsynta. 28-åringen har bara lyckats med ett mål och två assist den här säsongen och hans framtid hänger kvar.

Igor Denisov

(Bild: Epsilon)

Igor Denisov har utstått ett kontroversiellt år med Dynamo Kiev.

Tidigare i år var 31-åringen transferlistad och förbjuden att träna efter att ha förolämpat huvudtränaren Stanislav Cherchesov. Dock avskedades Cherchesov strax därefter och Densiov återvände till sidan.

Chansen till en nystart nästa sommar lockar säkert defensiv mittfältare efter en turbulent tid i Ukraina.

Hatem Ben Arfa

(Bild: Getty Images)

Hatem Ben Arfa - kommer du ihåg honom?

Den tidigare Newcastle -mannen insåg aldrig sin potential i St. James & apos; Park och tecknade ett ettårskontrakt med Nice under sommaren.

28-åringen har gjort sju gånger den här säsongen, en drastisk förbättring av tiden i England, men det återstår att se om han förlänger sin vistelse med sidan.

Ron Vlaar

(Bild: Getty Images)

Nederländska mittbacken Ron Vlaar tecknade ett kontrakt på sex månader med AZ Alkmaar i december.

Om 30-åringen imponerar så verkar det troligt att han kommer att stanna längre. Om inte, så kanske en återgång till Premier League tippar på en försvarares befälhavande manberg.

Victor Valdes

(Bild: Getty)

Efter att ha blivit frusen på Old Trafford, Victor Valdes & apos; kommer att tillbringa de sista sex månaderna av sitt Manchester United -kontrakt på lån hos Standard Liege.

Den tidigare Barcelona -målvakten är högt rankad över hela världen och slösar bort på Uniteds kantlinje.

Rapporter har kopplat 33-åringen till Chelsea, Newcastle och turkiska Antalyaspor när hans nuvarande lånebok slutar.

James Morrison

(Bild: Actionbilder via Reuters / Carl Recine)

Alltid konsekvent mittfältare James Morrison är en annan kontraktslös under sommaren.

Som sagt, det skulle inte vara förvånande för Baggies att erbjuda honom en ny affär.

Skotten har tre mål, inklusive en tandställning mot Chelsea, och två assist till hans namn den här terminen.

Gaston Ramirez

(Bild: Mike Hewitt)

Den uruguayanska mittfältaren Gaston Ramirez har varit en stor flopp sedan han kom till sydkusten för 12 miljoner pund 2012.

Saints mans dagar på St Mary verkar vara över efter att han skickats ut på lån till Championship Middlesbrough för resten av kampanjen, när hans kontakt löper ut.

Klubbar från Italien, inklusive Lazio, har också nosat runt i spelmakaren.

25-åringen var en kreativ kraft att räkna med tidigare och kommer att hoppas att han återupptäcker den formen 2016.

Joel Campbell

(Bild: Getty)

Efter att ha imponerat mot Manchester City i måndags kommer Gunners att erbjuda stjärnan Joel Campbell ett nytt kontrakt.

Men om en överenskommelse inte träffas bör snabba och direkta framåt inte ha några problem att hitta en ny klubb.

Junior Hoilett

(Bild: Clive Rose)

QPR var desperata att avlasta Hoilett på sommaren när hans stötfångare på 45 000 pund i veckan tappade på deras budget.

Han stannade dock kvar och har bara startat sex matcher den här säsongen.

Nyligen har 25-åringen haft en väckelse under Jimmy Floyd Hasselbaink.

Stephane Sessegnon

(Bild: Shaun Botterill/Getty)

Benin -landskampen Stephane Sessegnon har varit varm och kall i Premier League hittills.

Han kan vara mittfältsdynamit eller en komplett åskådare i matcher. Hans framtid vid Hawthorns kommer troligen att avgöras av hans form från och med nu till slutet av säsongen.

olivia kändisar går och dejtar

Ahmed Elmohamady

(Bild: Laurence Griffiths)

Hull Citys Ahmed Elmohamady njöt av en givande tid i Premier League med tre mål och två assist förra säsongen och har fortsatt på liknande sätt i årets mästerskap.

Försvararen är ett verkligt hot framöver och har ett fantastiskt steg på sig. Tigrarna kämpar för att knyta honom vilket lockar intresse från toppsidan.

Martin Demichelis

(Bild: Michael Regan)

Mycket illvilligt, men den rutinerade argentinaren har gott om stamtavla.

Han saknar kanske takt, men mitthalvan kan vara ett lugnande inflytande på baksidan, solid försvara sitt eget straffområde och marschera de omkring honom.

omröstning

Pratar Zlatan! Vill du se Ibrahimovic flytta till Premier League under sommaren?

4000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

Titta: Topp 5 överföringar av vintern 2016 transferfönster

Se Även: