Jo Whiley: Min fjärde bebis var ner till Noel Gallagher!

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Jo Whiley (Bild: BBC)

Jo Whiley (Bild: BBC)



Jo Whiley måste vara drottningen för multi-tasking. Hon har fyra barn i åldrarna från tre till 19 och jonglerar två jobb på BBC Radio 2 och Sky.



För att inte tala om att täcka stjärnhändiga kändisarrangemang, ta sig tid för mamma och pappa och åh, naturligtvis, hennes hunky make Steve Morton.



Men det bästa med Jo? Att hon verkar ta det hela med ro.

Jag har gjort det så länge att det bara inte är några problem. Mina timmar är fantastiska jämfört med många av mina vänner som måste vara på jobbet kl 9! hon säger.

Ofta har jag lyxen att sitta i sängen med min yngsta, Coco, äta toast, titta på Ben & Holly’s Little Kingdom.



Självklart kommer det att finnas andra tillfällen då jag är superupptagen, men barnen förstår det.

Vid 46 och med så mycket tryck på axlarna, hur lyckas Jo, som är mamma till Indien, 19, Jude, 12, Cassius, 10 och treåriga Coco, se så ungdomlig ut?



Jag tittar på vad jag äter och går till gymmet, men att vara på TV nu är ett fantastiskt incitament, erkänner hon.

Jag vill inte ha stora bingovingar på skärmen och det får mig att jobba lite hårdare.

när kämpar mike tyson

Med det sagt kan jag bara vara så länge utan kaffe och en croissant!

louis p stuart-houston

Jo gick med på Radio 1 1993 och blev en av stationens mest respekterade DJ: er.

Och en del av det beror på att hon aldrig tycktes besatt av att se bra ut - hon är bara en naturlig skönhet.

Tja, jag har ungefär sex centimeter smink på sig, skrattar hon.

Ibland säger jag, ”Herregud, jag borde verkligen göra något åt ​​rynkorna runt ögonen” och mina barn och man kommer att skrika ”Gör aldrig det!”.

De säger att de är mina skrattlinjer och de skulle hata det om de inte var där, så jag har kommit överens med allt.

Jag vill inte ha ett skinande plasthuvud.

Jag vill inte gå plastikkirurgi alls. Jag sladdar på några salvor istället.

Du har inget val om att bli gammal och du måste bara gå med det. Det jag är otroligt tacksam för är min hälsa.

Ju äldre du blir desto mer ser du människors kroppar misslyckas och desto mer får du att uppskatta det du har.

Jag har tur att jag har fyra barn och att jag kan vara där för dem - det är allt jag verkligen bryr mig om.

molly mae och tommy

Jo räknar med att ha barn över ett så stort åldersintervall hjälper till att hålla henne ung - liksom att hålla fingret på pulsen.

Jag älskar mode och tror att man kan anpassa kläderna till vilken ålder man än är, säger hon. Du kan fortfarande bära en kort kjol så länge du inte ser ut som en komplett och fullständig tårta!

Om du bara tittar i spegeln så berättar det om du ser bra ut i något eller inte.

Jo säger att hennes äldsta dotter, Indien, är en av hennes bästa vänner, så det slog hårt för henne när hon gick till universitetet i Falmouth förra året.

Steve var till och med tvungen att ge Jo Valium att lugna ner henne på hemresan efter att ha släppt sin dotter för första gången, men hon förklarar att det har blivit lättare.

Först när hon gick bort tänkte jag bara, ”Det här är slutet på att jag har en dotter som heter Indien, hon är borta nu”, minns Jo.

Men nu vet jag att de bara försvinner lite för att sedan komma tillbaka. Er relation finns kvar; de är fortfarande dina och du är fortfarande deras. Du måste låta dem gå och göra dessa saker för att du vill att de ska vara lyckliga.

Indien hamnade vid Jo's yngsta dotter, Cocos, födelse för tre år sedan, eftersom Steve arbetade hemifrån då.

Jag känner mig fruktansvärt skyldig över att Indien var där vid förlossningen, men jag tror att hon nu är riktigt nöjd, även om hon inte var rak efteråt eller medan det hände! skrattar Jo.

Indien är faktiskt mycket strängare med de andra barnen än jag. Jag är ganska avslappnad medan hon alltid är desperat orolig för att de kommer att ha en fruktansvärd olycka.

jag är en kändis röstad bort

Jo syster Frances, 43, föddes med cri du chat, en medfödd sjukdom som orsakats av en kromosombrist, så hon testades under var och en av sina graviditeter om något av hennes barn också fick det.

Jo är så aktiv som hon kan för att öka medvetenheten och fonderna för välgörenheten Mencap, främst genom sin serie Little Noise Sessions -konserter, för vilka hon uppmanar vänner som Coldplay och Elbow att uppträda gratis. Hon DJs också med Frances när hon kan på en klubb som hennes mamma, Christine, startade.

Jo's föräldrar tar hand om Frances på heltid, men hjälper också till att ta hand om programledarens barn när hon är på jobbet - och Jo vet inte vad hon skulle göra utan dem.

Mamma och pappa hjälper till så mycket, säger hon. Jag skulle bli fylld om jag inte hade dem som bor i närheten. Vi har olika barnomsorgssituationer men i slutändan är de alltid där för att bära oss och barnen älskar dem.

Sedan han flyttade till Radio 2 tidigare i år har Jo inte tittat tillbaka. I motsats till rykten var det hennes beslut och hon säger att hon är mer nöjd nu än hon har varit på ett tag.

Jag känner mig riktigt glad och avklarad nu, säger hon. Det har varit som att sätta på en riktigt snygg handske.

Jag ser fram emot att göra min show och åka hem leende. Jag har lyckats göra så många fler saker än jag har gjort de senaste åren.

Jag har intervjuat Tony Bennett, Bryan Ferry, Annie Lennox, Glen Campbell, Peter Gabriel och Elbow. Det är så många fantastiska saker som händer på grund av Radio 2, så jag har verkligen tur.

Jo har bett några av hennes vänner att visas på hennes nya Sky -show och hennes första gäst var mannen som hon säger var så att säga ansvarig för Coco.

Jag hade alltid velat ha ett fjärde barn och jag sa hela tiden till Steve att inte glömma det, säger hon.

Sedan stötte jag på Noel Gallagher och hans fru Sara i en butik med deras nya bebis Donovan. Han var liten och jag tänkte bara, 'Oj, han är verkligen underbar'.

När jag började prata med Noel tänkte jag: 'Okej, vi är i samma åldrar, han har gjort det och haft en till' och jag gick hem till Steve och sa till honom att jag inte kunde vänta längre. Så indirekt var Noel ansvarig.

Jo make Steve är också i musikbranschen och med sina hektiska scheman får de inte mycket tid ensam tillsammans.

arsenal team foto 2014

Men efter att ha firat 20 -årsjubileum i år måste de göra något rätt - och Jo tror att hemligheten är vänskap.

Lyckligtvis mår vi fortfarande riktigt bra och jag tror att det är nyckeln, säger hon.

Om ni är riktigt bra kamrater och ni verkligen älskar varandra kan ni klara av alla stormar som kommer.

När du plogar igenom tuffa tider, så småningom gör det dig närmare.

Även om Jo är upphetsad över sina gäster i resten av hennes tv-serie, är ett par hon skulle vilja ha på Jay-Z och Beyonce-och inte bara så att hon kan ge dem råd om att uppfostra barn.

Jag intervjuade Beyonce efter hennes Glastonbury -föreställning och hon var så ödmjuk med sina jeans och kavajer på och så vacker. Jag var förundrad över henne.

Jag har träffat Jay-Z fler gånger och jag tror att han kommer att bli en fantastisk pappa. Han har riktigt mjuk hud och stora händer. Tanken på att han vaggar en liten nyfödd bebis är redan som en affisch i mitt huvud!

Se Även: