Jessica Ennis-Hill lämnade 'totalt trasig' efter de största utmaningarna i hennes liv

Andra Sporter

Ditt Horoskop För Imorgon

Om det är någon som kan överleva lockdown är det Jessica Ennis-Hill.



Eller för att ge henne hela titeln, en hon är alldeles för blygsam för att vara känd av: Dame Jessica Ennis-Hill.



'Jag är van att ha ett mycket strukturerat, regementerat liv', säger hon och pratar från Sheffield-hemmet som hon delar med sin man Andy-en byggarbetsplanerare som hon har varit med sedan tonåren-och deras barn.



För, naturligtvis, är 34-åriga Jessica en av de största idrottarna som detta land någonsin har producerat.

Och den olympiska och världsmästaren sjösportaren ägnade över 20 år åt att träna för att bli den allra bästa.

'Varje dag gick du till banan. Allt var inriktat på att vinna. Fast det är väldigt annorlunda nu när barn kastas in i ekvationen! ’Säger hon om femåriga Reggie och tvååriga Olivia (Liv).



Jessica Ennis-Hill i ett publiceringsskott för Sleepeezee

Jessica tar en paus från Lycra för en fotografering (Bild: Sleepeezee)

Född och uppvuxen i Sheffield till Vinnie, målare och dekoratör, och Alison, socialarbetare, upptäcktes Jessicas tidiga löfte på ett friidrottsläger som 13 -åring av Toni Minichiello, som skulle fortsätta att vara hennes tränare under hela sin karriär.



En som skulle se henne ta guld vid VM 2009 och igen vid OS 2012 i London 2012.

Hela världen greps när hon klättrade upp på pallen på 'Super Saturday', som markerade Team GB: s bästa OS -prestation på 104 år, med Jess som en av tre guldmedaljer den dagen.

Men det var faktiskt inte hennes stoltaste ögonblick. Det kom när hon tog silver vid OS 2016 i Rio, bara två år efter att hon fött Reggie.

Varm, öppen och häpnadsväckande grundad - något hon lägger ner på att hålla fötterna stadigt i hemstadens rötter - Jessica förklarar hur moderskap förändrade allt för henne.

'Innan jag fick Reggie hade jag ingen aning om hur jag skulle känna - hur jag skulle vara fysiskt och mentalt. Fram till den punkten i mitt liv var jag väldigt driven och enfaldig.

& apos; Allt handlade om mig och mina framträdanden - vad som än skulle få mig till den podiet. Det var likadant för alla runt omkring mig. Allt handlade om att jag vann medaljer. & Apos;

Jessica Ennis-Hill i ett publiceringsskott för Sleepeezee

Jessica som vi brukade se henne - i fitnessutrustning (Bild: Sleepeezee)

'Men när Reggie kom, förändrades det på ett ögonblick. Allt jag tänkte är att jag måste vara världens bästa mamma och se till att han har allt han behöver. & Apos;

& apos; Jag hade den ständiga kampen om skuld - ska jag gå och träna eller ska jag vara med honom? Det var en riktigt konstig tid, men lika bra den bästa tiden eftersom Reggie motiverade mig på ett sätt som jag aldrig hade varit motiverad förut. Allt handlade om att uppnå för honom. Jag skulle gå ner på banan för korta, skarpa kvalitetssessioner och sedan tillbaka till honom. Jag fick det att fungera. ’

Tänkte hon inte på att gå i pension då?

'Jag ville fortfarande tävla, jag hade fortfarande i åtanke att jag ville göra två år till, för att komma till ett OS till. Jag undrade vad som skulle hända om jag blev skadad och vilket enormt slöseri med tid och uppoffringar det skulle bli, men jag fortsatte. & Apos;

& apos; Att fortsätta vinna ytterligare ett VM [2015] och sedan silvret i Rio, på mina egna villkor, var höjdpunkten i hela min karriär.

När det gäller skador säger Jessica att hon har haft tur än de flesta. Därmed inte sagt att hon inte har kämpat med dem. Särskilt efter Reggies födelse.

'Jag kommer ihåg att jag körde tillbaka från Leeds efter att ha genomgått en skanning på min Achilles som jag hade trasat i vetskap om att jag skulle behöva vila igen och hitta en annan väg tillbaka till full kondition. Jag grät och grät. Det var en så stor frustration. & Apos;

& apos; Men du har de stunderna när du känner dig helt trasig på grund av besvikelser och motgångar. Du måste bara fokusera om dig själv, sätta saker i perspektiv och fortsätta. '

Idrottsman Jessica Ennis när hon var 16 år med Chris Eccles hennes gamla chef för Pe på King Egbert High Schoo Sheffield Atdon Valley Stadium Sheffield.

Jessica 16 år med sin skolchef för PE Chris Eccles (Bild: Graham Chadwick/Shutterstock)

brittisk man fängslad i Dubai

När Jessica slutligen gick i pension från friidrott för fyra år sedan hade hon inte ens tänkt på vad hennes framtid skulle innebära.

'Folk frågade mig hela tiden, men jag var så van vid att vara fokuserad på ögonblicket, jag hade ingen aning.

& apos; Min tränare och resten av mitt lag ville att jag skulle fortsätta lite längre, och jag hade nog kunnat fortsätta tävla, men jag hade bara inte samma driv. Jag blev inte inspirerad som jag var förr. Och om det inte är i ditt huvud kommer det inte att hända.

& apos; Missförstå mig inte, att vara i ditt livs bästa form och avsluta först är en otrolig känsla. Men jag vet vad som krävs för att komma dit, och jag kände att jag hade gjort det.

'Och jag kunde verkligen inte göra det igen med två barn. Jag älskar att vara mamma - att skollösa med Reggie och se hur Liv utvecklas. Jag är ganska glad att se alla andra göra friidrotten lite nu.

Hon är en av de mest framgångsrika idrottarna i brittisk historia (Bild: Getty)

När Jessica chattar med så klarhet och beslutsamhet, skulle du bli förlåten för att tro att hon är någon form av superkvinna. Långt ifrån det, hävdar hon. Faktum är att få henne till ämnet om sina barn, och hon är roligt uppriktigt.

'Andy har fått gå in på kontoret i ett par dagar och lämnat mig ensam med dem! Att försöka underhålla dem är en mardröm.

'Strax innan lockdown gick vi alla ut för att äta lunch till ett litet café. Så länge Reggie har en pepperoni -pizza är han glad.

& apos; Men jag tittade mig omkring för att se att Liv, som ännu inte är potträdd, i princip hade dragit ner blöjan och blottade rumpan i fönstret och förklarade att hon behövde en poj ... Jag har aldrig rört mig så snabbt i mitt liv. '

Och det säger något i Jessicas fall.

Tidigare brittisk friidrottare, Jessica Ennis-Hill, (R), tillsammans med sin man Andy, innehar hennes utmärkelse efter att hon utnämndes till en damkommandör i Order of the British Empire (DBE) för tjänster till friidrott under en investeringsceremoni på Buckingham Palace i London den 19 april 2017

Jessica med maken Andy efter att hon blivit en Dame (Bild: JOHN STILLWELL/AFP via Getty Images)

'Liv har faktiskt förvandlats till en liten diva de senaste veckorna. Hon och Reggie brukade gå så bra, men nu orsakar hon bråk med honom och han frågar hela tiden när hon går tillbaka till barnkammaren!

vilken tid är kampen ikväll

Under tiden, om du föreställer dig att Jessica fortfarande är drottning av disciplinerad träning, skulle du också ha fel. Även om hon lanserade en mycket framgångsrik 'hemma' fitnessapp förra året - Jennis - kämpar hon, som vi andra, fortfarande ibland när det gäller att träna i hennes garage under lockdown.

'Jag har definitivt problem ibland, när jag inte vill göra det. Men jag försöker påminna mig själv om hur bra jag kommer att må i slutet. Det handlar om det där utrymmet - att rensa ditt sinne - och endorfinerna som det släpper ut. Men det är inte alltid lätt, även om du har gjort det under större delen av ditt liv som jag. & Apos;

Läs mer

Söndagstidningar
Nolans systrar & apos; kämpar & apos; utom Coleen Rasistiska patienter knuffar grymt svart läkare Stenhällare mördade attackerad mamma på åtta Varför Diane Morgan förväntade sig att mannen skulle slå henne

'Jag tycker också att sömn är så viktigt. Jag arbetar med Sleepeezee eftersom allas sömn påverkas just nu, men det är så viktigt och vi försöker hitta sätt att hjälpa människor att bekämpa det. Det handlar om att få bra rutiner för sänggåendet.

& apos; Jag försöker ha 10 minuter innan jag går och lägger mig bara för att meditera; att låta mitt andetag flöda och mitt sinne stänga av för att det inte ska gå tusen mil i timmen. Och definitivt inga mobiltelefoner!

Så är Jessica bra på den sista biten?

’Nej!’ Skrattar hon. 'Jag är hemsk. Jag försöker göra ett medvetet försök att lämna min telefon nere när jag går och lägger mig, men för närvarande är min farfar dålig, så jag oroar mig för att jag inte kan kontaktas. Sedan är jag naturligtvis där och tittar på Instagram och alla andra sociala medier.

Aaah, gudinnan idrottsman visar att hon trots allt är dödlig ...

Jessica Ennis-Hill och hennes barn

Jessica får lite frisk luft med sina barn (Bild: EROTEME.CO.UK)

Hur spenderar du din söndag?

Ligg in eller upp tidigt?

En lögn, men det händer sällan. Jag är inte en morgonperson. Andy är - han brukar jobba klockan 06.00. Han behöver naturligtvis inte lika mycket sömn som jag, så jag tycker att han borde ge mig mycket fler lögner!

Stanna kvar eller gå en promenad?

Definitivt en promenad. Vi hade den vackraste Labrador, Myla, som tyvärr dog strax före jul. Hon var en så stor del av våra liv och jag saknar fortfarande att ta ut henne varje dag.

Läs mer

Söndagstidningar
Nolans systrar & apos; kämpar & apos; utom Coleen Rasistiska patienter knuffar grymt svart läkare Stenhällare mördade attackerad mamma på åtta Varför Diane Morgan förväntade sig att mannen skulle slå henne

Favorit söndagsmåltid?

Andy gör en fantastisk stek, så han ska laga mat och jag ska göra klart. Även om vår diskmaskin är trasig så är det konstant blodbad i köket för tillfället.

Söndagstidningar eller söndagstelevis?

Åh telly. Vi kommer att titta som en familj. Reggie älskar djurprogram, så David Attenborough är en favorit. Sedan, när barnen har lagt sig, kommer Andy och jag att titta på något. För tillfället är det The Last Dance på Netflix, den fantastiska dokumentärserien om Michael Jordan.

-Jessica Ennis-Hill är varumärkesambassadör för Sleepeezee, För info KLICKA HÄR

Se Även: