Harry Potter -stjärnan Sophie Thompson väver sin magi för att hjälpa hemlösa

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Harry Potter -stjärnan Sophie Thompson väver sin magi för att hjälpa hemlösa

Harry Potter -skådespelerskan Sophie Thompson lade till några av sina egna magiska ingredienser till mat som tillagas av rookiekockar i ett alldeles speciellt café, skriver Nigel Pauley i Sunday People.



Hon bytte filmstudior till caféet som drivs av hemlösa välgörenhetskris i Londons East End.



Sophie gav traineekockarna sitt eget recept på välsmakande pumpasoppa som skulle serveras till kunderna nästa dag - för 3,50 pund en skål, plus bröd.



Spirande kockar, som Fred, Winston och Angela i köket är antingen hemlösa eller nyligen inhyst-och behöver desperat en hjälpande hand för att de ska kunna bygga om sina krossade liv.

Att arbeta på Crisis Cafe i trendiga Shoreditch ger dem chansen att lära sig nya färdigheter och hoppet om att vända på saker och ting.

jag är en kändis 2019 tid
Harry Potter

Besvärjelse: Sophie i en scen från Harry Potter



Sophie, 53, som spelade ministeriet för magisk byråkrat Malfalda Hopkirk i Deathly Hallows, erkände att hon var mycket rörd av situationen för personalen på caféet.

robbie williams lösa kvinnor

Hon sa: Jag kom med idag för att ge mitt stöd eftersom jag tycker att det som krisen gör här är fantastiskt - att lära sig nya färdigheter som matlagning ger verkligen dessa individer nytt hopp och fokus.



Alltför ofta blir de hemlösa osynliga för resten av samhället - det här projektet sätter dem fast i offentligheten och visar att de har mycket att bidra med chansen.

Jag började göra min egen version av Pumpasoppa och en av kockarna Winston föreslog ett lite annorlunda sätt att behandla ingredienserna vilket gjorde den ännu godare.

Han sa ”Varför rostar du inte dina kumminfrön först?” Jag hade aldrig tänkt på det .. det är en lysande idé och får det att smaka ännu bättre.

Sophie thompson

Magiskt ögonblick: Sophie utsågs till vinnare av Celebrity MasterChef 2014 (Bild: PA)

Sophie, yngre syster till Oscar -vinnande Emma Thompson, spelade också Stella Crawford i EastEnders och spelade med i Four Weddings and a Funeral, tillade: Det finns en mycket fin linje vi alla går mellan att leva bekvämt och befinna oss i en situation som människorna här . Det ska vi aldrig glömma.

Platser som detta, som drivs av människor som kris, är mycket inspirerande eftersom det sätter dig precis vid mänsklighetens baslinje och knyter kontakt med människor. Vi lever inte i en annan värld. Vi lever alla i samma värld.

lauren goodger viktökning

Berättelsen om två av de nuvarande praktikanterna är ganska typisk för dem som får nytt hopp av Crisis Cafe.

Fred, 39, befann sig hemlös, bodde grovt och på vandrarhem, efter att ha återvänt till Storbritannien efter uppbrottet av sitt äktenskap efter en tid i Italien.

Det har blivit så dåligt för mannen som är en erfaren husarbetare på restauranger, att han till och med har sovit på nattbussar som reser runt i huvudstaden.

Fred, ursprungligen från County Durham, sa: Jag befann mig i en nedåtgående spiral och kunde inte ta mig ur den. arbetet här har gett mig hopp igen. Det har gett mig självförtroende att söka jobb.

Sophie thompson

Kafépaus: Sophie Thompson med Angela (och Fred. (Bild: Steve Bainbridge)

shane warne plastikkirurgi före och efter

Angela, 45, befann sig utan ett hem efter att ha flyttat till Storbritannien från New York för att ta hand om sin äldre moster.

Tack vare Crisis och organisationerna har hon hittat en studio och har anmält sig till en cateringkurs på ett college nära hennes hem i norra London.

Jag tycker att arbetet på caféet är en sådan välsignelse - jag har lärt mig så mycket. Det är en underbar plats, sa hon.

Hemlöshet är ett växande problem i Storbritannien, tjänster och budgetar från både regering och lokala myndigheter fortsätter att minska.

Enligt krisen ansökte över 200 000 hushåll i Storbritannien till sin lokala myndighet om hemlöshetshjälp 2013/14 - en ökning med 26 procent sedan 2009/10.

robbie arsenal fan tv

Knappt 100 000 accepterades som hemlösa och i ”prioriterat behov”.

Under tiden i London rapporterades bara 6 508 personer att sova grovt under 2013/14.

Under 2008, som ett resultat av kampanjer av kris och andra, förbundna sig borgmästaren i London att sluta grov sömn 2012.

Men trots koalitionsregeringens stöd har detta mål inte uppnåtts.

omröstning

Gör regeringen tillräckligt för att bekämpa hemlöshet?

1000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

Så här? Visste du att vi har en dedikerad TV- och filmsida på Facebook?

Se Även: