Tunna människor är smala på grund av GENER och inte för att de är 'moraliskt överlägsna', visar studien

Vetenskap

Ditt Horoskop För Imorgon

Om du är naturligt smal bör du tacka dig gener .



En ny studie har avslöjat att smala människor är smala som ett resultat av genetiska fördelar, och inte för att de är 'moraliskt överlägsna.'



Medan smala människor ofta tror att de är smala för att de är mer disciplinerade när det gäller portionskontroll, har forskare från Universitetet i Cambridge tyder på att så inte är fallet.



Professor Sadaf Farooqi, som arbetade med studien, sa: 'Denna forskning visar för första gången att friska smala människor i allmänhet är smala eftersom de har en lägre börda av gener som ökar en persons chanser att bli överviktig och inte för att de är moraliskt överlägsna. , som vissa tycker om att föreslå.

brit awards 2014 artister

'Det är lätt att skynda sig att döma och kritisera människor för deras vikt, men vetenskapen visar att saker och ting är mycket mer komplexa.

'Vi har mycket mindre kontroll över vår vikt än vi kanske vill tro.'



DNA (Bild: Getty)

DNA från 1 622 tunna frivilliga från kohorten, kallad Study Into Lean and Thin Subjects (STILTS), jämfördes med det från 1 985 personer med svår fetma och ytterligare 10 433 normalviktskontroller.



vad betyder 120

Forskare erkände att faktorer som enkel tillgång till högkalorimat och stillasittande livsstil kan påverka en persons vikt, men sa att det finns en betydande individuell variation inom en befolkning som delar samma miljö.

'Vi vet redan att människor kan vara smala av olika anledningar', säger professor Farooqi. 'Vissa människor är helt enkelt inte så intresserade av mat medan andra kan äta vad de vill, men aldrig gå upp i vikt.

Förlåt tunna människor - ni är inte moraliskt överlägsna (Bild: Bildkälla)

'Om vi ​​kan hitta generna som hindrar dem från att gå upp i vikt, kanske vi kan rikta in oss på dessa gener för att hitta nya viktminskningsstrategier och hjälpa människor som inte har denna fördel.'

robert sullivan (judoka)

Tre av fyra personer (74 %) i STILTS-kohorten hade en familjehistoria av att vara smala och friska och teamet fann några genetiska förändringar som var betydligt vanligare hos smala personer.

De säger att detta kan göra det möjligt för dem att lokalisera nya gener och biologiska mekanismer som hjälper människor att hålla sig smala.

hur skulle madeleine se ut nu
Senaste hälsonyheter

Dr Ines Barroso från Wellcome Sanger Institute, som samarbetade i studien, sa: 'Som förväntat fann vi att överviktiga personer hade en högre genetisk riskpoäng än normalviktiga, vilket bidrar till deras risk att bli överviktiga.

'De genetiska tärningarna är laddade mot dem.'

Resultaten publiceras i tidskriften PLOS Genetics.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: