Varuhuset Jenners i Edinburgh stänger för gott efter 183 år

Frasers Ltd.

Ditt Horoskop För Imorgon

Jenners kommer att stänga för gott

Jenners kommer att stänga för gott(Bild: Daily Record)



Jenners i Edinburgh kommer att stänga för gott efter att ha misslyckats med att komma överens med ägarna om att fortsätta hyra sin nuvarande plats.



I ett uttalande bekräftade Frasers Group plc att de skulle sluta handla den 3 maj efter 183 års handel i staden.



Det finns för närvarande 200 personer anställda vid landmärket House of Fraser -butiken på Princes Street.

En talesman för Frasers sa: 'Trots den globala pandemin, många nedstängningar och turbulensen för brittisk detaljhandel har hyresvärden inte kunnat arbeta ömsesidigt på ett rättvist avtal, vilket resulterade i förlust av 200 jobb och en ledig plats för överskådlig framtid, utan några omedelbara planer.

'Vårt engagemang för vår Frasers -strategi kvarstår, men hyresvärdar och återförsäljare måste arbeta tillsammans på ett rättvist sätt, särskilt när alla butiker är stängda.'



Jenners har handlat från sin nuvarande plats i mer än ett sekel

Jenners har handlat från sin nuvarande plats i mer än ett sekel (Bild: Daily Record)

Jenners har handlat på sin nuvarande plats på Edinburghs Prince & amp; s Street sedan 1838.



louise davies james martin

Byggnadens nuvarande ägare, danska miljardären Anders Polvsen, köpte den 2017 för en rapport för en rapporterad £ 50 miljoner.

Han hade planer på att bygga om webbplatsen till ett hotell, kaféer och en takrestaurang och bar - men planerade att inkludera varuhuset också.

Den affären verkar ha gått sönder - med Frasers -gruppen som bekräftar att Edinburgh -ikonen snart skulle vara borta.

vilken tid är ksi fight uk

Det avrundade en fruktansvärd dag för high street - med nyheter som kom tidigare på morgonen att Debenhams stängde alla sina varuhus permanent.

Varumärket kommer att fortsätta, efter att onlinebutiken Boohoo köpte det och webbplatsen för 55 miljoner pund, men de återstående 188 butikerna kommer bara att öppna igen tillräckligt länge för att sälja det återstående lagret.

Topshop-, Topman- och Miss Selfridge -butikerna hotas också efter att ASOS avslöjat att det är den enda personen som är intresserad av att köpa dem från Philip Green misslyckade Arcadia -grupp.

Om försäljningen går vidare kan vi också förvänta sig att de bara flyttar online.

Susannah Streeter, Hargreaves Lansdown senior investerings- och marknadsanalytiker, sa: 'Om ASOS -affären går igenom också betyder det att stora delar av high street kommer att lämnas tomma.

'Platser på bästa platser kommer sannolikt att snappas upp, men stora skal av butiker i städer upp och ner i landet kommer sannolikt att stanna ombord en tid.

'Tegelstenar och murbrukskonkurrenter som Next, Marks and Spencer och House of Fraser kan dra nytta av bristen på high street -konkurrens, men med färre butiker att gå till stan för, kommer det inte att hjälpa fotfallet att studsa tillbaka när lockdown är slut.'

Se Även: