Clarks skor stänger sista fabriken i Storbritannien med förlust av 35 jobb

High Street

Ditt Horoskop För Imorgon

Den nostalgiska skobutiken kommer att stänga sin högteknologiska fabrik för gott(Bild: Rex -funktioner)



Skohandlaren Clarks har bekräftat planer på att byta ut den enda återstående fabriken i Storbritannien med tiotal jobb.



Företaget - som öppnade den nya 'robotassisterade' teknikfabriken 2017 - sa att det kommer att stängas till följd av att målen inte nås.



Omkring 300 000 par av skoföretagets ikoniska ökenstövlar skulle ursprungligen tillverkas på fabriken - som skulle anställa cirka 80 arbetare vid huvudkontoret i Somerset.

Företaget har dock nu bekräftat att det kommer att stänga efter att dessa mål inte uppnåddes.

'I januari 2019 tillkännagav vi ett förslag om att upphöra med produktionen och stänga vår Morelight -produktionsanläggning på gatan', säger Clarks i ett uttalande.



”Trots våra bästa ansträngningar gick det inte att nå de produktions- och kostnadsmål vi hoppades på på kort till medellång sikt och efter en samrådsperiod har förslaget godkänts och fabriken stängs.

'Vi har en stor omsorgsplikt gentemot alla våra medarbetare och har stött dem genom denna process, erbjudit outplacement -stöd och identifierat alternativa roller på Clarks. Vi är glada över att tio anställda har tagit en ny roll i vår verksamhet, men tyvärr kommer de återstående 35 anställda att lämna oss. De lämnar med vårt tack och bästa önskningar för framtiden. '



Företaget började tillverka skor i länet 1825 men produktionen flyttades från till Fjärran Östern 2005.

Den sista återstående Clarks -fabriken i Storbritannien - Millom i Cumbria - stängdes 2006.

Läs mer

High street nedläggningar
Fler House of Fraser -butiker stänger Asda -arbetare uppmanades att teckna nya kontrakt William Hill stänger 700 spelbutiker M&S skulle kunna stänga ännu fler butiker

Se Även: