James Arthur: Homofoba förtal, sexskandaler och dålig singelförsäljning - från berömmelse till skam och tillbaka igen

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

James Arthur(Bild: WireImage)



Efter att ha skaffat X Factor -kronen 2012 - måste James Arthur ha trott att han bytte ut sin eländiga Middlesbrough -sängplats för ett liv av berömmelse, förmögenhet och glamorösa damer.



jacob rees mogg sover

Här tar vi en titt på James & apos; otrolig resa från berömmelse till skam och tillbaka igen.



X FACTOR 2012

James öser X Factor -kronen efter att ha blivit mentor av foxen Nicole Scherzinger. Det var ett känslomässigt slut på talangprogrammet - och James & apos; hard luck story vann över många i Storbritannien.

Under X Factor-auditionsprocessen förklarade James sitt förflutna, inklusive en kort besvärjelse i fosteromsorg och tid i lägenheter och sängplatser efter uppbrott i sin familj. Han avslöjade också att hans far och mamma knappt hade pratat med varandra på över 20 år, och detta var en slags återförening för dem att delta i hans audition.

Han sjöng A Million Love Songs på sin audition.



KISS OCH BERÄTT HELVET: Mars 2013

X Factor-vinnaren James blev vän med den 18-åriga blonda skönhetsterapeuten Danielle Withey över Twitter efter att de skickade varandra en serie & apos; stygga & apos; meddelanden.

Sedan tog den omöjliga sångaren nästa steg och bjöd in henne till sin lägenhet - som en del av hans vinnarpaket. Danielle sålde sedan sin berättelse till en nationell tidning och avslöjade att James fick henne att gå till garaget för att hämta en flaska Rose -vin på 5 pund och sedan ha sex med henne medan hon fortfarande var i sin tröja och strumpor.



Han stannade till och med halvvägs genom den smutsiga gärningen för att se Rylan vinna Big Brother.

MER SOCK DRAMA: maj 2013

Precis när James trodde att det inte kunde bli mer skam - en prostituerad och Ria Vincent utförde en sexhandling på James medan han bar sina vita strumpor.

De sålde sedan sin historia och ställde upp i sina underkläder.

EN RIKTNING ÄR RUBBISH: September 2013

Kallar allas favorit femdel en 'marknadsföringsprodukt'. Cue -upprördhet från miljontals 1D -fans.

Han skämtade sarkastiskt att han har affischer av One Direction -sångaren 'över' väggarna och sa att han gillar att lyssna på gruppen bara för att höra hans röst.

Han tillade: 'Jag har affischer över mina väggar av Louis Tomlinson, han är min favoritmedlem.

'Jag lyssnar ofta på deras spår för att höra hans sång i låtarna.'

NOVEMBER VAR EN LÅN MÅNAD: November 2013

rita ora split leg mtv awards

Leggy Rita Ora är på James & apos; träfflista (Bild: NEWSAMpix)

X Factor -vinnaren lade in Rita Ora - som kort dejtade honom i februari - medan han var på BBC -radio 1Xtra.

Med de oförskämda bitarna blöt ut spottar han: Jag ger 10 miljoner f **** mindre än Rita gör och det är mycket f ******.

Ja, det är mycket f ******.

Vissa människors Oras [auror, geddit?] Och uppträdanden kan lura oss, men vad de verkligen vill är en bit av din p ****.

Sedan framkommer det att James sov med ett 17-årigt fan och övertalar henne att utföra en sexhandling medan han äter pizza och tittar på fotboll.

EN UNDVIKNING: December 2014

I ett tal med seriens värd Dermot O & apos; Leary ett år efter hans vinst sa James: 'Det har varit ett fantastiskt år för mig. Det har varit fantastiska toppar men också några nedgångar.

'Jag har gjort några väldigt dumma misstag. Jag vill tacka X Factor för att jag fick denna möjlighet.

'Jag vill säga förlåt för att jag missbrukat min position som X Factor -vinnare eftersom jag är skyldig allt detta.'

HOMOPHOBISK: Februari 2014

Lucy Spraggan och James Arthur

Lucy Spraggan och James Arthur

Fans av James Arthur begärde återbetalning av album efter att Lucy Spraggan publicerat ett bittert textutbyte mellan paret.

Omöjlig sångare James blev inblandad i ännu ett ordkrig med den tidigare X Factor -tävlaren Lucy efter att James använde ordet queer i en rap.

Förra veckan framkom det att Impossible -sångaren James använde den nedsättande termen när han utförde en diss -rap om den okända rapparen Micky Worthless och kallade honom för en 'f ** king queer'.

James använde också orden ”skrubber”, ”bonde” och ”moderf ** ker” för att förolämpa den uppåtgående musiken.

Och den före detta X Factor -mästaren slogs av chockade fans på Twitter för att han använde de nedsättande termerna med sångaren som till och med slutade på den sociala nätverkssidan och insisterade på att bara hans ledning skulle twittra för hans räkning i framtiden.

I ett textmeddelande skrev James: 'Lucy vad spelar du för att gräva på mig. Är det för att du är en gay -rättighetsaktivist att du var tvungen att säga något så extremt som att människor dödar sig själva varje dag på grund av ord som queer & apos; är du på riktigt?

'Tror du inte att du är lite överdriven? Vill du ha uppmärksamhet eller något? Förlåt att jag inte tweetade din albumlänk Jag har haft fullt upp men du behövde inte vara så tvådelad ...

'Mitt album sålde 10 gånger din (sic) under den första veckan så att du kan fortsätta med din karriär. Sluta läsa pressen & apos; mate & apos ;. Verkliga människor bryr sig inte. '

Tweeting efter att ha lagt ut skärmdumpar av textmeddelanden, tillade Lucy: 'Och det twittrades eftersom det måste vara f ** king sa. D ** k ... Jag är ny på Twitter -drama ... herregud, det är ett riktigt skratt. '

En till synes upprörd James såg: 'Två ansikte oväntad uppmärksamhetssökare. Försvinna.'

degale eubank live stream

SNAP CHAT: februari 2014

Den omöjliga sångaren kastade bränsle i elden i hans senaste Twitter-fejd med Teddy Edwardes när hans kompis lade upp en X-rankad bild på glamourmodellen som hon tydligen skickade till James för mer än ett år sedan.

Hans bästa kompis Daniel McCauley twittrade det otrevliga skottet till sina 4000 följare.

Han tillade kommentaren: Du har inga nattduksbord med randoms, men du skickar bilder på din vagina, och igen säger jag MORALER?

Fotot har tweetats om av hundratals Twitter-användare-inklusive James styvmamma Jackie. Åh-kaaay.

En vän till Teddy, 23, säger: Hon är helt förkrossad över att en bild som hon påstår sig ha skickat James i förtroende har hamnat över hela internet.

Teddy säger att hon skickade den intima bilden till James förra året när de först började sms: a.

Fick en sista varning av Cowell

FIRED: mars 2014

Nya singeln Get Down lyckas inte hamna bland de 40 bästa efter att den blivit svartlistad av flera radiostationer.

Har en massiv satsning på sitt PR -team och berättar sedan för Simon Cowell.

I ett chockerande sista fall av nåd, blev James Arthur FIRED av en sjuttande Simon Cowell.

Det sista skottet från Simon kommer över texter som verkar för att förhärliga terrorism upptäcktes på X Factor -vinnarens nya material, inklusive den störande raden: Jag kommer att spränga din familj som om jag är en terrorist, '

BREAKDOWN: september 2016

Under de två åren som följde höll James huvudet nere och arbetade med att återhämta sig från ett 'oerhört sammanbrott'.

När han tittade tillbaka förklarade James: Jag var vilse. Jag ser tillbaka på karaktären som jag var då och jag skäms. Jag skäms över hur jag betedde mig och hur negativt mitt perspektiv var och hur jag hanterade trycket.

När jag ser tillbaka nu är det tydligt att se att det var en psykisk sjukdom som jag hade och återigen hanterade jag allt på helt fel sätt. Det är fantastiskt att vara i mitt sinne och vara medveten igen och se fram emot att bara fokusera på musik och allt positivt som händer.

Baksida i diagrammen: september

The Back From the Edge -albumet är en stor succé med att bli James nr 1 och första singeln Say You Won & apos; t Let Go är nummer två i iTunes -listorna.

'Vad som hände med den här låten är bortom drömmar', tillade han. 'Jag trodde bara att det skulle skrapa topp 100.'

Se Även: