ITV sänder spökande dokumentär om den skamfilade underhållaren Rolf Harris

TV-nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

ITV är inställd på att utforska den skrämmande sanningen bakom hur vanärade underhållare Rolf Harris kunde gömma sig för ögonen medan han sexuellt utnyttjade kvinnor och barn i flera år.



En dokumentär, beställd för den nya kanalen ITVX, kommer att se Harris offer prata om sin prövning med programledaren, såväl som polisen som undersökte honom och kollegor som arbetade tillsammans med honom.



Harris dömdes i juni 2014 till fem år och nio månader i fängelse för 12 oanständiga övergrepp på fyra tonårsflickor mellan 1968 och 1986.



Han släpptes villkorligt fri i maj 2017 efter att ha tillbringat tre år inne. En fällande dom upphävdes senare efter överklagande.

fredag ​​kväll middag pappa

I dokumentären kommer hans anklagare att berätta historien om hur hans övergrepp gradvis blev allvarligare under hans utmärkta tv-karriär på 70- och 80-talen.

 Rolf Harris dömdes i juni 2014 till fem år och nio månaders fängelse
Rolf Harris dömdes i juni 2014 till fem år och nio månaders fängelse ( Bild: PA)
 Han släpptes villkorligt fri i maj 2017 efter att ha tillbringat tre år inne
Han släpptes villkorligt fri i maj 2017 efter att ha tillbringat tre år inne ( Bild: Redferns)

Trots hans icke-hotande 'excentriska' offentliga personlighet och hängivenhet till sin fru, utforskar doktorn hur Harris faktiskt var känd som en 'krypning' inom branschen.



Polisen började utreda honom i kölvattnet av Saville-skandalen och upptäckte att han hade misshandlat sin dotters vän när hon bara var 13 år gammal.

vinnare av kändis storebror 2014

Hans andra offer var en åttaåring som sökte en autograf och två flickor i tidiga tonåren.



 ITV kommer att sända dokumentären på den nya kanalen ITVX
ITV kommer att sända dokumentären på den nya kanalen ITVX ( Bild: Pressförbundet)

Filmen kommer också att utforska hur Harris fru och dotter valde att stå bredvid honom i rätten.

Kate Teckman, kommissionär och utvecklingschef för ITV:s faktaunderhållning, sa: 'Det finns få berättelser så chockerande som Rolf Harris. Dessa filmer ger en röst åt Harris anklagare och kommer att avslöja hur den till synes hälsosamma 'nationella skatten' kunde att antasta och misshandla sina offer i klarsynt.'

upp för granskning död
omröstning laddas

Har ITV rätt att sända Rolf Harris-dokumentären?

Serien är producerad av Optomen Television, ett All3Media-företag. Executive Producers är Tina Flintoff och Nick Hornby.

* Rolf Harris: Hiding in Plain Sight sänds på ITVX

Se Även: